Hopelijk heb je wat gehad aan onze vorige tips over het slepen van foto’s van het ene kader naar het andere, het bewerken van foto’s in een fotoboek softwarepakket en het toevoegen van een eigen foto als achtergrond.

Maar wat nu als je bij het fotoalbum maken liever standaard achtergronden gebruikt en deze zijn er niet? Daar gaan we het vandaag over hebben.

Software tips deel 4: achtergronden importeren uit een ander programma

Soms loop je tegen problemen aan bij het maken van een fotoboek. Zo waren wij laatst bezig met een fotoalbum in een softwarepakket en bleek dat er bijna geen achtergronden beschikbaar waren. Bij sommige aanbieders kan je vervolgens extra achtergronden downloaden, maar bij sommige aanbieders ook niet. Gelukkig zijn er dan trucjes die je kan toepassen om toch achtergronden te krijgen.

Ons probleem ontstond bij het softwarepakket van Henzo Your Photo’s, die ook gebruikt wordt door TopFotoalbum, Binqy en Big Freddy.

Achtergronden importeren bij Henzo

Een van de nadelen van het softwarepakket van Henzo (en dat geldt overigens voor alle partijen die met dit pakket werken) is dat men zeer beperkt is in het aantal achtergronden. Na een beetje onderzoek en uitproberen zijn wij achter een trucje gekomen om het aantal achtergronden uit te breiden. Voorwaarde is wel dat je een ander fotoboek softwarepakket hebt geïnstalleerd, bijvoorbeeld die van Fotogoed of Pixum (CEWE).

Je gaat als volgt te werk. Ga onderin het scherm naar het tabblad “Achtergronden”. Kies vervolgens aan de rechterkant voor toevoegen (klik eerst op het bolletje) en selecteer vervolgens de map waarin de achtergronden van het andere fotoboekpakket staan. In onderstaand voorbeeld ging het om de CEWE software van het Kruidvat. Selecteer met CTRL + A alle bestanden en kies “Openen”. Je hebt vervolgens alle achtergronden geïmporteerd. Succes met het fotoalbum maken!

Henzo ea meer achtergronden toevoegen

 

Foto’s en achtergronden importeren bij Fotogoed of Fotofabriek:

Hoewel Fotogoed en Fotofabriek een redelijk uitgebreid pakket met achtergronden hebben, kan je dezelfde truc die we hierboven noemden ook daar toepassen. De werkwijze is wel iets anders. Je moet namelijk handmatig de achtergronden van een ander fotoboekprogramma, bijvoorbeeld dat van CEWE kopieren naar de map waarin de achtergronden van Fotogoed/Fotofabriek staan (zie printscreen).

FF meer achtergronden toevoegen

 

Extra achtergronden downloaden bij Albelli

Het pakket van Albelli (wordt ook gebruikt door HEMA en Vistaprint) is erg uitgebreid als het gaat om achtergronden. Daarbij biedt men ook nog eens de mogelijkheid om nog meer achtergronden te downloaden. Dat kan je heel eenvoudig doen. Ga naar het tabblad “Invoegen”, bovenin het scherm. Kies vervolgens voor “Achtergronden” en daarna op download. Selecteer de gewenste categorieën en/of achtergronden en klik op “Download selectie”.
Albumprinter meer achtergronden toevoegen

 

Bij het CEWE pakket extra achtergronden downloaden

Ook het pakket van CEWE, gebruikt door o.a. KruidvatBol.com en Pixum is bijzonder uitgebreid voor wat betreft achtergronden. Toch kan je ook daar nog veel meer achtergronden downloaden. Dat doe je door aan de linkerkat van je scherm naar “Achtergronden” te gaan. Klik onderin op “Meer” en selecteer de categorieeen die je wilt toevoegen. Druk vervolgens op “installeer de hele categorie”.

 

CEWE meer achtergronden toevoegen

 

MyPhotofun achtergronden importeren

Een ander pakket waar je extra achtergronden bij kan downloaden is bij MyPhotofun. Ook Blokker gebruikt dit pakket. Om extra achtergronden te krijgen doorloop je de volgende stappen. Klik op de achtergrond van een pagina. Klik op de rechtermuis en vervolgens op “Achtergrond”. Kies daarna in het scherm voor “download” en kies de gewenste achtergronden. Klik daarna op “ok”

MyPhotofun meer achtergronden toevoegen

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.