Solentro fotoalbum test: veel geld voor een matig fotoboek

Solentro is geen hoogvlieger. Men vraagt te veel geld voor een fotoboek met een matige kwaliteit

 

Solentro is vorig jaar voor het eerst opgenomen in de jaarlijkse test. We hadden vooraf hoge verwachtingen, maar kwamen wat bedrogen uit. Dit jaar hoopten wij op eerherstel, maar dat viel behoorlijk tegen. 

 

Solentro Fotoalbum maken: algemene informatie

Solentro is een Scandinavische leverancier die zich primair richt op het publiceren van boeken, al dan niet voorzien van foto’s. Men heeft daarvoor een relatief simpele website ingericht. het aanbod fotoboeken dat gemaakt kan worden is met 5 boeken wat beperkt. Je kan ook alleen maar kiezen voor boeken met standaard papier. Platliggende boeken, of glanspapier is geen optie. 

 

Software

Wil je een Solentro fotoalbum maken, dan doe je dat op de website van deze aanbieder. Daarbij zijn er nauwelijks opties te vinden om te boek op te leuken. Er zijn vast templates die je kan gebruiken en daarmee is eigenlijk ook alles gezegd. je kan geen foto als panorama op twee pagina’s zetten. Een themaboek is geen mogelijkheid en bijvoorbeeld foto’s bewerken is niet mogelijk. 

 

Prijs van de fotoboeken:

Het Solentro fotoalbum is behoorlijk prijzig. Er zijn slechts enkele leveranciers die een een duurder fotoboek leveren. Een A4 staand of liggend fotoboek met 24 pagina’s kost bijna €52. Voor die prijs kan je bij bijvoorbeeld Fotoalbums maken liefst 3 boeken bestellen. En die zijn kwalitatief ook nog eens beter ook. 

 

Kwaliteit en levertijd

De levertijd van het Solentro fotoalbum is redelijk goed. Het duurt 7 dagen voordat we het thuis ontvangen.

Kwalitatief is er helaas nogal wat mis. De kaft is zeer matig, want de kleuren zijn erg donker. De afwerking van het binnenwerk op de kaft is wel goed. De kleuren in het boek zijn ook niet zo goed. Daarnaast is het papier flinterdun. 

 

Service

Op servicegebied hoef je niet veel te verwachten bij Solentro. De klantenservice reageert gelukkig erg snel (binnen 2 uur), maar wil je andere services afnemen? Dan kan je beter een andere leverancier zoeken. 

  • Kwaliteit 66% 66%
  • Prijs 59% 59%
  • Software 62% 62%
  • Levertijd 80% 80%
  • Service 58% 58%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.