Blurb test: stabiele middenmotor met redelijke prijzen en kwaliteit

 

 

Blurb test: redelijk fotoboek op meerdere vlakken

Blurb is een Engelse leverancier die ook behoorlijk aanwezig is op de Nederlandse markt.Blurb testEen Blurb fotoboek (dus niet Blurp fotoboek) wordt ook niet in Nederland geproduceerd. Het maken van een fotoboek bij Blurb heeft voordelen ten opzichte van andere aanbieders.

Blurb is namelijk een zeer geschikte partij wanneer je jouw fotoboek, of een daadwerkelijk boek wilt uitgeven. Je kan een ISBN nummer krijgen en via de website van Blurb je boek ook verkopen. Blurb heeft al eens in de top 10 gestaan van de fotoboek test, maar viel vorig jaar een beetje tegen met een 18e plek. Hopelijk is dat dit jaar beter.

 

Website Blurb

De website van Blurb ziet er fraai en ook erg overzichtelijk uit. De fotoboeken zijn duidelijk vindbaar en ook zie je een handig prijsoverzicht. Ook prettig is de prijscalculator, waarmee je snel weet hoeveel je kwijt bent voor je fotoboek. De fotoboeken van Blurb kunnen extra dik gemaakt worden. Tot wel 440 bladzijden.

Prijs voor een Blurb fotoboek

Een Blurb fotoboek is relatief duur. Dat ligt niet zozeer aan de boekprijs, maar wel aan de verzendkosten. De verzendkosten voor een boek naar Nederland zijn namelijk ruim €12!! Dat maakt dat de fotoboeken van Blurb een beetje uit de markt geprijsd worden. Er zijn daardoor maar enkele aanbieders die nog duurder zijn. Wat we wel willen meegeven is dat de boeken van het formaat 21×21 en A4 staand met veel bladzijden goed geprijsd zijn.

 

Software Blurb fotoboeken

Bij Blurb kan je kiezen voor 3 verschillende softwarepakketten.Ieder met hun eigen sterke en zwakke punten. Zo is er een pakket dat je met name kan gebruiken wanneer je een boek wilt schrijven en uitgeven (Bookwright). Ook kan je kiezen voor een PDF uploader.
Het meest complete pakket is de Bookwright. Dit pakket werkt prettig en is redelijk goed voorzien van opties. Wat echt ontbreekt zijn fotobewerkingsmogelijkheden. Ook missen we fotokaders en maskers.

 

Bestellen en leveren

Het fotoboek bestel je eenvoudig via Blurb. Helaas kan je alleen betalen met een Credit Card en Paypal. De levertijd van Blurb is met 5 werkdagen goed. Te bedenken dat de boeken uit het buitenland moeten komen…

 

Kwaliteit van het Blurb fotoalbum

Het fotoboek van Blurb wordt afgeleverd in een keurige kartonnen enveloppe. Deze is ook nog eens ingepakt in een plastic folie. Ziet erg keurig uit. Wat we wel vervelend vonden zijn de stickertjes op het fotoboek. Want deze gaan er slechts moeizaam af. 

Ons panel beoordeelt het fotoboek van Blurb. Hen vallen verschillende zaken op. Zo valt de afwerking van de binnenkant wat tegen. Een en anders is niet helemaal netjes ingeplakt en de grijze binnenzijde oogt wat goedkoop. Over de kaft zijn de meningen verschillend. Deze is mat en dat vindt de een erg mooi, terwijl de andere dit minder mooi vindt. De kleuren van de foto’s zijn redelijk goed. Helemaal goed worden ze niet genoemd, want ze zijn soms wat te fel en soms wat te vaal.

Het boek krijgt een 6,8 als eindoordeel van ons panel.

 

Service Blurb

Blurb is een van de weinige aanbieders die een team heeft die voor jou een fotoboek kan maken. Ook is het erg leuk dat je jouw eigen boek kan gaan uitgeven. De klantenservice is erg snel we worden in alle gevallen binnen een dag geholpen met een goed antwoord.

 

Conclusie Blurb fotoboeken

De fotoboeken van Blurb zijn kwalitatief niet de allerbesten. Maar slecht zijn ze zeker ook niet. Wat wel tegenvalt zijn de prijzen voor een fotoboek. Blurb is een van de duurdere aanbieders in de test. Omdat ook de software niet tot de allerbesten behoort zien we Blurb dit jaar wat lager in de testresultaten.

[yasr_multiset setid=0]

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Tips Fotoalbum maken
Average rating:  
 1 reviews
by Anonymous on Tips Fotoalbum maken
Blurb boeken worden in Nederland gedrukt

Kleine correctie voor het bovenstaande:

BlurB-fotoboeken worden wel degelijk in Nederland gedrukt. Het is zelfs zo dat de fotoboeken voor de Europese markt in Nederland worden gedrukt. De drukker zit in Eindhoven.

Het is overigens een Amerikaans bedrijf en niet Engels zoals het in dit stuk staat.Vandaar de afwijkend (Amerikaanse) formaten. A4 leveren ze niet.

Voor de rest redelijke kwaliteit. Ze waren de eerste waar je met je eigen opmaak programma (inDesign/PDF) je fotoboek kunt layouten.

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.