Albelli kwaliteit tegen een prijs

Albelli was de winnaar op het onderdeel kwaliteit in de test van 2015. Dat schepte natuurlijk hoge verwachtingen rondom de Albelli kwaliteit van dit jaar. Albelli 2016 Zeker nadat men ook nog eens de test van de Consumentenbond had gewonnen. Albelli is in het verleden regelmatig winnaar van onze test geweest, maar moest de laatste jaren Fotofabriek en Fotogoed voor zich dulden. En ook dit jaar bleek het niet mogelijk om met de hoofdprijs er vandoor te gaan. De belangrijkste reden daarvoor is hetzelfde als vorig jaar: de prijs. Wel werd de Albelli kwaliteit wederom, en dat is zeker knap, het hoogst gewaardeerd van alle 30 geteste aanbieders. Daardoor eindigt men als derde in de fotoalbum test 2016.

 

Prijs Albelli fotoboek

Albelli is gewoon een stuk duurder dan de andere aanbieders in ons fotoalbum test. We hebben 30 aanbieders aan een fotoalbum prijs vergelijking onderworpen en als je dan de meerprijs voor een fotocover (tussen de €5 en €10) en de relatief hoge verzendkosten (vanaf €4,95) meeneemt, dan kom je erachter dat je al snel €5-€10 per fotoalbum meer betaalt als bij andere aanbieders die zeker vergelijkbare Albelli molenkwaliteit leveren. Wel kunt u regelmatige goede Albelli kortingen krijgen. Benieuwd naar de Albelli korting? Klik hier.

 

Kwaliteit Albelli fotoboek

Zoals gezegd werd het Albelli fotoboek vorig jaar door ons panel nipt als beste beoordeeld op albumkwaliteit. Je betaalt dus iets meer, maar daarvoor krijg je dus wel een goede kwaliteit. Vraag is natuurlijk hoe ons panel daar dit jaar tegenaan keek. Het antwoord daarop is dat men wederom vond dat Albelli het beste fotoboek leverde. Wel waren de meningen verdeeld, want het fotoalbum van Bol.com werd ongeveer Albelli bindingeven goed gewaardeerd. Uiteindelijk zat er een miniem verschil tussen beide aanbieders. Enkele opmerkingen die het panel gaf over het Albelli fotoalbum:

  • Kleuren mooi
  • Stevige afwerking
  • Net fotoboek

Software

De Albelli software is zonder twijfel een van de beste pakketten uit onze test. Albelli deurNiet alleen qua gebruikksvriendelijkheid, maar ook qua mogelijkheden. Qua fotobewerking zou het nog wat beter kunnen. In de Windows versie lost Albelli dat op door een aantal plugins beschikbaar te stellen (dat zie je wanneer je een foto wilt bewerken). In de Mac versie is deze optie er niet. Albelli heeft ervoor gekozen om een kleine 50 lay-out mogelijkheden beschikbaar te stellen. Dit is beduidend minder dan bij andere aanbieders. Enerzijds geeft het overzicht, maar anderzijds beperkt dit de creativiteit.

Levertijd

De levertijd van Albelli is prima, want na 4 weekdagen hadden wij het fotoboek al in huis. Er is slechts 1 aanbieder die sneller levert en maar een handvol die even snel zijn. Compliment.

Service

Als laatste hebben we gekeken naar de service. Daarbij valt op dat Albelli redelijk divers is in het aantal betaalmogelijkheden. Daarnaast heeft men een chatfunctie op de site, waarmee je direct vragen kan stellen. Ook via telefoon en mail is men bereikbaar. Wat bij de email opvalt is dat de snelheid van reageren erg wisselt. Albelli verpakkingBij de ene email is dit 5 dagen, terwijl we op een ander moment binnen een halve dag reactie krijgen. De online cursussen en de cursussen op locatie zijn erg positief en ook het feit dat je de productielocatie kan bezoeken en je pakket kan afhalen is een pluspunt.

Conclusie:

Albelli is een prima aanbieder voor het maken van fotoboeken. Men levert een prima kwaliteit, maar je betaalt wel net wat meer als bij andere aanbieders. Het is een afweging die je zelf moet maken. Start nu met het maken van een fotoboek bij Albelli

[yasr_multiset setid=0]

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.