Pixbook: nieuwkomer met goede kwaliteit, maar ook wel wat aandachtspunten

Pixbook fotoalbum: goede kwaliteit

Een andere nieuwkomer in onze fotoalbum test 2017 is Pixbook. Deze aanbieder is gevestigd in Belgie en werd ons aangeraden op Facebook door een van de bezoekers van onze website. Deze tip hebben we ter harte genomen en dus werd Pixbook dit jaar ook getest.

 

Website

De website van Pixbook is sterk verouderd en niet meer van deze tijd. Gelukkig is dat geen criterium, maar toch deed dat onze wenkbrauwen fronsen. We kunnen de fotoboeken vinden onder de catalogus en daar staat eveneens een prijsoverzicht. Ook voor de verzendkosten staat een prijsoverzicht online.

 

Pixbook fotoboek prijzen

Pixbook levert haar fotoboeken in een aantal varianten. Wil je een hardcover fotoboek, dan zal je moeten gaan voor de platliggende variant. Alternatieven zijn spiraal of met schroeven. Men biedt 7 verschillende formaten boeken, die zeker niet tot de goedkoopste boeken in onze test behoren. Als we de fotoalbums vergelijken op prijs, dan is men op de platliggende variant wel concurrerend.

 

Software

De software van Pixbook is beschikbaar voor een Windows Pc, maar ook voor de Mac. Werk je liever met een programma als Indesign, dan kan je ook PDF bestanden aanleveren bij Pixbook. Het pakket van Pixbook is oké, maar niet heel bijzonder.

Met name de Windows variant lijkt sterk verouderd en is qua gebruiksvriendelijkheid en mogelijkheden aan vernieuwing toe. Bij de Mac variant valt dit mee. Wil je een Pixbook fotoalbum maken, dan

 

Bestelling en levertijd Pixbook fotoboek

Het fotoboek dat wij maakten via de software hebben we gewoon besteld via de website. Dat ging verder prima. De betaalmogelijkheden (Ideal, Creditcard, Overschrijving) zijn prima. Het viel ons echter tegen hoe lang het duurde om het fotoboek in huis te ontvangen. In een periode dat het relatief rustig zou moeten zijn bij een aanbieder duurde het toch nog 10 werkdagen voordat we het boek thuis kregen.

 

Kwaliteit Pixbook fotoalbum

Een van de eerste zaken waar wij naar kijken bij de fotoalbum test is de kwaliteit van de verpakking. Het leidt geen twijfel dat dit onderdeel bij Pixbook goed verzorgd is. Het boek is verpakt in een plastic folie, vervolgens in een schuimverpakking en tenslotte ingepakt in een stevige doos. De kans op beschadiging is klein.

Het belangrijkste waar wij en uiteraard ons testpanel naar kijken is de kwaliteit van het fotoboek. Daarover is ons testpanel erg helder. De platliggende pagina’s en het papier is erg mooi. Pixbook levert een goed fotoboek, maar wel met een paar aandachtspunten. De foto’s zijn mooi van kleur en het papier ziet er netjes uit. Wat een aantal panelleden beduidend minder vonden is dat de foto’s gelijk op de 1e pagina zichtbaar zijn. Er is geen schutblad of iets dergelijks te vinden. Daarnaast valt het op dat de pagina’s van het fotoboek iets krom getrokken zijn. Dat is zonde, want daardoor lijkt het boek toch net iets minder mooi.

 

Service

Pixbook reageert uiterst snel op klantvragen. Wij hebben deze sympathieke Belgen op meerdere momenten in 2016 en 2017 benaderd en in alle gevallen kregen wij binnen enkele minuten(!) antwoord. Uitstekend! Verder biedt men voor de nieuwe gebruiker een uitgebreide online workshop met tal van nuttige filmpjes. Overige opties op het gebied van service zijn beperkt.

 

Conclusie Pixbook fotoalbum

Pixbook levert een prima prestatie wanneer het gaat om kwaliteit. Op andere vlakken scoort men iets lager dan de concurrent en dat maakt ook dat men dus wat lager eindigt in onze test. Wil je een kwalitatief boek, dan is Pixbook zeker een goede optie.

[yasr_multiset setid=0]

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Pixbook
Average rating:  
 1 reviews
by Anonymous on Pixbook
Excellent

Kwaliteit en service zijn uitstekend Al ruim 10 jaar pixbook gebruiker! Software niet de modernste. Levertijd is niet wat men beloofd duurt eigenlijk altijd langer. Maar kwaliteit en service is top vandaar al zolang klant!

 

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.