Blurb fotoboek maken: verschillende meningen

Blurb presteert, in tegenstelling tot de test van vorig jaar, dit jaar uitstekend en eindigt op een relatief onverwachte 5e plek in de fotoalbum test. Opvallend is dat de prijzen van Blurb erg laag zijn, maar de meningen over de kwaliteit erg verdeeld. Blurb krijgt het voordeel van de twijfel en eindigt daarom dit jaar een stuk hoger dan andere jaren.

De fotoboeken van Blurb zijn wereldwijd bekend. Niet voor niets is dit één van de grootste fotoboek producenten ter wereld. Men biedt een online community die op alle mogelijke manieren ondersteuning biedt en heeft diverse innovatieve producten. Was je bijvoorbeeld van plan om ooit een boek te schrijven of een fotoboek uit te brengen? Dan biedt Blurb je deze mogelijkheden. Daarbij kan je hier het allerdikste fotoboek maken, tot maar liefst 440 pagina’s.

Levertijd en kwaliteit Blurb Fotoboek

Het Blurb fotoboek dat wij in januari maakten werd na 7 werkdagen bij ons afgeleverd. Blurb fotoboek makenDe kwaliteit van het Blurb fotoboek werd door het reviewpanel beoordeeld als één van de fotoboeken die onderin de middenmoot eindigde. Opvallend was het verschil van mening van de diverse reviewers over met name de kaft. Door de matte weergave vond een deel van de panelleden dit één van de mooiste covers, terwijl het andere deel van het panel deze kaft helemaal niets vond. Waar meningen kunnen verschillen…Een van de panelleden schreef over het fotoboek: “de matte kaft is een genot voor het oog en een wereld van verschil met de meeste andere fotoboeken”. Een andere reviewer schreef: “oogt minder door de matte kaft”.

Het papier van het Blurb fotoboek was voelbaar dunner dan bij andere aanbieders, maar dat maakte voor de kwaliteit van de foto’s niet uit.

Blurb Software voor het fotoalbum maken

De Blurb software is redelijk compleet, maar qua gebruiksvriendelijkheid en extra opties toch wel wat minder dan bijvoorbeeld de uitgebreide CEWE software. Wel is Blurb samen met Fotogoed de enige partij die Adobe Lightroom integratie biedt. Daarmee wordt deze aanbieder voor de professionele fotograaf wel interessant. Ook heeft men als één van de weinige aanbieders een mogelijkheid om foto’s uit te wisselen met social media als Facebook.

Blurb eindigt als 5e en dat is een prima voortuitgang ten opzichte van vorig jaar. Qua prijs is men dus goed, qua kwaliteit is er nog wel het nodige te verbeteren. Lees hier de complete fotoalbum test 2014

 

Wil je ook een beoordeling over Blurb achterlaten? Dat kan hieronder.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Blurb
Average rating:  
 5 reviews
by Anonymous on Blurb
prima

4 jaar geleden een dik fotoalbum laten drukken. Voor Blurb gekozen, omdat hier nauwelijks beperking in zit qua paginanummers. mijn boek had 264 pagina's in dik papier. De kwaliteit was heel goed en ben dan ook erg trots op mijn mooie fotoalbum uit Australië.

by Anonymous on Blurb
Goede service, erg dun papier

Iik heb een fotoboek laten maken met het standaard papier. Dit papier is wel heeeel dun! Je ziet de foto door de pagina heen aan de achterkant. Ik zou deze keuze nooit meer maken. Bij de eerste levering was het papier gebobbeld, het was vochtig geworden, Ik heb een e-mail gestuurd met foto's en ze hebben gelijk een nieuwe opgestuurd en nette e-mail terug gehad. Prima service. Het tweede boek had wel vlakke bladzijdes. Het boek zag er verder prima uit, goed verzorgd en goede kleuren.

Voor zo'n bedrag had ik verwacht dat het standaard papier goed genoeg zou moeten zijn voor normaal gebruik, maar dit is echt niet het geval.

by Anonymous on Blurb
Een boek

het uitgeven en laten drukken valt erg tegen, mijn tekst stond in A5, afgekeurd, men verlangde 13X25, zo ingevoerd en in PDF : ook afgekeurd, weinig bereid om echt behulpzaam te zijn...af te raden

by Anonymous on Blurb
Verzendkosten

Ik ben nog altijd aan het overwegen om via Blurb een boek te maken. Ideaal is dat je een swatchkit kan kopen om vantevoren een goede papierkeuze te maken. Het geld dat je hier aan kwijt bent krijg je bij een volgende bestelling terug (maar dan kan je niet van een andere aanbieding gebruik maken). De verzendkosten schrikken mij af: ik keek voor een zakboekje van 20 pag, formaat 10x15, en dan zou verzending 9€ kosten.

Lijkt me erg duur wanneer het in Eindhoven vervaardigd en verzonden wordt.

by Anonymous on Blurb

Fotoboek gemaakt, relatief klein boek, kost 47 euro. Kwaliteit viel zwaar tegen. Zoals kwaliteit fotoboeken 10 jaar geleden. Maak vaker boeken bij my photobook. Is vele malen beter en prijs kwaliteit ook vele malen beter. Ben zwaar teleurgesteld. Heb dit gemeld bij Blurb en moet nu foto's maken van het kleine boek. Hoe willen ze dit vanaf foto beoordelen. Bij Albelli of my photobook stuur je boek terug. Dit is niet mogelijk. Boek veel te duur voor prijs. Slechte kwaliteit en service.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 3 reviews
by Anonymous on Blurb

Vandaag mijn eerste Blurb fotoboek binnen. De afwerking is ronduit prima. De fotokwaliteit viel me zeer tegen. Vergeleken met andere albums (Albelli en FotoQuelle), zijn de foto's van veel mindere kwaliteit en is de resolutie waarin geprint wordt (veels) te laag. Je ziet gewoon de 'kringetjes' (weet niet hoe dat heet) in de foto's. Ze ogen dus niet scherp, maar lijken op billboardfoto's als je er dichtbij staat. Jammer! Was m'n eerste en denk ook de laatste.

by Anonymous on Blurb

Mogelijkheden om het fotoboek in terichten zijn er genoeg, echter de printkwliteit is beneden pijl.

Fletse kleuren en een soort "grauwsluier"

Als dit nier beter kan is het jammer voor Blurb, dan toch maar een andere leverancier.

Toch al met al een pittige prijs!

by Anonymous on Blurb

De BTW moet bij Blurb inderdaad nog apart worden betaald, maar die bedraagt nier 21%, maar 6%!

Verder staat er ongetwijfeld een fout in de prijstabel. Een boek van 30x30 cm, 60 blz. zou €95,95 kosten. Dit moet echter €80,14 zijn. Als je het fotoboek echter wat dikker maakt, slaat het voordeel om in de richting van Blurb.

Ik maak al Blurb fotoboeken sinds 2008 en ben er uiterst tevreden over. Voor een kleine meerprijs krijg je dikker papier. Aanbevolen!

Dank voor de terugkoppeling. Wij passen de prijstabel aan.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.