Bol fotoboekBol.com fotoalbum test 2015

Het Bol.com fotoalbum hebben wij vorig jaar voor het eerst meegenomen in onze fotoalbum test. Men eindigde toen op de 9e plek bij het fotoboeken vergelijken. Dit jaar eindigt Bol.com iets lager. Dat heeft er met name mee te maken dat de concurrentie inmiddels wat goedkoper is geworden en dat Bol.com zichzelf met de huidige prijzen uit de markt prijst. De kwaliteit van het fotoboek is prima, de software is zelfs uitstekend, maar prijs is nou eenmaal ook een belangrijke factor.

Prijs

De prijzen van Bol.com vallen ons eerlijk gezegd een beetje tegen. Was men vorig jaar nog een partij die goedkoper was dan de gemiddelde prijs per fotoboek, dit jaar is men juist duurder. Daarbij komt ook nog eens dat je bij Bol.com geen platliggend fotoboek kan bestellen. Erg jammer, want dat kan bij de andere aanbieders die de CEWE afdrukcentrale gebruiken wel.

Bol.com Software zowel Mac als Windows gelijk

Bol.com heeft één grote pré en dat is haar fotoboek software. Het softwarepakket is bijzonder uitgebreid en voor zowel de Mac als voor een Windows pc geschikt. Dat maakt dat wij altijd erg enthousiast zijn om een fotoboek te maken bij Bol.com. De software werkt eenvoudig, is intuïtief en kent talloze layoutmogelijkheden en achtergronden. Super!

Levertijd Bol.com fotoalbum

Vorig jaar werd het Bol.com fotoboek binnen 5 werkdagen verzonden. Dit jaar deed het fotoalbum er 7 werkdagen over. Wat langer dus en ook langer dan menig ander aanbieder. Best jammer voor een aanbieder die er voor andere producten bekend om staat razendsnel te leveren.

KwaliteitBol fotoalbum kopie

De kwaliteit van het Bol.com fotoalbum is prima. Ons panel is tevreden over de kleuren, over de afwerking van de cover en de binnenkant. Het enige minpuntje dat aangegeven wordt is dat een tweetal panelleden het papier niet helemaal mooi vonden. De andere panelleden waren het hier niet mee eens.

Service

Net als bij de andere fotoalbum aanbieders in onze test hebben wij ook de klantenservice van Bol.com getest. Dat hebben we gedaan door een aantal emails te sturen en door te beoordelen in hoeverre men de klant op een aantal serviceaspecten tegemoet komt. Denk hierbij aan spoedlevering, bewaarboxen, maatwerkmogelijkheden en cursussen. Bol.com biedt de standaard online cursus van CEWE en die is prima. Op de emails die wij hebben verzonden wordt snel gereageerd. Wel moeten we in een aantal gevallen behoorlijk doorvragen, omdat de helpdesk van Bol.com niet alles lijkt te weten over de fotoboek software.

Eindoordeel

Net als vorig jaar zijn wij zeker tevreden over het Bol.com fotoalbum. Toch zijn er wel wat aandachtspunten. De belangrijksten daarvan zijn de prijs en de levertijd. Men is wat de duur en de levering duurt wat te lang. Voor de kwaliteit zullen bij Bol.com zeker aanraden, want die is prima.

[yasr_multiset setid=0]

Ook jouw beoordeling over  Bol.com achterlaten? Doe dat hieronder

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Bol.com
Average rating:  
 0 reviews

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.