Pixbook fotoboek test: goede kwaliteit

Pixbook levert een goede kwaliteit fotoboek. De standaard boeken zijn wat duur, maar de platliggende boeken zijn juist goedkoop. De software is wel een aandachtspunt.

 

Pixbook fotoboek vergelijking:

Het Belgische Pixbook is voor het tweede jaar opgenomen in onze fotoalbum vergelijking. Vorig jaar viel men in positieve zin op door de zeer goede afdrukkwaliteit. Men eindige toen als 17e, omdat de prijzen relatief hoog waren.

 

Prijzen fotoboeken Pixbook

Wil je een standaard fotoboek bestellen, dan is Pixbook wellicht niet de beste partij om dit te doen. Tenminste, als je kijkt naar de prijs die je moet betalen voor een fotoalbum. Deze is behoorlijk hoog en daardoor prijst Pixbook zich een beetje uit de markt. Wil je echter een platliggend boek bestellen, dan zit je bij Pixbook wel goed. Want er zijn niet veel aanbieders die een goedkoper platliggend fotoboek weten te leveren. Koppel dit aan kwaliteit en je hebt bij Pixbook een goede deal.

 

Software

Het programma is beschikbaar voor Mac en Windows. Ook is er een mogelijkheid om PDF’s aan te leveren (voor degene die met eigen software een album wil maken. De software van Pixbook mag wat ons betreft wel een opfrisbeurt krijgen. Het programma is verre van gebruiksvriendelijkheid en mist nogal wat opties. Zo kan je bijvoorbeeld je formaat album tussentijds niet wijzigen, kan je geen foto’s wisselen tussen twee kaders en zijn de fotobewerkingsmogelijkheden summier.

 

Levertijd

De levertijd van het Pixbook fotoalbum is 6 weekdagen. Dat is niet slecht, maar ook niet heel snel. Er zijn veel aanbieders die dit toch 2 tot 3 dagen sneller kunnen.

 

Kwaliteit

Het fotoboek dat we van Pixbook ontvangen hebben is netjes en stevig ingepakt. Daarnaast is het boek ook nog omwikkeld met een zachte beschermlaag zodat beschadigingen nagenoeg uitgesloten zijn.

Het fotoalbum is netjes afgewerkt en heeft een stevige binding. De kaft is mooi, maar wel iets aan de donkere kant. Het papier is netjes, stevig en mooi platliggend. De kleuren van de foto’s zijn goed en lijken ook op de oorspronkelijke foto’s. Als we meerdere boeken naast elkaar leggen, dan vallen de foto’s van Pixbook niet extra op. Kwalitatief gezien scoort Pixbook een dikke voldoende en eindigt men bij de beste boeken uit onze test.

 

Service

Pixbook reageert snel op vragen per mail. En ook telefonisch is men goed bereikbaar. Op de website biedt men diverse handige workshops waarmee je bekend kan raken met de software. Is wordt helaas nog geen mogelijkheid geboden om de logo’s van de kaft en uit het boek te verwijderen. Wellicht een mooi verbeterpunt voor volgend jaar.

 

Conclusie:

De kwaliteit van Pixbook is weer prima. Omdat de prijs van de standaard boeken wat aan de hoge kant is en de software voor verbetering vatbaar eindigt Pixbook wederom in de middenmoot van onze fotoalbum test. Wil je een platliggend boek bestellen, dan zouden wij Pixbook absoluut aanraden.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Pixbook fotoboek
Average rating:  
 0 reviews
  • Kwaliteit 78,5% 78,5%
  • Prijs 73% 73%
  • Software 71% 71%
  • Levertijd 82,9% 82,9%
  • Service 62% 62%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.