Albelli fotoalbum: prima fotoboek tegen een redelijke prijs

Het Albelli fotoalbum komt ook dit jaar weer best goed uit de fotoboek test. Belangrijkste aandachtspunt blijft de prijs voor een fotoalbum. Andere partijen hebben een betere prijs-kwaliteitsverhouding. Toch eindigt met zeer knap op een 4e positie. 

 

Het Albelli fotoalbum was een van onze eerdere testwinnaars. Al is dat al wel een tijd geleden. De laatste jaren komt men tekort ten opzichte van bijvoorbeeld Fotofabriek en Fotogoed. Dat heeft met name te maken met de prijzen voor de fotoboeken. Qua kwaliteit ontloopt het elkaar niet veel.

 

Albelli fotoboek maken: algemene informatie

Albelli is gevestigd in Amsterdam en heeft haar eigen productie-locatie in Den Haag staan. Men is al jarenlang de grootste en bekendste fotoalbum leverancier van Nederland. Internationaal timmert men ook aan de weg. In bijvoorbeeld Engeland en ook in Scandinavië opereert men onder diverse namen. 

 

Software

De software van Albelli is erg gebruiksvriendelijk. Men is voortdurend aan het kijken wat er anders en beter kan. De software is beschikbaar voor Mac, Windows en Online. Maar ook kan je op de iPad of telefoon een album maken via de app. Kies je voor de Windows software, dan kan je diverse plugins installeren. Daarbij krijg je meer fotobewerkingsopties.

De verschillen ten opzichte van de CEWE software zijn klein. Waarbij Albelli wat gebruiksvriendelijker is, maar CEWE iets meer opties heeft. Zo kan je bij Albelli (nog) geen themaboeken maken. 

 

Prijs van de fotoboeken:

Albelli heeft de BTW verhoging per 1-1-19 doorgevoerd in haar prijzen. Dit in tegenstelling tot veel andere aanbieders. Als we het Albelli fotoalbum vergelijken met andere aanbieders, dan vallen een aantal zaken op.

De kleine formaat boeken (A5) zijn prima van prijs en zeer concurrerend. De andere formaten boeken met standaard papier zijn zeker niet goedkoop, maar ook niet extreem duur. De platliggende boeken zijn eveneens niet goedkoop, maar redelijk geprijsd ten opzichte van veel andere aanbieders. 

 

Kwaliteit en levertijd

Kwalitatief komt het Albelli fotoalbum goed uit de verf. Men haalt geen top 5 positie, maar staat wel bij de top 10. Eigenlijk is alles gewoon goed, maar blinkt men nergens echt op uit. Afwerking goed, kleuren goed, kaft prima en scherpte ok. Gewoon een prima boek. 

Opvallend is de relatief lange levertijd van Albelli dit jaar. Het fotoboek komt na 7 weekdagen (6 werkdagen) bij ons thuis. Andere jaren scoorde Albelii hier beter op.

 

Service

Op het gebied van service testen we iedere aanbieder op meerdere punten. In het geval van Albelli hebben we de klantenservice op verschillende momenten benaderd. Zo hebben we diverse mails naar de klantenservice gestuurd. In een geval kregen we na een halve dag een reactie, in een ander geval pas na 5 werkdagen. Dat is wat ons betreft te lang. Verder bleek het lastig om de klantenservice te benaderen, want op een ander moment werkte het mailformulier niet. Wel hebben we via de chat goed contact gehad. 

Op andere service aspecten doet Albelli het prima. Men heeft nog steeds cursussen op locatie en ook online. Ook zijn de prijzen op de website overzichtelijk en transparant. 

Conclusie over Albelli:

Het Albelli fotoalbum komt ook dit jaar weer goed uit de fotoboek test. Men eindigt hoger dan vorig jaar en heeft dat met name te danken aan de software, service en kwaliteit. Een 4e positie is een prima resultaat en het verschil ten opzichte van Saal Digitaal en Fotogoed is te overzien.

  • Kwaliteit 75% 75%
  • Prijs 77% 77%
  • Software 90% 90%
  • Levertijd 83% 83%
  • Service 77% 77%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.