Apple fotoalbum: bijzonder cadeautje met een forse prijs

Apple fotoalbum: aandacht voor presentatie

Apple werd vorig jaar door ons voor het eerst toegevoegd aan de fotoalbum test. Daarbij eindigde men op kwaliteit bij de beste fotoboeken uit onze vergelijking. Op prijs viel men echter tegen en ook de software is wat beperkt. Daardoor eindigde men aan de onderkant van onze test.

Eens zien of dat dit jaar veranderd is.

 

Website en software Apple

Je kan bij Apple niet via een website bestellen. De fotoboeken zijn dan ook alleen beschikbaar voor mensen met een Apple product, zoals een Macbook. Er zijn 5 verschillende formaten fotoboeken beschikbaar. En deze kies je in het programma foto’s.

 

Prijzen fotoboeken

De prijzen van het Apple fotoalbum zijn wat ons betreft te hoog.Apple is bij alle fotoboeken te duur en is wat ons betreft dan ook de duurste aanbieder uit onze fotoalbum test 2017. Alleen het 40×30 liggende fotoboek is nog enigszins concurrerend.

 

Software

Wij maakten ons fotoboek via het programma “Foto’s” en dat werkt eigenlijk best handig. Er zijn voldoende opties voor het bewerken van foto’s. Wat we jammer vinden is het gebrek aan Lay-out mogelijkheden. Zo kan je voor de kaft maar een beperkt aantal mogelijkheden kiezen. Ook foto’s wisselen tussen twee kaders is helaas niet mogelijk.

 

Bestellen en levertijd

Bestellen van je fotoboek gaat via je Apple account. Heb je dat eenmaal ingesteld, dan gaat het makkelijk. De levertijd van het Apple fotoalbum is verder uitstekend. Want na 4 werkdagen ligt het fotoalbum op de deurmat.

 

Kwaliteit Apple Fotoalbum

De grootste verrassing van het Apple fotoalbum is de prachtige verpakking. Deze is met zorg uitgekozen. Het voelt echt alsof je een cadeautje krijgt en bent super benieuwd hoe het eruit ziet. Het album zelf is ook een verrassing, want het is het enige fotoalbum met een extra losse (omslag) kaft, naast de normale harde kaft.

Het is precies deze kaft die voor veel discussie zorgt bij ons testpanel. Want het ene panellid is lyrisch over dit onverwachte extraatje, terwijl de ander het helemaal niets vindt. Het panel is het wel eens over de kleuren van de kaft. Deze zijn iets te donker en daardoor minder mooi. Verder worden de kleuren in het boek wel als mooi ervaren.

Het papier van het fotoboek lijkt op het eerste gezicht mooi, maar als we goed kijken, zie we dat deze krom is getrokken. Dat maakt dat ons panel het Apple fotoalbum best mooi vindt, maar zeker niet de beste uit onze test.

 

Service

De service van Apple is, op de verpakking na, niets bijzonders. Het is de enige partij in onze test waarbij contact via mail niet mogelijk is. We hebben nog via Twitter een vraag gesteld, maar kregen daarop geen enkele reactie.

 

Conclusie:

Op kwalitatief gebied levert Apple een goed fotoboek, zij het met wat opmerkingen. Ook is de verpakking een waar genoegen!

Wanneer we criteria als prijs toevoegen, dan scoort men toch beduidend lager. En dat is jammer. Apple eindigt dan ook in de onderste regionen van onze test.

 

[yasr_multiset setid=0]

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Apple fotoalbum
Average rating:  
 0 reviews

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.