Blurb fotoboek test 2019

Blurb eindigt dit jaar op een 28e positie. De kwaliteit is best goed, maar de prijzen zijn (te) hoog. Met name van de platliggende fotoboeken.

 

Blurb eindigde vorig jaar in de onderste regionen van onze test. Dat kwam destijds door een mindere kwaliteitsscore en een hoge prijs. Hopelijk is de score dit jaar beter.

Fotoboek maken bij Blurb algemene informatie

Blurb is een van oorsprong Amerikaans bedrijf dat in 2005 is opgericht. Men richt zich in eerste instantie op schrijvers die hun eigen (lees)boeken willen publiceren. Maar naarmate de jaren vorderen is men zich ook steeds meer op fotoboeken gaan richten. Men biedt tegenwoordig 6 verschillende formaten fotoboeken die zowel platliggend als met hard- en softcover beschikbaar zijn.

 

Software

Voor software kan je bij Blurb kiezen uit meerdere varianten. Zo is er een pakket dat je kan downloaden (Bookwright), er is een pakket die je online kan gebruiken, er is een plugin voor Lightroom, een app voor iPhone en iPad en tenslotte ook nog een mogelijkheid om PDF’s aan te leveren. We hebben voor de test met name gewerkt met Bookwright, omdat deze het meest uitgebreid is. Maar ook in de uitgebreide versie missen we nog wel wat opties. Zo zijn er helemaal geen achtergronden of cliparts beschikbaar waarmee je jouw boek kan opleuken. Ook zijn de bewerkingsmogelijkheden bijzonder summier. Wel biedt men themaboeken.

 

Prijs van de fotoboeken:

Blurb is ten opzichte van andere leveranciers in onze test behoorlijk prijzig. De hoge prijs van Blurb wordt niet zozeer veroorzaakt door de prijs van de fotoboeken, maar wel door de verzendkosten. Je betaalt namelijk €12,71 om te boek thuis te krijgen. Dit is natuurlijk veel te veel. Eigenlijk is alleen het A3 liggend fotoboek met standaard papier zeer gunstig van prijs.

 

Kwaliteit en levertijd

De levertijd van Blurb is goed. Want na 6 dagen krijgen we het boek thuis. Het is trouwens wel iets langer dan dat zeker de helft van de andere aanbieders nodig heeft.

Andere jaren viel de kwaliteit van het Blurb fotoboek nog wel eens tegen, maar dit jaar is ons panel tevreden. Van alle boeken in de test wordt men als 18e op het gebied van kwaliteit ingeschat. De afwerking van binnenwerk op kaft is goed, al is één persoon wat minder te spreken over de grijze bladzijden aan de binnenkant. De kaft zelf wordt wat lager gewaardeerd. Wanneer we kijken naar de kleuren en scherpte, dan is men in vergelijking met andere partijen gewoon meer dan voldoende.

 

Service

De klantenservice van Blurb reageert wisselend dit jaar. Zo mailden wij half december een van onze vragen, maar kregen we pas na de kerst een reactie. Een andere keer was deze reactie binnen twee uur bij ons. De prijzen op de website zijn duidelijk weergegeven. Geen nare verrassingen hier. Als je wilt kan je bij Blurb een spoedbestelling plaatsen, maar dan betaal je nog meer verzendkosten.

Conclusie over het Blurb fotoalbum:

Blurb behaalt dit jaar een goede kwaliteitsscore, maar valt op het gebied van prijs nogal tegen. Dat komt dus met name door de verzendkosten. Als je een goede kortingsactie afwacht, dan kan je deze wellicht voorkomen. Omdat de software ook wat beperkt is en de service wisselend, behaalt Blurb niet vokldoende punten voor een hoge rangschikking in onze fotoalbum test.

  • Kwaliteit 71% 71%
  • Prijs 68% 68%
  • Software 79% 79%
  • Levertijd 83% 83%
  • Service 64% 64%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.