Blurb fotoboek test:

Blurb is een internationale aanbieder, die vreemd genoeg ook wel eens foutief als Blurp geschreven wordt. Het is natuurlijk niet onlogisch, als je nog nooit van deze aanbieder gehoord hebt, maar de naam Blurp is dus niet correct. Men eindigde in de fotoalbum test 2015 op een prima 10e positie. Blurb deurDie positie had men met name te danken aan de prijs van de fotoboeken, want Blurb bleek een goedkope aanbieder. Blurb heeft als enige aanbieder de mogelijkheid om een extreem dik fotoboek te maken, tot wel 440 pagina’s. Dat is echt een voordeel, want men is uniek.

 

Prijs en assortiment

Blurb heeft een beperkt assortiment fotoboeken. Je kan namelijk kiezen uit slechts 5 formaten. Dat is wel wat aan de lage kant, aangezien er aanbieders zijn die het dubbele bieden. Qua prijs doet Blurb het prima op de boeken met glanspapier en de boeken met veel bladzijden. Kies je een Blurb fotoalbum met slechts 24 pagina’s, dan is Blurb gewoon te duur en ben je bij het merendeel van de andere aanbieders goedkoper uit.

Blurb logo

Blurb fotoboek test: software

Blurb heeft een overdaad aan softwarepakketten beschikbaar. Men kent online software en software die je kan downloaden. Van de downloadbare variant zijn er ook weer meerdere smaken. De Blurb Booksmart (het oudste pakket) is het meest uitgebreid, maar voor alle pakketten geldt dat de software van de concurrentie beter is.

Blurb is een van de weinige aanbieders waar je ook een integratie hebt met Adobe Lightroom. Werk je hiermee, dan zijn Fotogoed en Fotofabriek ook alternatieven.

 

Blurb fotoboek test: Levertijd

Blurb levert haar boeken niet supersnel. Wellicht is dit een marketingtool, want tegen een forse meerprijs kan je wel een spoedbestelling plaatsen. Wij doen dit uiteraard Blurb molenniet en zien het Blurb fotoboek 8 dagen later op de deurmat liggen.

 

Blurb fotoboek test: Kwaliteit

Blurb is dit jaar geen hoogvlieger op het gebied van kwaliteit. Ons panel is daar heel helden in. Het papier van de fotoboeken is te dun, de foto’s zijn niet altijd even mooi afgedrukt en soms behoorlijk donker. Niet dat het boek extreem slechts is, maar een topper is het ook niet.

 

Service

Het unieke van Blurb is de uitgebreide community die zich heeft opgebouwd. Zo kan je niet alleen hulp krijgen van Blurb zelf, maar ook van andere gebruikers. Daarnaast kan je bij Blurb complete boeken zelf maken en deze daarna ook weer verkopen. Altijd al een boek willen uitgeven? Dan zit je bij Blurb goed. De klanteservice van Blurb reageert snel op vragen via e-mail. Wat wel een aandachtspunt (en zelfs een gemis) is, is het feit dat je niet met Ideal kan betalen. Alleen PayPal en Creditcard zijn betalingsopties.

 

Conclusie Blurb test:

Wij vinden dit jaar Blurb wat lager terug in onze fotoalbum test. Dat komt met name door de wat mindere kwaliteit. Ook is de levertijd te lang. Qua prijs doet Blurb het redelijk. Maak een fotoboek bij Maak een fotoboek bij Blurb, of bijvoorbeeld bij testwinnaar Fotofabriek

[yasr_multiset setid=0]

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.