Albelli Fotoboek maken 2013

Beoordeling Albelli fotoalbum

De winnaar van voorgaande fotoalbum testen was Albelli. Dit jaar zakt men echter naar de derde plaats in de fotoalbum test 2013. Albelli is een partij die op alle fronten goed scoort, maar op kwaliteit en prijs van een fotoboek wat minder goed is dan test winnaar Fotofabriek (die op haar beurt weer qua prijs/kwaliteit iets minder scoort dan Fotogoed).

De software van Albelli is al jaren een belangrijke factor die ervoor zorgt dat men goed scoort in onze fotoalbum vergelijking. Niet alleen de software is top, ook probeert men haar klanten op allerlei fronten te ondersteunen. Zo biedt men in alle provincies workshops voor haar klanten, zijn er online fotoalbum cursussen beschikbaar waar klanten zich op in kunnen schrijven en kan je bij vragen via de chat contact zoeken.

albelli fotoalbumNet als voorgaande jaren hebben wij Albelli en vele andere aanbieders gescoord op een groot aantal criteria, waarbij kwaliteit en prijs een iets belangrijkere bijdrage speelt als de softwaremogelijkheden.

Albelli biedt voor het fotoboek maken zowel software voor Windows computers, als voor de iMac. Het aanbod fotoboeken is niet gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Er zijn net als vorig jaar 9 formaten fotoalbums en natuurlijk nog vele andere fotoproducten. Leuk fotoalbum product vinden wij de fotobladen, waarmee je gedurende het jaar een leuk fotoalbum maken kan.

Onze keuze viel op een hardcover Albelli fotoalbum van 30×30 centimeter, waarin we onze vakantiefoto’s van een rondreis Zuid Afrika plaatsten.fotoalbum maken Albelli

Zoals alle jaren werkt de software van Albelli erg gemakkelijk. Hoewel de fotobewerkingsmogelijkheden wat minder uitgebreid zijn als bij de professionele software van Fotogoed en Fotofabriek, zal de gemiddelde gebruiker de software van Albelli gebruiksvriendelijker vinden. Binnen het programma kan je direct zoeken in Google en dat maakt dat je eenvoudig extra foto’s en dergelijke kan toevoegen aan je fotoboek.

Veel mensen die een fotoboek maken, willen ook extra’s zoals achtergronden, fotokaders en clipart toevoegen. Albelli voorziet in deze behoefte en heeft een zeer ruime keuze voor haar klanten.

Een fotoalbum maken is een echte hobby, maar het belangrijkste is natuurlijk het resultaat. Na een dag werk waarin wij het fotoboek maken gaat onze bestelling de deur uit. 4 dagen later ligt het resultaat in de bus. Opnieuw zijn wij erg tevreden. Het fotoboek is netjes ingepakt, is mooi van kleur en ligt keurig plat.

Wij ontvangen ons Albelli fotoboek na 5 werkdagen en zijn tevreden over de afdrukkwaliteit. De foto’s van ons Albelli fotoalbum hebben mooie kleuren en spatten van de pagina af. Het Albelli fotoboek zelf ziet er ook netjes uit.

Uitstekende klantenservice

Net als voorgaande jaren is duidelijk dat Albelli geinvesteerd heeft in haar klantenservice. Na een halve dag krijgen we een prima antwoord op de door ons gestelde vraag via e-mail.

Eindresultaat fotoboek vergelijking

Ook dit jaar zijn wij weer uitermate tevreden over Albelli. De eenvoudige software, de geweldige ondersteuning bij het fotoboek maken en de afdrukkwaliteit maakt dat men zonder twijfel tot de beste fotoalbum aanbieders behoort. Wanneer je een fotoalbum maken wilt, eenvoudige software wil en toch een goede prijs-kwaliteitsverhouding wilt, dan zit je bij Albelli goed. Albelli eindigt niet voor niets altijd hoog in onze fotoalbum test.

Benieuwd naar andere ervaringen? Bekijk onze resultaten bij het fotoalbum maken vergelijken, of de afzonderlijke beoordelingen.

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Albelli
Average rating:  
 5 reviews
by Anonymous on Albelli

Na vele uren staren naar een beeldscherm heb ik vandaag (na zeer snelle druk en levering) mijn trouwalbum gekregen via Albelli. Een platliggend vierkant XL album. Als je een beetje gevoel hebt voor digitaal bezig zijn en goed weet wat je wilt, scheelt dit je honderden euro's vergeleken met bij de fotograaf. Ik ben ontzettend blij met mijn fotoboek. Het maken ging super met de software, geen problemen gehad, alleen is het goed inzoomen en wat gepiel om alle foto's precies recht onder of naast elkaar te krijgen. Wel gewacht op de 20% korting actie, dus voor een hele mooie prijs. De foto's zijn van goede kwaliteit, geen fout kunnen ontdekken. Enige wat mij opviel is dat er op de achterkant in de zwarte achtergrond een lichte kras van zo'n 4 cm zit. Desondanks: ik ben meer dan tevreden! Al zou ik het over mogen doen zou ik wederom naar Albelli gaan!

by Anonymous on Albelli

Het lukt Albelli zelfs na 3 pogingen niet om een kwalitatief goed platliggend album te kunnen leveren. Fouten mbt het snijden (te kort), inbinden (lelijke randen in het midden van het album, foto's die niet aansluiten) of sterk gegolfd papier (tgv luchtvochtigheid in fabriek) rechtvaardigt de conclusie dat je voor een platliggend album NIET bij Albelli moet zijn. Helaas.

by Anonymous on Albelli

Software waardeloos. Steeds als ik opgeslagen album open, mist hij de meeste foto's die ik geplaatst heb. Compleet raadsel hoe dit kan, maar wel ontzettend irritant. Er is voldoende ruimte op m'n externe harde schijf dus daar kan 't niet aan liggen.

by Anonymous on Albelli

Ik maak al vele jaren gebruik van Albelli. Steeds zeer tevreden! Mijn laatste album "vierkant XL" daarentegen viel t.o.v. eerdere albums wat kwaliteit betreft toch wel tegen. Ik vond het drukwerk korrelig en op plekken vlekkerig. Toegegeven: ik ben dan wel kritisch. Maar voor een album van E. 129 meen ik wel topkwaliteit te kunnen verwachten. Voor mijn volgende album zal ik daarom eens een ander "fotohuis" proberen. Bedankt voor jullie tips!

by Anonymous on Albelli

Na al eerder ervaringen te hebben opgedaan bij Albelli heb ik de afgelopen week 3 verschillende fotoboeken gemaakt en alle 3 met een fantastisch resultaat. Zal, met alle bescheidenheid, voor een deel aan mezelf liggen, maar werd daarbij enorm geholpen met de vele mogelijkheden die de software biedt. Denk aan kaders, achtergronden en clip-arts. Prima kwaliteit en snelle afhandeling. Via 'mijn albelli' is afhandeling heel goed te volgen. Mijn volgende boek zal zeker weer een albelli-album zijn. Ik raad het iedereen aan.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.