Resnap: vreemde eend in de fotoalbum test

Resnap: een ander concept dan andere aanbieders

Resnap is een aanbieder die zich uitsluitend richt op fotoboeken en ervoor zorgt dat een fotoboek in een paar seconden klaar staat voor verzending. Dat brengt wat beperkingen met zich mee. Resnap fotoalbumWe hebben ook lange tijd getwijfeld of we Resnap zouden opnemen in onze fotoalbum test 2017.

Enerzijds kregen we best veel vragen afgelopen jaar over het ontbreken van Resnap in onze test. Maar van de andere kant is de wijze waarop het product van Resnap tot stand komt behoorlijk afwijkend van de wijze waarop andere leveranciers dat doen. We hebben besloten om Resnap toch op te nemen omdat men inmiddels een redelijk aanbod fotoboeken heeft.

 

Website Resnap

Resnap richt zich zoals gezegd uitsluitend op fotoboeken. De website is fraai en werkt zeer simpel. Je wordt al snel richting het maken van een fotoboek geduwd. Er staat een uitleg over het proces en over de 5 verschillende formaten fotoboeken.Resnap fotoboek

 

Software Resnap

Het maken van een fotoboek bij Resnap gaat supersnel. Dat is ook precies waar Resnap zich mee positioneert. Je laadt je foto’s op via de website en de software maakt in ongeveer 30 seconden een fotoboek voor je. Ben je niet tevreden, dan kan je uiteraard het resultaat aanpassen.

Wij waren zelf niet helemaal tevreden en hebben het boek aangepast naar onze smaak. Wat daarin opvalt is dat je eigenlijk iedere layout kan kiezen die je zelf wilt. Het programma denkt mee en komt met leuke oplossingen. Wat wij jammer vonden is dat je geen foto’s op de achtergrond kan zetten.

Verder zijn de opties een beetje beperkt. Foto- en tekstbewerking kan nauwelijks, een foto over twee pagina’s plaatsen is niet mogelijk en knippen en plakken kan niet.Resnap fotoboek

 

Prijs Resnap fotoboek

De Resnap fotoboeken zijn niet de goedkoopste die je op de markt gaat vinden. Een 21x21cm fotoboek en een A4 staand of liggend fotoboek van 24 pagina’s zijn al snel €10 duurder dan bij een andere aanbieder. De grote vraag is of je dat waard is om je fotoboek sneller klaar te hebben voor verzending.

 

Bestellen en leveringResnap fotoalbum

Het bestellen bij Resnap gaat soepel. Je kan betalen via Ideal, Paypal of Creditcard. Ook het leveren gaat goed, want na 5 werkdagen hebben we het boek in huis.

 

Kwaliteit Resnap fotoalbum

Als we het Resnap fotoboek uit de stevige verpakking halen dan zien we dat het ook nog is ingepakt in een fraai plastic folie. Het fotoboek oogt in eerste instantie kwalitatief goed, maar het definitieve oordeel laten we graag over aan het testpanel. Dit panel bekijkt het fotoboek uitgebreid en geeft scores op verschillende kwaliteitsaspecten.Resnap fotoboek

Opmerkingen die wij terug krijgen over het fotoboek van Resnap zijn:
– een prima fotoboek, maar het papier is iets krom getrokken. Dat is goed te zien bij de kaft.
– Een lichte gele waas over sommige foto’s
– de kaft is veel te donker in vergelijking met andere boeken en oogt niet mooi
– uitstekende afwerking van de binnenzijde en prima ingeplakt op de kaft! Voorbeeld voor diverse andere aanbieders.

Al met al zijn er dus wat wisselende ervaringen. De kleuren worden over het algemeen redelijk tot goed bevonden. Het papier en de afwerking ook. Wat wel tegenvalt zijn de kleuren op de kaft. Dit maakt dat Resnap blijft hangen op een 7. Een prima score, maar met wat aandachtspunten.

 

Service Resnap

De service van Resnap is beoordeeld op diverse criteria. Een daarvan is de klantenservice. Daar hebben wij een positief beeld van gekregen. Meestal werd er binnen een dag gereageerd op vragen, maar in 1 geval duurde dat langer, namelijk 4 dagen.

Men heeft de mogelijkheid tot chatten en dat werkt prima. Ook kan je jouw fotoboek delen met anderen als je deze besteld hebt. Andere serviceaspecten zoals bijvoorbeeld cursussen, maatwerk en een afhaaloptie zijn (nog) niet mogelijk.

 

Conclusie Resnap fotoboek

Resnap is een aanbieder die een leuk en uniek product biedt. Je kan je enorm veel tijd besparen om een fotoboek via Resnap te maken. Wel betaal je er aanzienlijk meer voor. Qua kwaliteit krijg je dan een boek die redelijk goed is, maar wel wat aandachtspunten heeft.

Als je niet veel om de software geeft, dan zit je bij Resnap prima. Omdat wij naar alle 120 testcriteria kijken, komt Resnap helaas niet heel goed uit de bus. En dat vinden we jammer. Resnap levert geen slecht product, alleen een product dat niet helemaal aansluit bij onze fotoalbum test. Dat ligt aan de testwijze.

[yasr_multiset setid=0]

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Resnap fotoboek
Average rating:  
 0 reviews

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.