Blurb fotoboek test 2015

Blurb 2015 3Vorig jaar eindigde Blurb op een verdienstelijke 6e plek in onze fotoalbum vergelijking. Toen was onze conclusie dat de prijzen prima waren, maar dat op kwaliteitsgebied nog wel het een en ander te verbeteren was. De grote vraag was voor ons dan ook of men dit jaar op dezelfde vlakken goed zou scoren en op de verbeterpunten ook daadwerkelijk verbeterd was.

Het antwoord daarop is helaas nee en de conclusies zijn eigenlijk hetzelfde. De Blurb fotoboeken zijn prima geprijst, de service is zeker ook prima, maar de kwaliteit laat te wensen over.

Prijs Blurb fotoalbum

Vergeleken met vorig jaar zijn de prijzen van een Blurb  fotoalbum licht gestegen. Voor de meeste boeken betaal je één tot twee euro meer. In vergelijking met andere aanbieders maakt dat nog wel uit. Want daardoor is men niet meer een van de allergoedkoopste aanbieders. Niet dat men duur is, want voor alle boeken is men goedkoper dan het gemiddelde prijsniveau uit onze test.

Blurb fotoboek software

De fotoboek software van Blurb is op te delen in diverse categorieën: simpel (Booksmart en online Bookify software), iets completer (Bookwright) en compleet (Lightroom en Indesign plugins). Veel mogelijkheden, maar voor de meeste gebruikers wellicht te veel. Hoe maak je nog een keuze? Wij hebben voor deze test de Bookwright, online (Bookify) software en de Blurb 2015 1Booksmart bekeken en ons boek met de Bookwright gemaakt.

De softwaremogelijkheden van de Bookwright software zijn voor de meeste gebruikers meer dan voldoende. Je kan makkelijk foto’s slepen en pagina’s wisselen kan je per pagina, waar dit bij veel aanbieders per 2 gaat. Integratie met Facebook, Instagram, Picasa etc. is standaard.

Groot voordeel van de Blurb fotoboeken is dat je een boek tot maar liefst 440 pagina’s kan uitbreiden. Erg handig wanneer je bijvoorbeeld een boek wilt maken, waarbij je iedere dag een foto hebt. Er is geen enkele andere aanbieder die deze optie biedt. Nadeel is dat je bij Blurb maar een 5 tal formaten fotoboeken hebt.

Blurb is een aanbieder die zich ook richt op de markt voor het maken van eigen (foto) boeken. In de software zie je dat ook. Want er zijn veel lay-out mogelijkheden die op tekst gebaseerd zijn. Ook kan je ISBN nummers aanmaken en toevoegen en kan je je eigen boeken verkopen via Blurb.

Mac software en App
De software voor Mac is prima en grotendeels vergelijkbaar met de Windows variant. Ook was Blurb een van de eerste aanbieders in Nederland die een app op de markt bracht voor het maken van fotoboeken via de Ipad.

Blurb fotoboek Levertijd

Bij het bestellen van een Blurb fotoboek gebruikt men een handige marketingtruc. Er wordt namelijk gesteld dat de levertijd lang is en dat je ook een extra bedrag kan betalen voor een snellere levering. Wij hebben dit niet gedaan en kwamen tot de conclusie dat dit op dat moment een goede keuze was. In plaats van de beloofde 15 werkdagen, kregen wij het boeken na 8 dagen “al” in huis. Niet dat dit erg snel is, maar in ieder geval een stuk sneller dan wat beloofd was.

KwaliteitBlurb binding

Het belangrijkste criterium uit onze fotoalbum test 2015 is de kwaliteit van het fotoboek. Alle fotoboeken zijn door een deskundig panel bekeken en beoordeeld. Daarbij valt op dat het Blurb  fotoalbum als een van de mindere fotoboeken uit onze test komt. Dat komt mede door de binnenkant van de cover die niet goed verlijmd is. De diverse panelleden noemen het “een middelmatig boek”, “jammer van de cover, grote fout aan de binnenkant van de cover”.

Service

Blurb biedt je de mogelijkheid om via email contact op te nemen. Daarnaast werkt men met een forum waarop gebruikers vragen kunnen stellen en veel antwoorden kunnen vinden. Wij hebben via mail contact gezocht met Blurb. In één geval kregen we binnen 2 minuten antwoord. Een andere keer duurde het anderhalve dag.

Andere servicemogelijkheden van Blurb zijn een fotoalbum ontwerp service, waarbij je het fotoboek kan laten maken door Blurb experts en een online fotoalbum cursus.

Op servicegebied behoort men wat ons betreft tot de betere aanbieders.

Eindoordeel

Al met al vinden wij Blurb een redelijke partij als het gaat om het maken van fotoboeken. Qua prijs is men prima en men is onmiskenbaar  de aanbieder voor de gebruiker die zijn boek bijvoorbeeld verkopen wilt. Dat kan je namelijk via de site van Blurb doen. In onze test eindigt men als 10e.

Ook een Blurb fotoboek maken? Ga dan naar de site van Blurb

[yasr_multiset setid=0]

Wil je beoordelingen van andere gebruikers zien of zelf je review over Blurb achterlaten? Kijk dan hieronder.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Tips Fotoalbum maken
Average rating:  
 0 reviews

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 5 reviews
by Anonymous on Blurb
prima

4 jaar geleden een dik fotoalbum laten drukken. Voor Blurb gekozen, omdat hier nauwelijks beperking in zit qua paginanummers. mijn boek had 264 pagina's in dik papier. De kwaliteit was heel goed en ben dan ook erg trots op mijn mooie fotoalbum uit Australië.

by Anonymous on Blurb
Goede service, erg dun papier

Iik heb een fotoboek laten maken met het standaard papier. Dit papier is wel heeeel dun! Je ziet de foto door de pagina heen aan de achterkant. Ik zou deze keuze nooit meer maken. Bij de eerste levering was het papier gebobbeld, het was vochtig geworden, Ik heb een e-mail gestuurd met foto's en ze hebben gelijk een nieuwe opgestuurd en nette e-mail terug gehad. Prima service. Het tweede boek had wel vlakke bladzijdes. Het boek zag er verder prima uit, goed verzorgd en goede kleuren.

Voor zo'n bedrag had ik verwacht dat het standaard papier goed genoeg zou moeten zijn voor normaal gebruik, maar dit is echt niet het geval.

by Anonymous on Blurb
Een boek

het uitgeven en laten drukken valt erg tegen, mijn tekst stond in A5, afgekeurd, men verlangde 13X25, zo ingevoerd en in PDF : ook afgekeurd, weinig bereid om echt behulpzaam te zijn...af te raden

by Anonymous on Blurb
Verzendkosten

Ik ben nog altijd aan het overwegen om via Blurb een boek te maken. Ideaal is dat je een swatchkit kan kopen om vantevoren een goede papierkeuze te maken. Het geld dat je hier aan kwijt bent krijg je bij een volgende bestelling terug (maar dan kan je niet van een andere aanbieding gebruik maken). De verzendkosten schrikken mij af: ik keek voor een zakboekje van 20 pag, formaat 10x15, en dan zou verzending 9€ kosten.

Lijkt me erg duur wanneer het in Eindhoven vervaardigd en verzonden wordt.

by Anonymous on Blurb

Fotoboek gemaakt, relatief klein boek, kost 47 euro. Kwaliteit viel zwaar tegen. Zoals kwaliteit fotoboeken 10 jaar geleden. Maak vaker boeken bij my photobook. Is vele malen beter en prijs kwaliteit ook vele malen beter. Ben zwaar teleurgesteld. Heb dit gemeld bij Blurb en moet nu foto's maken van het kleine boek. Hoe willen ze dit vanaf foto beoordelen. Bij Albelli of my photobook stuur je boek terug. Dit is niet mogelijk. Boek veel te duur voor prijs. Slechte kwaliteit en service.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.