Op onze website testen wij zoals bekend fotoalbum afdrukservices. Onze fotoalbum test bestaat uit het jaarlijks bestellen van fotoboeken bij de aanbieders die we al in onze test hadden staan. Dit proberen we jaarlijks uit te breiden met nieuwe afdrukservices. Maar vanzelfsprekend kost het fotoboek maken ons ook de nodige tijd. Daarnaast zijn er honderden aanbieders in Nederland. Genoeg werk te verzetten dus…fotoboek afdrukservices

Van website naar helpdesk

Wij merken dat wij steeds meer vragen vanuit onze bezoekers krijgen over afdrukservices en software. Waar mogelijk proberen we deze natuurlijk te behandelen. Het is ook erg leuk om onze bezoekers te helpen bij het fotoboek maken. Uit alle vragen die we krijgen proberen we af en toe een artikel te schrijven, waarmee we antwoord geven op deze vragen. In sommige gevallen leidt dit zelf tot uitbreiding van de test voor het volgend jaar.

Toch zijn er bij tijd en wijle ook vragen die wij niet kunnen beantwoorden. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met vragen over afdrukservices die wij nog niet getest hebben. hierbij moet je denken aan aanbieders als Bol.com, Kruidvat en Profotonet. Uiteraard gaan we hier heel kort door de bocht, maar dat komt omdat er talloze aanbieders zijn. Vele gebruiken hierbij de standaard afdrukservice van CEWE Color.

Betekent dezelfde afdrukcentrale ook dezelfde kwaliteit?

Grofweg kunnen wij al wel zeggen dat er erg veel aanbieders zijn die gebruik maken van elkaars software en drukkerij. Denk hierbij voornamelijk aan CEWE color, waarvan onder andere Pixum, Fotoalbum.nl, Kruidvat en Mediamarkt gebruik maken. Het feit dat deze partijen hun boeken bij dezelfde leverancier laten drukken, wil overigens niet zeggen dat de kwaliteit altijd hetzelfde is. Dit is sterk afhankelijk van de afspraken die gemaakt zijn met CEWE.

Er zijn ook aanbieders als Fotofabriek, Albelli en Fotogoed die een en ander in eigen beheer hebben ontwikkeld. Zij hebben een eigen / prive drukkerij die de fotoboeken print.

Heb je vragen voor ons? Stel deze dan via de contactpagina en wij proberen je verder te helpen.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.