Bij het fotoboek maken loop je soms tegen een aantal praktische problemen aan, waarvoor je zelf niet direct een oplossing kan vinden. Vaak bieden softwarepakketten wel deze oplossingen, maar kan je deze niet direct vinden. Vandaar dat wij hier een reeks artikelen aan wijden, met vandaag: hoe verwissel je reeds gecreëerde pagina’s van plek in je fotoalbum?

Software tips deel 5: fotoboek pagina’s verwisselen van plek

Wellicht is het voor jou gesneden koek, maar wij liepen in het verleden nog wel eens tegen het volgende probleem aan. Je bent lekker bezig met je fotoboek en vervolgens kom je erachter dat je een gebeurtenis bent vergeten, waar je eigenlijk toch wel een of meerdere pagina’s aan wilt wijden. Eigenlijk wil je deze gebeurtenis op een logische plek toevoegen aan je fotoboek. Een andere situatie waar dit veel bij voor kan komen is als je gebruik maakt van de optie waarbij je het fotoboek automatisch laat vullen door het softwarepakket. Ook dan wil je soms pagina’s op een andere plek zetten.

Kan dat eigenlijk in het fotoboek pakket dat je op dat moment gebruikt? Het antwoord daarop is in de meeste gevallen ja. Hieronder vind je per aanbieder een korte uitleg over hoe je dat doet.

Fotoboek pagina’s verwisselen bij Albelli, Hema en Vistaprint

Het verplaatsen van een pagina van de ene plek naar een volledig andere kan je bij de Albumprinter software van Albelli, Hema en Vistaprint op een relatief eenvoudige manier doen. Om een pagina van plek te wisselen klik je onderin je scherm op de pagina die je wilt verplaatsen. Houd de muisknop ingedrukt en sleep de pagina vervolgens naar de gewenste plek in je fotoboek.
Albumprinter Pagina verwisselen

 

 

In de CEWE software (Pixum, Fotoalbum.nl, Kruidvat, Bol.com)

De immens populaire software van CEWE biedt natuurlijk ook een optie om eenvoudig je pagina’s in je fotoboek te ordenen.Stel dat je gebruik maakt van de autoflow, waarbij het softwarepakket een voorstel voor een fotoalbum maakt, is het heel gebruikelijk day je zelf nog de volgorde wilt aanpassen. Om een fotoalbum pagina van plek te wisselen ga je op dezelfde manier aan het werk als bij de software van Albelli. Klik onderaan de pagina op de pagina die je op een andere plek wilt zetten. Druk de muisknop in en sleep de pagina naar een andere plek.
CEWE Pagina verwisselen

 

 

Webprint, Printthings en Prentu

Bij Webprint en Printthings (en trouwens ook het Belgische Prentu) een pagina van plek wisselen werkt net iets anders dan in bovenstaande voorbeelden. Als je bezig bent met het fotoboek maken, dan klik je rechtsboven op “Overzicht”. Je krijgt vervolgens alle pagina’s van je fotoboek te zien. Klik vervolgens op de pagina en sleep deze naar de gewenste nieuwe plek.
Webprint Pagina verwisselen

 

 

Fotogoed en Fotofabriek

Het verplaatsen van een pagina bij Fotogoed en Fotofabriek werkt op dezelfde wijze als bij CEWE en Albelli. Je klikt bovenin op de pagina en sleept deze naar de nieuwe positie in je fotoalbum.
FF Pagina verwisselen

 

 

Henzo, Topfotoalbum, Profotonet en Big Freddy

Bij Henzo, Topfotoalbum, Big Freddy en Binqy heb je te maken met een ander softwarepakket. Een pakket dat bij het schrijven van dit artikel overigens ook door Profotonet gebruikt wordt. Het verplaatsen van een fotoalbum pagina naar een andere plek gaat hier weer net iets anders. Klik bovenin de menubalk op “Pagina” en vervolgens op “Pagina’s Herschikken”. Selecteer vervolgens de pagina en sleep deze naar de nieuwe positie in het boek. Je kan eventueel ook de pijltjes daarvoor gebruiken.
Henzo ea Pagina verwisselen

 

 

MyPhotofun en Blokker

Het programma die wij zelf het minst makkelijk vinden voor het verplaatsen van een pagina is het programma van MyPhotofun en Blokker. Dat komt omdat het verwisselen hier (voor ons) minder logisch is. Al eerste moet je uitzoomen, of meer kolommen zichtbaar maken. Dat doe je bovenin de menubalk. Vervolgens zie je meerdere pagina’s. Selecteer de pagina die je wilt verplaatsen en sleep deze naar een nieuwe plek. Groot voordeel van dit pakket is dat je hier ook een individuele pagina kan verplaatsen, terwijl de meeste andere pakketten alleen toestaan dat je twee pagina’s verplaatst.
MyPhotofun Pagina verwisselen

 

 

 

Photobox

Het laatste pakket waarover we uitleggen hoe je pagina’s wisselt van plek is het online softwarepakket van Photobox. Hier klik je rechtsboven op “Alle bladzijden” en vervolgens selecteer je de gewenste pagina. Sleep deze naar de nieuwe plek in je fotoalbum. Net als bij MyPhotofun kan je ook hier een individuele pagina verplaatsen.

Photobox pagina's verwisselen

 

Niet mogelijk bij de online software van Foto.com

Het verplaatsen van een pagina is niet mogelijk bij de online software van Foto.com. Best jammer natuurlijk en wellicht een leuke tip voor de volgende softwarerelease?

 

Benieuwd naar andere software tips? 

Lees over: foto’s verplaatsen op een pagina, het bewerken van foto’s, achtergronden uit een ander programma importeren en een eigen foto als achtergrond toevoegen

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.