Albelli: net buiten de top 3 in fotoalbum test 2017

Albelli fotoalbum test 2017: net buiten de top 3

Albelli was in de fotoalbum vergelijking van 2016 de aanbieder die als beste uit de bus kwam op het gebied van kwaliteit. De goede kwaliteit was ook de belangrijkste reden voor de 3e positie van vorig jaar. Een prima prestatie, maar legt gelijk de lat hoog voor dit jaar. Dit jaar bleek deze lat net iets te hoog te liggen. Want voor het eerst sinds twee jaar vinden we Albelli niet terug in de top 3 van de fotoalbum test. We lichten hieronder toe hoe dat komt.


Website Albelli

Wat website betreft zijn er maar weinig aanbieders die een betere website hebben. Eind 2016 heeft men haar huisstijl herzien en heeft ook de website weer een frisse look gekregen. Niet dat we dit meewegen in onze fotoalbum test, maar als klant wil je wel makkelijk de gewenste informatie vinden. De fotoboeken zijn duidelijk te vinden en per boek is helder wat je kan verwachten aan (meer)prijs.

 

Prijs van de fotoboeken

Een terugkerend probleem waar wij tegenaan lopen bij Albelli is dat men gewoon een stuk duurder is dan veel andere aanbieders. Wil je bijvoorbeeld een A4 liggend fotoboek maken van 24 pagina’s met een fotokaft dan ben je al snel €3-€8 meer kwijt dan bij veel andere aanbieders.

Neem je bijvoorbeeld 60 pagina’s, dan wordt dit verschil alleen maar groter. Je bent zo maar €8 tot €10 meer kwijt dan bij aanbieders die kwalitatief hetzelfde bieden (FotogoedFotofabriek). De belangrijkste oorzaak hiervoor is de hoge prijs die men vraagt voor een fotokaft. Wat ons betreft is het niet meer van deze tijd om hier een vergoeding voor te vragen.

 

Software

In Albelli vind je een van de meest vooruitstrevende aanbieders op het gebied van software. Het pakket is compleet, gebruiksvriendelijk en beschikbaar voor zowel Windows, Mac, Online als via tablet. Voor tablet en online zijn de mogelijkheden wel wat beperkter.
Kies je voor de Windows variant, dan heb je de optie om diverse aanvullende plug-ins te installeren, waarmee je meer bewerkingsmogelijkheden hebt.

 

Bestellen en levertijd

Zoals je van de bekendste leverancier van Nederland mag verwachten heeft men het bestelproces prima voor elkaar. Datzelfde geldt voor de betaalmogelijkheden. Je kan betalen via een bankoverschrijving, Ideal, Credit Card of Paypal.

De levertijd van ons fotoboek hebben we gemeten in werkdagen en bedraagt bij Albelli 3 dagen. Daarmee is men een van de snelste leveranciers van Nederland.

 

Kwaliteit Albelli fotoboek

Waar Albelli vorig jaar als een van de beste leveranciers op het gebied van kwaliteit uit de bus kwam, viel men dit jaar een beetje tegen. Nou ja tegen… Men eindigt als 5e en levert daarmee gewoon een goed boek. Maar wat ons met name opviel waren de kleuren, die net iets over-geoptimaliseerd leken. Het boek is verder prima. We hebben het dan bijvoorbeeld over het inplakken op de kaft. Ook valt het boek mooi open en de kaft ziet er netjes uit. Ons panel gaf gemiddeld een ruime 7.

 

Service Albelli

Ook Albelli is al jaren een van de betere leveranciers wanneer het gaat om service. Dat uit zich in een snelle reactie op mails, een goede bereikbaarheid van de chat en telefoon en in diverse aanvullende diensten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan online en fysieke cursussen en afhaalmogelijkheden (in Den Haag).

Conclusie:

Ook dit jaar behoort Albelli weer tot de beste aanbieders in onze test. Helaas is het wel zo dat de iets lagere score op kwaliteit er toe heeft geleid dat men van een 3e positie in 2016, gedaald is naar de 4e positie in de fotoalbum test van 2017. Laat je echter niet afschrikken daardoor. Een keuze voor Albelli blijft prima en zonder risico!

[yasr_multiset setid=0]

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Albelli
Average rating:  
 0 reviews

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.