AH Fotoservice: kwalitatief goed

AH Foto is dit jaar samen met 34 andere leveranciers getest. Men kwam niet als beste uit de fotoalbum test, maar eindigde wel in de top 10. 

 

AH Foto staat met haar fotoalbum service nu enkele jaren in onze test en behoort meestal wel tot de top 10. Ook dit jaar is dat weer gelukt. 

Fotoalbum maken via de AH Foto service: algemene informatie

Albert Heijn, de bekendste kruidenier van Nederland, biedt al jaren via haar website een fotoservice. Hiervoor heeft AH Foto een samenwerking gezocht met CEWE, de grootste drukkerij van fotoproducten ter wereld. Een verstandige keuze, want daarmee krijg je een uitstekende basis mee. 

 

Software

AH Foto maakt gebruik van de software van CEWE, die bijzonder uitgebreid en ook klantvriendelijk is. Qua opties hebben wij dan ook weinig te klagen. Wil je als klant een leuk themaboek maken, dan kan je dat prima doen met de templates in de software. 

 

Prijs van de AH fotoboeken:

De fotoboeken van CEWE die door AH Foto worden aangeboden zijn over het algemeen iets duurder dan wanneer je jouw boek direct bij CEWE maakt. Dat geldt overigens niet voor de A5 en A4 basisboeken van 26 bladzijden. Bovendien kan je bij Albert Heijn nog wat extra besparen door je fotoboek bij jouw lokale AH te laten bezorgen. Vergelijken we de prijzen met andere aanbieders in onze test, dan zien we toch wel dat men bij de duurste 12 aanbieders in onze test behoort. 

 

Kwaliteit en levertijd AH fotoboek

De kwaliteit van het AH fotoalbum is gewoon goed. Op sommige foto’s waar de kleur geel relatief veel aanwezig is zijn de pagina’s iets minder van kleur. Opvallend is dat dit bij het CEWE fotoboek iets minder opviel. De foto’s zijn qua scherpte goed, maar er zijn aanbieders die de foto’s scherper weten af te drukken. Ook bij AH foto wordt de witte rug minder gewaardeerd door ons panel.

De levertijd van het fotoboek is prima. Net als bij CEWE krijgen we na 5 dagen ons fotoboek thuis. Er zijn veel aanbieders die daar langer over doen. 

 

Service

De service van Albert Heijn is redelijk goed. De klantenservice heeft over het algemeen een dag nodig om te reageren op e-mails. Dat is prima, maar we zijn wat verwend geraakt door de grote hoeveelheid leveranciers die binnen een uurtje reageren. Dat lijkt toch wel de standaard te worden. Net als bij CEWE heeft men veel extra service-opties, zoals cursussen en een ontwerp service. Opvallend is dat binnen de software andere verzendkosten worden genoemd dan op de website. 

Conclusie over de Albert Heijn Fotoservice:

AH Foto presteert ook dit jaar weer prima in onze test. Men komt dankzij de relatief hoge prijzen wat tekort voor een hogere positie, maar de kwaliteit van het boek zorgt ervoor dat men toch binnen de top 10 eindigt. 

  • Kwaliteit 73% 73%
  • Prijs 72% 72%
  • Software 93% 93%
  • Levertijd 86% 86%
  • Service 70% 70%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.