Photobox test 2019: veel te verbeteren

Photobox is een van de grootste teleurstellingen uit de fotoalbum test 2019. Op kwalieit, prijs, levertijd en service is verbetering mogelijk. 

 

Photobox maakte de laatste jaren een vrije val in onze fotoalbum test. Dat heeft met name te maken met de prijs-kwaliteitsverhouding. We hoopten uiteraard dat onze adviezen uit de test van 2019 werden overgenomen. 

 

Photobox: algemene informatie

Photobox is een leverancier uit Frankrijk die zich richt op vrijwel de gehele Europese markt. Men noemt zich marktleider op het gebied van digitale foto-ontwikkeling. Men levert vanuit eigen drukkerijen en heeft in haar assortiment 7 verschillende formaten fotoboeken. Daarbij kan je ook kiezen voor platliggende fotoboeken. 

 

Software

Photobox heeft haar eigen software voor het maken van fotoboeken. Deze software is uitsluitend online te gebruiken. Qua opties is het pakket beter dan de offline Taopix software die veel andere leveranciers in onze test gebruiken. Wel vallen de fotobewerkingsopties ietwat tegen en kan je bijvoorbeeld ook niet echt themaboeken samenstellen (een jaarboek uitgezonderd). 

Photobox heeft een Betaversie draaien van nieuwe software. Toen we deze bekeken vielen de opties nogal tegen. Dit hebben we uiteraard niet meegenomen in de testresultaten. 

 

Prijs van de fotoboeken:

De fotoboeken van Photobox zijn duur als we dit vergelijken met de 34 andere leveranciers uit onze test. Eigenlijk zijn er bij alle formaten fotoboeken wel 15-20 andere partijen die goedkoper zijn. Wil je bijvoorbeeld een A4 liggend of staand fotoboek met 24 pagina’s maken, dan betaal je bij Photobox bijna €46. Dit terwijl er wel 10 leveranciers zijn die hetzelfde boek voor onder de €30 kunnen leveren. 

 

Kwaliteit en levertijd

De levertijd van het fotoboek is ook iets aan de lange kant. Het duurt namelijk 8 dagen voordat het geleverd wordt. 2/3e van de andere leveranciers zijn sneller. 

De eerste indruk van het fotoboek van Photobox wordt in eerste instantie bepaald door de kaft. Hier valt op dat er een (bizar) grote reclame aanwezig is op de kaft. Er is niemand in ons testpanel die hier geen opmerking over maakt. De kaft krijgt ook steevast een lage beoordeling. Wat ons betreft is dit ook echt een groot verbeterpunt. 

De kleuren en scherpte van de foto’s in het boek is niet slecht, maar zeker ook niet perfect. Met name de huidskleuren vallen tegen.

 

Service

De service van Photobox wordt beoordeeld op diverse criteria. Een daarvan is de mate waarin men transparant is over de prijzen van fotoboeken. Dat is prima geregeld. Ook de klantenservice is snel met reageren op klantvragen. We krijgen in alle gevallen binnen een dag reactie en in 1 geval zelfs binnen een half uur. Toch is er nog wel het een en ander te winnen. We vinden bijvoorbeeld nog geen cursussen op de website. 

 

Conclusie:

Photobox scoort op vrijwel alle testonderdelen bij de onderste partijen in onze test. Dat is jammer, want enkele jaren geleden stond men aanzienlijk hoger in onze test. 

  • Kwaliteit 67% 67%
  • Prijs 63% 63%
  • Software 80% 80%
  • Levertijd 77% 77%
  • Service 69% 69%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.