Albelli fotoalbum test: goede software, levertijd en service

De grootste fotoalbum leverancier van Nederland behaalt een hoge positie dankzij haar levertijd, software en service. De kwaliteit is meer dan voldoende, maar prijzen zijn wat aan de hoge kant.

Albelli fotoalbum test

De grootste fotoalbum leverancier van Nederland mag natuurlijk niet ontbreken in onze fotoalbum test 2018. Als we kijken naar onze laatste testen, dan valt het op dat Albelli meestal rond de derde positie in de test eindigt. Veel hoger komt men niet. Dat heeft met name te maken met de prijzen van de fotoboeken. Hier gaan we hieronder op in.

 

Prijzen Albelli fotoboeken

Eigenlijk komen we ieder jaar tot dezelfde conclusie. Albelli is (te) duur in vergelijking met de andere aanbieders. Dat kan natuurlijk een strategie zijn, want een hogere prijs kan ook gevoel van kwaliteit uitstralen. Extra voordeel: als je voldoende geld verdient om uit te kunnen geven aan marketing op televisie en internet, dan komen de klanten vanzelf.

Ook dit jaar zien we weer dat de boeken van Albelli vrij prijzig zijn. Een standaard boek met 24 pagina’s kan je ergens anders al gauw voor €5 – €10 goedkoper krijgen. Dat komt mede ook omdat Albelli liefst €5 – €10 vraagt voor het afdrukken van een eigen foto op de omslag. Deze optie is bij vrijwel alle andere aanbieders gewoon gratis.

Kies je voor meer dan 60 pagina’s in je standaard fotoboek, dan kan het prijsverschil al oplopen tot wel €20. Natuurlijk heeft Albelli regelmatig geweldige acties waarmee je dat prijsverschil kan wegwerken. Maar dat hebben de andere aanbieders natuurlijk ook…

 

Software Albelli

Waar Albelli een grote pre heeft ten opzichte van veel andere aanbieders is op het gebied van software. Het pakket is gewoon goed en ook nog eens zeer gebruiksvriendelijk. Er zijn (in de Windows variant) verschillende plugins die je kan installeren en die maken dat je nog meer mogelijkheden krijgt. Eigenlijk heeft men alleen concurrentie op het gebied van software van CEWE en misschien een beetje van het pakket van Fotogoed / Fotofabriek.

Albelli’s software is ook online beschikbaar voor een ieder die liever niets wil downloaden.

 

Levertijd

De levertijd van het Albelli fotoboek is dit jaar wederom goed. We ontvangen het fotoboek na 5 weekdagen (4 werkdagen) in huis. Dat is prima en sneller dan veel andere aanbieders.

 

Albelli fotoalbum test Kwaliteit

Albelli ging er enkele jaren geleden nog met de titel “beste kwaliteit” vandoor. Vorig jaar vond ons panel Albelli ook een prima kwaliteit leveren en eindigde men als vierde op het gebied van kwaliteit. Dit jaar valt het ons een beetje tegen. Want Albelli eindigt wat kwaliteit betreft in de middenmoot! We noemen de belangrijkste redenen hiervoor:
– de afwerking van het binnenwerk is niet helemaal netjes. Het boek is scheef ingeplakt
– er zijn diverse foto’s in het boek die te rood worden weergegeven. Dat is opvallend, want bij Vistaprint (die haar boeken ook bij Albelli laat drukken) is dat minder het geval.

Is het boek dan niet goed? Nee, men levert een boek dat zeker een ruime voldoende is. De kleuren van mensen (huidtinten) en de kaft is verder prima. Men onderscheid zich echter niet ten opzichte van de andere leveranciers. En dan zijn een aantal minpunten al snel genoeg om in de middenmoot te eindigen.

 

Service

Traditioneel scoort Albelli altijd goed op het gebied van service. Men reageert snel op e-mails en is ook via de chat goed bereikbaar. We testen op meerdere momenten gedurende het jaar de klantenservice en hadden slechts 1 moment waarop het e-mailformulier tijdelijk niet werkte.
Verder is Albelli een van de weinige partijen die een fysieke fotoalbum cursus aanbiedt.

Natuurlijk zijn er altijd mogelijkheden tot verbetering. Het zou bijvoorbeeld een leuke verbetering zijn wanneer Albelli de mogelijkheid biedt om het logo aan de binnenzijde en de streepjescode op de kaft te verwijderen.

 

Conclusie over Albelli

Albelli is dit jaar niet zo hoog geëindigd als we vooraf hadden verwacht, namelijk op een 6e positie in onze fotoboek vergelijking. Dat heeft men name met de iets lagere score op het gebied van kwaliteit te maken.

Overtuigd van Albelli? Maak nu je fotoboek op de website van Albelli

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Tips Fotoalbum maken
Average rating:  
 1 reviews
by Anonymous on Tips Fotoalbum maken
Kwaliteit erg achteruit

Ik vind de kaatste maanden de kwaliteit erg achteruit gegaan. De kleuren zijn niet meer fris en de bladen worden niet goed afgesneden, waardoor er bovenaan de foto een rand zit en de rand onderaan er helemaal afvalt.

  • Kwaliteit 69,5% 69,5%
  • Prijs 77% 77%
  • Software 94% 94%
  • Levertijd 85,7% 85,7%
  • Service 81% 81%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.