Willemijn maakte een fotoboek bij Fotogoed en schreef hier een uitgebreide review over die ze ons vervolgens stuurde. Fotoboek Fotogoed door Willemijn 6 Willemijn bedankt voor jouw leuke review en het delen van je ervaringen met ons en de bezoekers van onze site!n

Willemijns fotoboek review over Fotogoed

In de maand december heb ik online een fotoboek gemaakt via de website Fotogoed.nl. Een standaard A4-formaat boek, normaal papier, met foto-cover en geen extra opties.

Prijs
Fotogoed zit samen met nog enkele aanbieders in de duurdere prijsklasse. Het standaard A4-formaat zonder extra’s kost € 31,95. Dit zou wat mij betreft iets scherper mogen. Als je zelf scherp bent, wacht je op de diverse aanbiedingen waarmee het product wat betaalbaarder wordt.
Cijfer: 7Fotoboek Fotogoed door Willemijn 3

Kwaliteit
Uiteraard weet ik niet hoe het album er over een paar jaar uitziet, maar zoals het op de deurmat lag, voldeed het aan de kwaliteitseisen die je zou hebben bij deze prijs. De kwaliteit van het product is erg goed. Het boek is netjes afgedrukt en recht uitgesneden. De foto’s komen mooi tot hun recht, ook op de (glanzende) kaft. De fotobladen zijn van dik papier en stevig aan elkaar gelijmd. De harde kaft zit via het binnenblad vastgeplakt aan de inhoud. Dit zou een zwakke plek kunnen zijn op de lange duur.
Cijfer: 8

Fotoboek Fotogoed door Willemijn 4Gebruiksgemak
Het hele proces vanaf de beslissing om mijn album met Fotogoed.nl te maken tot aan de ontvangst verliep soepel. Zelfs nadat ik mijn album had ge-upload kreeg ik nog een dag de tijd om fouten van mijn kant te herstellen. In het geval je na dubbelchecken toch nog een foutje ontdekt, kan dit goed uitkomen.
De software vond ik gebruiksvriendelijk. Ik heb de handleiding niet hoeven raadplegen en alles wat ik wilde, heb ik kunnen realiseren met de opties van de software. Misschien dat er voor sommigen zelfs teveel opties beschikbaar zijn.
Cijfer: 8,5

Software
Het installeren en het gebruiken van de software was voor mij prima te doen. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen even gemakkelijk programma’s van het internet downloadt en installeert, maar voor die mensen zijn er op de website diverse handleidingen Fotoboek Fotogoed door Willemijn 5beschikbaar die stap voor stap uitleggen wat je moet doen tijdens het installeren en gebruiken van het programma. Ook is er een helpdesk en klantenservice die je kan inschakelen als je er toch niet uitkomt. Mocht het dan nog niet lukken dan past de ouderwetse plakboek methode beter bij je.
Het programma is soms wat traag, maar dit kan ook aan mijn computer hebben gelegen. Zoals ik al eerder aangaf, zijn er erg veel opties beschikbaar om de foto’s in het album te laten verschijnen. Zelf heb ik de regie in eigen hand gehouden over waar en op welke manier een foto in het boek een plek krijgt. Maar het programma heeft ook vooringestelde lay-out opties beschikbaar.
Specialistische fotobewerking kun je beter in photoshop doen, maar de standaard opties van deze software zijn voor basisbewerking voldoende zijn, alleen het corrigeren van rode ogen miste ik in de lijst.
Heel prettig van dit programma is dat het aangeeft wanneer de foto niet optimaal is bewerkt voor afdruk: het programma geeft aan of een foto te weinig of juist teveel resolutie heeft voor een bepaalde bewerking.
Cijfer: 8,5

Levertijd
December is voor alle leveranciers van foto-producten een drukke maand. Van bestelling tot leveren was in Fotoboek Fotogoed door Willemijn 1deze maand 9 dagen. Gezien de maand lijkt me dat redelijk.
Cijfer: 7

Klantenservice
Ik heb een mail gestuurd naar de klantenservice en kreeg binnen een halve dag antwoord.
Cijfer: 8

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.