Fotoboek Software tips deel 1: foto’s slepen tussen posities

Ken je dat? Ben je net lekker bezig met je fotoboek en dan kom je er achter dat je eigenlijk een foto liever op een andere plek had staan. In een ander kader, of omgewisseld met een andere foto. Het liefste wil je dan de foto snel verplaatsen naar de juiste plek, maar dat lukt dan niet altijd. Gevolg is een omslachtig proces van de foto verwijderen, een nieuwe foto toevoegen en de verwijderde foto in het juiste fotokader plaatsen. Kan dat niet handiger zou je zeggen?

Gelukkig bieden veel softwarepakketten gewoon een optie om een foto in een nieuw kader te zetten. Hieronder vind je per aanbieder / software pakket de (on)mogelijkheden voor het slepen van foto’s tussen posities.

 

Foto’s slepen in het softwarepakket van Albelli, HEMA en Vistaprint

Albelli heeft haar eigen softwarepakket (Albumprinter) die niet alleen door Albelli gebruikt wordt, maar ook door HEMA en Vistaprint. In dit pakket kan je eenvoudig een foto verplaatsen van positie. Om een foto te wisselen van plek klik je eerst op een foto. Vervolgens zie je linksboven een rood rondje. Klik op dat rondje en sleep de foto dan naar een nieuwe positie en fotokader.

Foto slepen Albumprinter

Foto’s verplaatsen van positie bij CEWE, Bol.com, Fotoalbum.nl, Kruidvat en Pixum

Een van de meest gebruikte softwarepakketten van Nederland is het pakket van het Duitse CEWE. In onze fotoalbum test kwamen we dit pakket tegen bij Bol.comFotoalbum.nl en Pixum. Ook Kruidvat gebruikt dit pakket. Het softwarepakket is bijzonder uitgebreid en kent ook een gebruiksvriendelijke mogelijkheid om een foto te verplaatsen van het ene fotokader naar het andere. Dat kan zowel als het kader leeg is, als dat deze vol is.

Je gaat als volgt te werk. Klik op een foto en houd de muis ingedrukt. Sleep de foto naar een andere positie.

Foto slepen CEWE

Foto’s verplaatsen bij Fotofabriek en Fotogoed

De nummers 1 en 2 uit onze fotoalbum test, Fotofabriek en Fotogoed maken gebruik van hetzelfde softwarepakket. Qua opties één van de uitgebreidste die wij hebben gezien. Gelukkig kunnen we daar dan ook eenvoudig foto’s herpositioneren. Klik op een foto en selecteer het groene icoontje linksboven. Sleep de foto naar een nieuw of ander fotokader.

FF foto slepen

 

Foto’s herpositioneren bij MyPhotofun en Blokker

MyPhotofun en Blokker hebben een eenvoudig pakket waar je ook je foto’s kan wisselen van plek, zonder veel onnodige handelingen te moeten doen. Je moet hier wel even goed opletten of je de instellingen goed hebt staan. Als de pagina indeling op vergrendeld staat (via het slotje in de menubalk), kan je een foto aanklikken en deze naar een nieuwe positie slepen.

MyPhotofun foto slepen

Photobox en slepen van foto’s

De online software van Photobox werkt erg eenvoudig. Het slepen van foto’s wijst eigenlijk zichzelf. Selecteer een foto en sleep deze naar een nieuwe positie.
Photobox foto's slepen

Slepen is niet mogelijk bij…

Er zijn helaas ook een aantal aanbieders die de boot hebben gemist als het gaat om deze handige optie. De belangrijkste die we hier noemen zijn: Foto.com, Henzo, Webprint, Printthings, Binqy en Big Freddy.

 

Voor het eerst een fotoboek maken? Lees deze software tips

Zoals je wellicht in onze test hebt gelezen zijn de meeste aanbieders die wij in onze test hebben meenomen erg compleet als het gaat om fotoalbum software. Toch zijn niet altijd alle opties even makkelijk te vinden. Zeker als je voor het eerst bij een aanbieder met een fotoboek programma werkt. Wil je een fotoboek maken, dan is deze reeks van software tips wellicht handig voor jou. Wij zetten een groot deel van de aanbieders naast elkaar. Bekijk bijvoorbeeld hoe je foto’s bewerkt in het pakket van de aanbieder.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.