Fotoalbum test Albelli: niet in de top 3 van de fotoalbum test

Sinds het begin van onze fotoboek vergelijking doet Albelli al in de bovenste regionen mee. Men won de fotoboek test al meerdere keren, maar sinds vorig jaar eindigt men wat lager. Dit jaar is het Albelli voor het eerst niet gelukt om in de top 3 te eindigen. De belangrijkste oorzaak hiervoor is de te hoge prijsstelling. Op zich zou een hogere prijs ten opzichte van andere aanbieders niet erg zijn, als daar tenminste een betere kwaliteit tegenover zou staan. Dit is echter niet het geval. In vergelijking met andere aanbieders, zoals Fotogoed, Fotofabriek of Webprint ben je bij Albelli al gauw €5 tot €10 meer kwijt bij het fotoboek maken. Ons testpanel geeft aan dat deze partijen een een betere kwaliteit fotoboek afleveren.

Op het oog zijn de prijzen van Albelli vergelijkbaar met andere aanbieders. Het addertje onder het gras is echter de fotocover. Je betaalt namelijk een vorstelijk bedrag wanneer je een leuke foto op de buitenkant van je boek geprint wilt hebben. Dit maakt dat de boeken van andere aanbieders toch echt een stuk goedkoper zijn.

kleuren wat “blauwig”

Kwaliteit en levertijd

Ons panel van gebruikers beoordeelde alle 18 fotoboeken uit de fotoalbum test op diverse criteria. Albelli fotoboek maken vergelijkenHet boek van Albelli werd over het algemeen goed beoordeeld, maar scoorde minder dan de boeken van enkele andere aanbieders. Een van onze panelleden gaf aan dat de kleuren wat blauwig waren. Zelf vonden we dat wel meevallen.

Toen wij het fotoalbum bestelden bleek de levertijd, net als vorig jaar overigens, erg goed. In 4 werkdagen werd deze bij ons thuis bezorgd.

Albelli software is een pre

De software van Albelli is een pre ten opzichte van andere aanbieders.
Wanneer je een fotoboek maken wilt en je doet dit voor het eerst. Dan is het zeker aan te raden om de gebruiksvriendelijke software van Albelli te gebruiken. Deze software zit vol met leuke snufjes, maar maakt het voor de gemiddelde gebruiker niet complex. Enig minpuntje is dat Albelli de uitwisseling van Facebook foto’s nog niet geïntegreerd heeft in haar software. Eigenlijk zouden we dat van één van de voorlopers op het gebied van het fotoalbum maken wel verwachten.

Al met al zijn wij natuurlijk nog steeds wel erg tevreden over de Albelli fotoboeken. Toch is het zo dat men ingehaald wordt door andere aanbieders, met name omdat men gewoon te duur is. Dit jaar maak je het beste fotoalbum wat ons betreft dus niet bij Albelli.

Fotoboek maken vergelijken? Bekijk de fotoalbum test 2014.

 

Wil je beoordelingen van andere gebruikers zien of zelf je review over Albelli achterlaten? Kijk dan hieronder.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Albelli
Average rating:  
 12 reviews
by Anonymous on Albelli
Albelli albums waardeloos

Na zo'n 30 albums te hebben besteld bij Albelli, holt de kwaliteit achteruit. Van de 2 laatste albums laten de bladzijden gewoon lo!. Maar ach, met 1 miljoen klanten maakt het ze blijkbaar niet uit. Iedere x een vervangend album, (dat ook weer los laat). is dus ook geen optie. Dus mensen bestel bij de Fotofabriek, die hebben wel een goede bindingstechniek voor albums boven de 80 bladzijden. ( en nee, ik werk niet bij de Fotofabriek....)

by Anonymous on Albelli
Maanden en herinneringen werk verloren

Enkele maanden bezig geweest met een fotoboek van van Albelli (offline programma). Na een software update van Albelli was de album ineens verdwenen met daarin al onze herinneringen van de ontwikkeling van ons zoontje van 1 tot 2 jaar. Helaas hebben wij deze gebeurtenissen nergens anders opgeslagen omdat we er vanuit gingen dat het fotoboek nooit verloren zou kunnen gaan. Na vele aandringen (15 emails, 5 telefoongesprekken en 3 chat sessies) komt Albelli met wel gerekend 10€ korting op een volgende bestelling. Ze geven aan verder niets te kunnen doen. Ook de Backup files die wij halverwege gemaakt hebben kunnen ze niet herstellen. Let alstublieft op en sla geen belangrijke informatie op in je fotoboeken want deze kan zomaar verloren gaan!

by Anonymous on Albelli
Albelli Software - Een Regelrechte Ramp.

Jaren met de software prettig gewerkt, maar met het toenemen van de functies in het programma neemt ook het aantal fouten in het programma toe. Op dit moment is het gewoon een regelrechte ramp om met het programma een fotoboek te maken. Niet werkende functies en de traagheid van het programma lijden tot frustraties. Bijvoorbeeld het verslepen van foto's. Je selecteert een te verslepen foto en probeert de foto te verplaatsen..De muis pointer is reeds op de plaats waar de foto moet komen, maar de foto volgt pas later en niet ietsjes later. De kleurpipet werkt niet en dat is bekend bij Albelli, want men heeft een viertal instellingen in het programma ingebouwd, die dit probleem zouden moeten oplossen, maar helaas is dat niet echt gelukt. bij instelling 1 wordt er een heel ander kleur gekozen, dan men geselecteerd heeft. Bij instelling twee wordt er geen kleur gekozen, maar gaat het beeldscherm op zwart, bij instelling vier het zelfde en bij instelling drie gaan beide beeldschermen op zwart. en zo zitten er vele tot frustraties oproepende fouten in het programma. Vragen bij de klantenservice leveren het standaard antwoord op deïnstalleer het programma en installeer het daarna opnieuw, om vervolgens weer de zelfde problemen tegen te komen. Op moeilijke vragen krijg je antwoord, van hier komen wij op terug, wat vervolgens nooit gebeurd en als je dan zelf er naar vraagt kunnen ze de mail niet meer vinden. Het was dus nooit de bedoeling om er later op terug te komen. Wel kunnen ze op afstand zien, dat mijn PC waarschijnlijk te traag is en te weinig geheugen heeft! Snap niet waarom ik, nog meer geheugen moet plaatsen, bij de reeds 64GB aanwezige interngeheugen, terwijl de Albelli-software nog steeds een 32bit versie is en daarmee boven 3,72 GB uberhaupt niets kan. Ik snap ook nog steeds niet waarom het Albelli programma Administrator rechten nodig heeft? Tevens vind ik het ook nog steeds vreemd, dat het programma geen Photoshop PSD files kan lezen!

Ik geef hier geen oordeel over de kwaliteit van de boeken, want daar ben ik nog steeds tevreden over, na 15+ boeken, maar de rampen-software noopt mij nu toch echt uit te kijken naar een andere leverancier, want het maken van een fotoboek met de software van Albelli is nu een onmogelijk frustrerende opgave geworden.

by Anonymous on Albelli
Zeer tevreden

Ik ben zeer tevreden over de service van albelli

Eenvoudig fotoprogramma

snelle levering

Goede klantenservice

Ik vind het alleen jammer dat Medium 20x15 niet verkrijgbaar is in platliggend premium... Want, heb je al goede kwaliteitsfotos nodig ... en sommige gsm foto's lukt dat dan niet maar voor de rest niks aan te merken.

AANRADER !!!

by Anonymous on Albelli
slechte technische mogelijkheden en klantenservice

toen ik ipv een hard kaft een zacht kaft had gekozen had om mijn fotoboek te maken, was het onmogelijk dit later in het bestelproces aan te passen. Bizar! Hoe moeilijk kan dit zijn? Ook gaf de klantenservice geen enkele hulp om het boekje zo snel mogelijk opnieuw te maken. Alles moest ik zelf uitzoeken. Het enige dat de klantenservice zegt - in vele toonaarden - : excuses voor het ongemak. Misschien zijn de medewerkers van de klantenservice niet de slimsten, maar zo ingewikkeld kan het toch niet zijn om a) de technische mogelijkheden aan te passen en/of b) de klant tips en hulp te geven om het boekje zo snel mogelijk opnieuw te maken?

by Anonymous on Albelli
weinig service op techniek

Gebruik albelli jarenlang tot grote tevredenheid. Kwaliteit was altijd goed,al vind ik de dikkere hoogglansbladen die ze sinds enige jaren gebruiken minder mooi. Echter de laatste keer teleurgesteld. Had een album gemaakt met en slap fotokaft, i.p.v. met een harde fotokaft (wel zelfde formaat). Ik merkte dat pas bij de bestelling. Mailtje naar de klantenservice. Hun antwoord: 'helaas is het technisch niet mogelijk dit te wijzigen, begin maar opnieuw. Gezien het werk dat zit in het maken van een foto-album vind ik dit een hele slechte service, temeer daar het formaat hetzelfde is. Volgens mij vraagt dit een relatief geringe aanpassing, die mogelijk wel handmatig verricht moet worden. Blijkbaar is dat teveel moeite. Ga nu toch maar overstappen op andere leverancier.

by Anonymous on Albelli
Prijs

Albelli is weliswaar wat duurder, maar zij hebben voor vaste klanten een nieuwsbrief waarin het hele jaar door kortingsacties worden gegeven. xx procent korting, tweede boek halve prijs, extra pagina's graties, etc. Door je gemaakte boek pas te bestellen als er een voor jou geschikte kortingsactie is, kom je vaak goedkoper uit.

by Anonymous on Albelli

De klantvriendelijkheid is zeer groot en de bereidheid om je te helpen ook.

Ik heb 2 fotoboeken besteld waarvan ik wist dat het krap zou worden om ze op tijd geleverd te krijgen. Overlegt met de klantenservice, zij konden geen beloftes doen maar de boeken zijn ruim op tijd klaar en zelfs verstuurd.

Wat een vriendelijke medewerkers aan de telefoon!

by Anonymous on Albelli

Zeer teleurgesteld over de fotokwaliteit van Albelli. De foto's zijn enorm korrelig. Dit ondanks dat ik (tegen bijbetaling) voor de luxere variant glanzend fotopapier gekozen heb. Het lijkt wel of de korreligheid zowel in het materiaal als in het drukwerk zit. Fotoboeken van andere leveranciers op glanzend fotopapier zijn wel fatsoenlijk als ik de albums in de kast vergelijk met het vandaag ontvangen album. Ik heb in het verleden dus al vaker bij Albelli besteld maar dit was de laatste keer. Zonde van de tijd die ik steek in het maken van een mooi album en daarnaast het geld niet waard (prijs-kwaliteit verhouding is absoluut niet meer in orde).

by Anonymous on Albelli

Lelijke weergave van de foto's. Lijkt wel of er een grauwsluier over de foto's is gelegd. Daarnaast te gele kleur. Bij anderen (8 boeken) waren de foto's veel mooier afgedrukt. Voor mij geen Albelli meer.

by Anonymous on Albelli

Een heel mooi album geworden bij Albelli, ben zeker tevreden. Vind wel de prijs erg hoog, ik kom namelijk nooit uit met het aantal standaard pagina's en moet dus bijkopen. De prijs voor de fotokaft is ook buitensporig. Bedankt voor de tips van goedkopere aanbieders, voor dezelfde kwaliteit maar lagere prijs maak ik daar zeker in de toekomst gebruik van.

by Anonymous on Albelli

Zeer slechte ervaring met verzending via kiala.je moet er zelf actie op nemen. Kiala en Albelli wijzen naar elkaar. Ambtelijke opstelling en Albelli biedt geen excuses aan hoewel wij al dagen zitten te wachten op het album. Jammer ook dit weekend nog steeds geen plaatjes.


Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 5 reviews
by Anonymous on Albelli

Na vele uren staren naar een beeldscherm heb ik vandaag (na zeer snelle druk en levering) mijn trouwalbum gekregen via Albelli. Een platliggend vierkant XL album. Als je een beetje gevoel hebt voor digitaal bezig zijn en goed weet wat je wilt, scheelt dit je honderden euro's vergeleken met bij de fotograaf. Ik ben ontzettend blij met mijn fotoboek. Het maken ging super met de software, geen problemen gehad, alleen is het goed inzoomen en wat gepiel om alle foto's precies recht onder of naast elkaar te krijgen. Wel gewacht op de 20% korting actie, dus voor een hele mooie prijs. De foto's zijn van goede kwaliteit, geen fout kunnen ontdekken. Enige wat mij opviel is dat er op de achterkant in de zwarte achtergrond een lichte kras van zo'n 4 cm zit. Desondanks: ik ben meer dan tevreden! Al zou ik het over mogen doen zou ik wederom naar Albelli gaan!

by Anonymous on Albelli

Het lukt Albelli zelfs na 3 pogingen niet om een kwalitatief goed platliggend album te kunnen leveren. Fouten mbt het snijden (te kort), inbinden (lelijke randen in het midden van het album, foto's die niet aansluiten) of sterk gegolfd papier (tgv luchtvochtigheid in fabriek) rechtvaardigt de conclusie dat je voor een platliggend album NIET bij Albelli moet zijn. Helaas.

by Anonymous on Albelli

Software waardeloos. Steeds als ik opgeslagen album open, mist hij de meeste foto's die ik geplaatst heb. Compleet raadsel hoe dit kan, maar wel ontzettend irritant. Er is voldoende ruimte op m'n externe harde schijf dus daar kan 't niet aan liggen.

by Anonymous on Albelli

Ik maak al vele jaren gebruik van Albelli. Steeds zeer tevreden! Mijn laatste album "vierkant XL" daarentegen viel t.o.v. eerdere albums wat kwaliteit betreft toch wel tegen. Ik vond het drukwerk korrelig en op plekken vlekkerig. Toegegeven: ik ben dan wel kritisch. Maar voor een album van E. 129 meen ik wel topkwaliteit te kunnen verwachten. Voor mijn volgende album zal ik daarom eens een ander "fotohuis" proberen. Bedankt voor jullie tips!

by Anonymous on Albelli

Na al eerder ervaringen te hebben opgedaan bij Albelli heb ik de afgelopen week 3 verschillende fotoboeken gemaakt en alle 3 met een fantastisch resultaat. Zal, met alle bescheidenheid, voor een deel aan mezelf liggen, maar werd daarbij enorm geholpen met de vele mogelijkheden die de software biedt. Denk aan kaders, achtergronden en clip-arts. Prima kwaliteit en snelle afhandeling. Via 'mijn albelli' is afhandeling heel goed te volgen. Mijn volgende boek zal zeker weer een albelli-album zijn. Ik raad het iedereen aan.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.