Aldi fotoboek test 2019

Men hanteert prima prijzen, maar laat kwalitatief een steekje vallen. 

 

Benieuwd naar de Aldi fotoboek test 2019? Aldi was vorig jaar een grijze middenmotor in onze test. Men eindigde op een 19e plek. De goedkope fotoboeken waren positief, maar de kwaliteit viel in negatieve zin op. We hoopten dit jaar op een beter resultaat.

 

Fotoboek maken bij Aldi: algemene informatie

Aldi staat natuurlijk bekend als prijsvechter op de Nederlandse markt. Men heeft al jaren een fotoservice die wordt aangeboden op de website. Deze website vinden we persoonlijk niet heel duidelijk. Zeker als je wilt zoeken naar de prijzen van fotoboeken dan is dat wel eens wat lastig. 

 

Aldi fotoboek test 2019: software

De Aldi software is alleen beschikbaar voor Mac en Windows, maar is iua opties best een goed pakket. We missen wel elke opties, zoals het wisselen van foto’s tussen kaders en het wijzigen van het formaat boek. Themaboeken kan je beperkt samenstellen. 

 

Prijs van de fotoboeken:

Net als vorig jaar blijkt Aldi weer een uitstekende partij te zijn wanneer het aankomt op prijzen voor fotoboeken. Voor fotoboeken met standaard papier is Aldi één van de goedkoopste opties. Voor sommige boeken (A4) is men iets goedkoper dan bijvoorbeeld hetFotoabum, maar heel iets duurder dan Fotoalbums-maken. Kies je voor platliggend papier, dan is men eveneens zeer goed geprijsd. Uit onze platliggende fotoalbum test uit de zomer van 2018 blijken de platliggende boeken ook redelijk goed te zijn.

 

Kwaliteit en levertijd

Aldi is een van de weinige leveranciers die meer dan 10 werkdagen nodig heeft om het fotoboek bij ons af te leveren. In totaal duurt het 13 dagen voordat we het boek ontvangen.

De kwaliteit van het standaard fotoboek bleek vorig jaar een aandachtspunt. Dit jaar keek ons panel er uiteraard weer kritisch naar en dit viel wederom tegen. Zo was het binnenwerk scheef ingeplakt op de kaft en dat oogt gewoon slordig. Ook was de kaft kwalitatief minder mooi dan bij het veel andere aanbieders in onze fotoalbum test 2019. De kleuren van de foto’s in het boek zijn niet slecht, maar andere fotoboeken zijn gewoon beter. Dat maakt dat Aldi behoort tot de leveranciers met kwalitatief de minste fotoboeken. 

 

Service

We probeerden de Aldi klantenservice te bereiken, onder andere via e-mail. Dat lukt in één geval niet, toen er gedurende een dag een storing bleek op het contactformulier. Op andere momenten lukt het gelukkig wel. Toen duurde het iets minder dan een dag voordat we een reactie kregen.

Zoals gezegd is de website van Aldi niet superhandig. Zo kunnen we met pijn en moeite wel de prijzen van de fotoboeken achterhalen, maar dat gaat via een erg onhandig overzicht. Ook zijn er weinig extra service opties om uit te kiezen. Er zijn bijvoorbeeld geen cursussen, geen maatwerk, geen spoedbestelling, geen cadeauverpakkingen.

Conclusie Aldi fotoboek test 2019:

Aldi eindigt op een 22e positie in onze test. Men levert fotoboeken die bijzonder goed geprijsd zijn, maar daarvoor krijg je kwalitatief niet het beste boek. Is dit voor jou niet cruciaal, dan kan je bij Aldi een prima deal sluiten. 

  • Kwaliteit 69% 69%
  • Prijs 89% 89%
  • Software 80% 80%
  • Levertijd 63% 63%
  • Service 55% 55%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.