Albelli fotoboek test 2015: terug naar nummer 3

Best getest op kwaliteit, goede service. Wel wat duur.

Voormalig meervoudig winnaar van onze fotoalbum test (in 2009, 2010, 2011 en 2012) is Albelli . Dat maakt de grootste Nederlandse fotoboek fabrikant een geduchte concurrent. Vorig jaar viel men enigszins tegen met de 4e plek, die overigens helemaal niet gek is. Dit jaar behoort men weer tot de top 3. Dat komt met name doordat men prima scoort op het onderdeel service, software, levertijd en met name kwaliteit. Het aspect waar Albelli traditioneel
minder op scoort is prijs, want men is zeker niet de goedkoopste aanbieder.Albelli fotoboek

We gaan hieronder in op de diverse onderdelen van onze test.

Kwaliteit Albelli fotoboek

De verrassing van de fotoalbum test 2015 is op het onderdeel prijs toch wel Albelli. Wij zijn altijd tevreden over de kwaliteit van het Albelli fotoalbum, maar meestal zijn er toch wel een aantal aanbieders die een net iets mooiere kwaliteit leveren. Wij waren voor aanvang van onze test zelfs een beetje sceptisch, want Albelli is namelijk overgenomen door Vistaprint. Deze aanbieder stelt volgens de geruchten haar prioriteit niet per definitie bij kwaliteit, maar dat blijkt helemaal niet uit onze test. Dit jaar oordeelt ons panel die de fotoalbums beoordelen namelijk dat Albelli het mooiste fotoboek aflevert. Het verschil met Fotogoed en Fotofabriek zit letterlijk in een tiende punt, maar dat neemt niet weg dat men dus als 1e eindigt op kwaliteit.

Ons panel gaf onder andere aan: “een net boek met prettig papier”, ” mooie kleuren en afwerking schutblad” en “constante kwaliteit”  

Kwaliteit Albelli vs HEMA

Ook het HEMA fotoboek wordt bij Albelli geprint. Dan zou je geen kwaliteitsverschil verwachten, maar dat blijkt toch wel het geval te zijn. Ons panel beoordeelt het boek van Albelli beter als dat van HEMA, terwijl we hetzelfde formaat en afwerking gebruiken.

Albelli fotoalbum test: prijs

Voor wat betreft prijs beoordelen we alle aanbieders op de prijs van een 5 tal boeken, met een viertal verschillende afwerkingen. In totaal op 20 criteria dus. Voor Albelli blijkt uit deze vergelijking dat van de ruim 20 aanbieders die wij getest hebben, men ongeveer in de middenmoot eindigt. Dat betekent dat er zeker 10 aanbieders zijn die goedkoper zijn, maar dat er ook veel aanbieders zijn die duurder zijn.

Albelli fotoalbum test: Software

De Windows software van Albelli is een van de meest gebruiksvriendelijke softwareprogramma’s die we tijdens onze Albelli 2015test zijn tegengekomen. Je kan hier dus makkelijk een fotoboek maken. Qua opties is het wellicht wat minder dan de software van Fotogoed en Fotofabriek, maar dat maakt de eenvoud van het programma weer goed. Er staan erg veel opties ter beschikking. Kleine nadelen zijn het relatief beperkt aantal lay-outmogelijkheden en de fotobewerking die beperkt is. Wil je daar meer uit halen, dan kan je dat het beste in een ander programma voorbereiden.

 

Mac software
Als we de Mac software van Albelli vergelijken met de eigen Windows variant, dan valt op dat de Mac versie wat anders qua opzet is. Geen wereldschokkende dingen, maar bijvoorbeeld het uitsnijden gaat makkelijker bij de Windows versie, terwijl het toevoegen van effecten mooier en leuker werkt bij de Mac.

App

Albelli is momenteel een van de weinig aanbieders die voor de tabletgebruikers een oplossing biedt. Zo kan je namelijk bij Albelli een fraai fotoboek maken middels de Albelli app. Lees meer over fotoboek maken op een Ipad

Levertijd

Albelli scoort beter dan meng ander aanbieder in de levertijd. Wij ontvingen namelijk het fotoboek in 4 werkdagen thuis. Dat is prima, aangezien er in onze gehele fotoalbum test, maar twee aanbieders waren die sneller leverden en vier die even snel leverden. Goed werk dus van Albelli.

Service

De service van Albelli is dit jaar prima. Zowel via de mail, via chat als telefonisch. Via mail kregen wij voortduren binnen een dag reactie op een verzonden mail. Via chat kregen wij twee keer een uiterst vriendelijke dame (Lixaida) op het scherm en telefonisch was men ook correct en behulpzaam.

Andere serviceaspecten waar  Albelli goed op scoort zijn:

  • beschikbaarheid van een chatfunctie
  • de online en de fysieke cursussen die gegeven worden
  • het feit dat je fotoboeken online kan delen met vrienden en bekenden
  • Leuke optie is dat je qua afwerking van je fotoboek nog kan kiezen voor een gelaserde titel in je linnen fotoboek

Eindoordeel

Wij zijn dit jaar weer erg tevreden over Albelli. Dat uit zich ook in een prima 3e positie in de fotoalbum test 2015. Ook in de Consumentenbond fotoalbum test scoort men goed. Wil je een fotoboek maken bij Albelli? Bekijk dan eens de site van Albelli

 

[yasr_multiset setid=0]

Wil je beoordelingen van andere gebruikers zien of zelf je review over Albelli achterlaten? Kijk dan hieronder.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Tips Fotoalbum maken
Average rating:  
 1 reviews
by Anonymous on Tips Fotoalbum maken

Op zich een mooi album, maar de afdrukkwaliteit valt me erg tegen, terwijl ik nog wel voor het duurdere glanzende papier had gekozen. Foto's van de beste camera's worden korrelig weergegeven, terwijl een iPhone foto dan wel gewoon ok is. Ik snap het niet en zal ook niet weer bij Albelli bestellen. Jammer dat ze overal zo goed uit de test komen, want ik vind het waardeloos. En ja, verder qua levering en klantenservice is het prima, maar het enige wat ik wilde was een mooi fotoalbum. Zeer teleurgesteld.


Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 12 reviews
by Anonymous on Albelli
Albelli albums waardeloos

Na zo'n 30 albums te hebben besteld bij Albelli, holt de kwaliteit achteruit. Van de 2 laatste albums laten de bladzijden gewoon lo!. Maar ach, met 1 miljoen klanten maakt het ze blijkbaar niet uit. Iedere x een vervangend album, (dat ook weer los laat). is dus ook geen optie. Dus mensen bestel bij de Fotofabriek, die hebben wel een goede bindingstechniek voor albums boven de 80 bladzijden. ( en nee, ik werk niet bij de Fotofabriek....)

by Anonymous on Albelli
Maanden en herinneringen werk verloren

Enkele maanden bezig geweest met een fotoboek van van Albelli (offline programma). Na een software update van Albelli was de album ineens verdwenen met daarin al onze herinneringen van de ontwikkeling van ons zoontje van 1 tot 2 jaar. Helaas hebben wij deze gebeurtenissen nergens anders opgeslagen omdat we er vanuit gingen dat het fotoboek nooit verloren zou kunnen gaan. Na vele aandringen (15 emails, 5 telefoongesprekken en 3 chat sessies) komt Albelli met wel gerekend 10€ korting op een volgende bestelling. Ze geven aan verder niets te kunnen doen. Ook de Backup files die wij halverwege gemaakt hebben kunnen ze niet herstellen. Let alstublieft op en sla geen belangrijke informatie op in je fotoboeken want deze kan zomaar verloren gaan!

by Anonymous on Albelli
Albelli Software - Een Regelrechte Ramp.

Jaren met de software prettig gewerkt, maar met het toenemen van de functies in het programma neemt ook het aantal fouten in het programma toe. Op dit moment is het gewoon een regelrechte ramp om met het programma een fotoboek te maken. Niet werkende functies en de traagheid van het programma lijden tot frustraties. Bijvoorbeeld het verslepen van foto's. Je selecteert een te verslepen foto en probeert de foto te verplaatsen..De muis pointer is reeds op de plaats waar de foto moet komen, maar de foto volgt pas later en niet ietsjes later. De kleurpipet werkt niet en dat is bekend bij Albelli, want men heeft een viertal instellingen in het programma ingebouwd, die dit probleem zouden moeten oplossen, maar helaas is dat niet echt gelukt. bij instelling 1 wordt er een heel ander kleur gekozen, dan men geselecteerd heeft. Bij instelling twee wordt er geen kleur gekozen, maar gaat het beeldscherm op zwart, bij instelling vier het zelfde en bij instelling drie gaan beide beeldschermen op zwart. en zo zitten er vele tot frustraties oproepende fouten in het programma. Vragen bij de klantenservice leveren het standaard antwoord op deïnstalleer het programma en installeer het daarna opnieuw, om vervolgens weer de zelfde problemen tegen te komen. Op moeilijke vragen krijg je antwoord, van hier komen wij op terug, wat vervolgens nooit gebeurd en als je dan zelf er naar vraagt kunnen ze de mail niet meer vinden. Het was dus nooit de bedoeling om er later op terug te komen. Wel kunnen ze op afstand zien, dat mijn PC waarschijnlijk te traag is en te weinig geheugen heeft! Snap niet waarom ik, nog meer geheugen moet plaatsen, bij de reeds 64GB aanwezige interngeheugen, terwijl de Albelli-software nog steeds een 32bit versie is en daarmee boven 3,72 GB uberhaupt niets kan. Ik snap ook nog steeds niet waarom het Albelli programma Administrator rechten nodig heeft? Tevens vind ik het ook nog steeds vreemd, dat het programma geen Photoshop PSD files kan lezen!

Ik geef hier geen oordeel over de kwaliteit van de boeken, want daar ben ik nog steeds tevreden over, na 15+ boeken, maar de rampen-software noopt mij nu toch echt uit te kijken naar een andere leverancier, want het maken van een fotoboek met de software van Albelli is nu een onmogelijk frustrerende opgave geworden.

by Anonymous on Albelli
Zeer tevreden

Ik ben zeer tevreden over de service van albelli

Eenvoudig fotoprogramma

snelle levering

Goede klantenservice

Ik vind het alleen jammer dat Medium 20x15 niet verkrijgbaar is in platliggend premium... Want, heb je al goede kwaliteitsfotos nodig ... en sommige gsm foto's lukt dat dan niet maar voor de rest niks aan te merken.

AANRADER !!!

by Anonymous on Albelli
slechte technische mogelijkheden en klantenservice

toen ik ipv een hard kaft een zacht kaft had gekozen had om mijn fotoboek te maken, was het onmogelijk dit later in het bestelproces aan te passen. Bizar! Hoe moeilijk kan dit zijn? Ook gaf de klantenservice geen enkele hulp om het boekje zo snel mogelijk opnieuw te maken. Alles moest ik zelf uitzoeken. Het enige dat de klantenservice zegt - in vele toonaarden - : excuses voor het ongemak. Misschien zijn de medewerkers van de klantenservice niet de slimsten, maar zo ingewikkeld kan het toch niet zijn om a) de technische mogelijkheden aan te passen en/of b) de klant tips en hulp te geven om het boekje zo snel mogelijk opnieuw te maken?

Page 1 of 3:
«
 
 
1
2
3
 
»
 

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.