Albert Heijn fotoboek test: prima resultaat

Het AH fotoboek scoort in onze test prima op gebied van kwaliteit. De levertijd mag nog beter, evenals de prijs van de fotoboeken.

Albert Heijn fotoboek test 2018

De Albert Heijn Fotoservice is één van de partijen die samenwerkt met CEWE, de grootste fotoalbum leverancier ter wereld. Dat levert tal van voordelen op, zoals uitstekende software en over het algemeen een prima kwaliteit. Zijn er dan ook nadelen? Ja. De prijzen liggen meestal wat hoger dan bij aanbieders die alles zelf in de hand hebben.

 

Prijzen Albert Heijn Fotoboeken

Van alle aanbieders die haar boeken laten afdrukken bij CEWE, is AH Foto de duurste. Natuurlijk is niet ieder boek over prijst. De 21x21cm en de A4 staand/ A4 liggend fotoboeken zijn niet te duur. Er zijn echter veel (25) aanbieders die haar boeken goedkoper leveren. Dat maakt dat Albert Heijn op gebied van prijs niet de beste keuze is.

 

Software

We hebben de software van CEWE al uitgebreid behandelt bij de review van Kruidvat. Voor zowel CEWE, Pixum, Kruidvat als Albert Heijn geldt dat het pakket identiek is en één van de beste uit onze fotoalbum test.

 

Levertijd Albert Heijn fotoboek

Als we kijken naar de snelheid van bezorgen, dan presteert Albert Heijn iets minder. Het Albert Heijn fotoboek doet er namelijk 7 weekdagen over om op de deurmat te vallen. Zeker de helft van alle aanbieders uit onze fotoalbum test kan dit sneller.

 

Kwaliteit Albert Heijn fotoboek

Van alle 4 CEWE boeken die ons panel heeft beoordeeld in deze test, komt het boek van Albert Heijn Fotoservice na CEWE zelf als beste uit de bus. De kleuren in het boek, van zowel vergezichten, personen als gebouwen komen goed uit de verf. Ook de binding is prima, het papier voet fijn en niet te dik aan.

De kwaliteit en kleuren van de kaft zijn ook goed, maar wordt wel als minste onderdeel beoordeeld. De kaft lijkt net iets te donker.

 

Service

Gedurende het jaar hebben we de service van alle aanbieders getest. Dat doen we op verschillende manieren. Zo bellen we een tot twee keer naar iedere aanbieder. Ook sturen we e-mails vanaf verschillende e-mailadressen en indien mogelijk nemen we contact op via Social Media en chat. Ook kijken we naar andere service-onderdelen, zodat (cadeau)inpakservice, cursussen en opties om logo’s te verwijderen van de kaft van het boek.

Bij Albert Heijn is de service meer dan voldoende. De klantenservice reageert snel (binnen een dag) en is goed bereikbaar. Verder biedt men (via CEWE) cursussen en ook een fotoboek ontwerp service. Wat voor verbetering vatbaar is, is de mogelijkheid om het logo te verwijderen van de kaft.

 

Conclusie: 

Als conclusie kunnen we stellen dat AH Foto een prima partij is voor de top 10, maar dat er op gebied van prijs en levertijd nog wel wat verbetering mogelijk is.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Albert Heijn fotoboek
Average rating:  
 0 reviews
  • Kwaliteit 75,9% 75,9%
  • Prijs 71% 71%
  • Software 95% 95%
  • Levertijd 80% 80%
  • Service 75% 75%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.