Solentro fotoalbum test: helaas hekkesluiter

Solentro eindigt helaas op een laatste positie. Dat komt met name door de hoge prijzen en de matige software. Enkele aandachtspunten die we hebben gezien op het gebied van kwaliteit helpen dan niet mee

Solentro fotoboek

Solentro is een van de nieuwkomers in onze fotoalbum test. Vooraf hadden we best hoge verwachtingen bij deze aanbieder. Toch blijkt dit na het uitvoeren van onze test nogal tegenvallen.

 

Prijzen Solentro fotoboek

Het assortiment fotoboeken is erg beperkt. We kunnen kiezen uit 5 verschillende formaten. De fotoboeken die wij meenemen in onze vergelijking (21x21cm, A4 liggend en A4 staand) zijn de duurste die wij in onze test van dit jaar tegenkomen. Voor het basisboek met 24 pagina’s valt dit nog wel mee, maar zo gauw we extra pagina’s toevoegen wordt men duur.

 

Software

De software van Solentro is erg beperkt. Eigenlijk kan je alleen maar foto’s toevoegen aan het boek en je layout enigszins aanpassen. Maar extra opmaak of bewerking is gewoon niet mogelijk. Wat wel erg leuk is, is dat Solentro de enige aanbieder is waar je echt met meerdere mensen tegelijk een fotoboek kan maken.

 

Levertijd Solentro fotoalbum

Het Solentro fotoalbum wordt na 5 weekdagen bij ons afgeleverd. Niets op aan te merken.

 

Kwaliteit

Een hoge prijs kan prima gerechtvaardigd worden door een uitstekende kwaliteit. Daar hoopten we dan ook op bij Solentro, maar niets bleek minder waar. Kwalitatief gezien laat men nogal wat steekjes vallen.

Het boek zelf is netjes gemaakt. De binding is goed en ook het binnenwerk is nauwkeurig ingeplakt op de kaft. Wat tegenvalt zijn de kleuren van de foto’s in het boek en op de kaft. Deze zijn erg flets en wat ons panel betreft maar net een voldoende.

 

Service

Het laatste onderdeel waar wij naar kijken is de service. We hebben het daarbij over klantenservice, maar ook service-opties, zoals inpakken in cadeaupapier, maatwerkopties en fotoalbum cursussen. Deze worden allemaal niet geboden. Wel bestaat er de opties om tegen betaling de reclame uit het boek te verwijderen. De klantenservice van Solentro reageert na 1 werkdag op klantvragen. Dat is prima.

 

Conclusie:

De hoge prijzen, de matige software en de aandachtspunten die we hebben gezien op het gebied van kwaliteit zorgen ervoor dat Solentro helaas op de laatste plek eindigt van onze fotoalbum vergelijking. Hopelijk presteert men volgend jaar beter.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Solentro
Average rating:  
 0 reviews
  • Kwaliteit 61,6% 61,6%
  • Prijs 52% 52%
  • Software 66% 66%
  • Levertijd 85,7% 85,7%
  • Service 58% 58%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.