Photobox fotoboek test: goede kwaliteit, maar wat aan de dure kant

Photobox levert een prima fotoboek. Maar men is wel wat te duur in vergelijking met andere aanbieders.

Photobox fotoboek test

Het Belgische Photobox staat al meerdere jaren in onze fotoalbum test. Men heeft helaas nooit een echte toppositie weten te behalen. Dat heeft er met name mee te maken dat men relatief duur is en er meestal andere partijen zijn die een betere prijs-kwaliteitsverhouding kunnen bieden. Voor de test van dit jaar bestelden wij twee fotoboeken. Een standaard A4 liggend fotoboek en hetzelfde fotoboek in een platliggende variant met hoogglans (foto) papier. Voor dit laatste boek gaan we in de maand mei/juni een separate test publiceren. Maar nu eerst onze “normale” test.

 

Prijzen van de Photobox fotoboeken

Zoals hierboven al aangegeven is de prijs van de Photobox fotoalbums niet het sterkste punt van deze aanbieder. Er zijn maar 3 aanbieders die nog duurder zijn dan Photobox. Wil je bijvoorbeeld een 21x21cm of een 30x30cm fotoboek bestellen dan zit er minimaal €15 verschil tussen Photobox en de goedkoopste aanbieders uit onze test. Voor aanbieders met een vergelijkbare of betere afdrukkwaliteit, zoals CEWE is dit minimaal €10,- Wel is het belangrijk om aan te geven dat Photobox regelmatig geweldige acties heeft, waarbij je tot wel 70% korting kan krijgen. We houden in onze vergelijking alleen geen rekening met actieprijzen.

 

Software

De software van Photobox is uitsluitend online te vinden. Dat is natuurlijk prima en erg toegankelijk voor een ieder. Het pakket komen we in onze vergelijking bij geen enkele andere aanbieder tegen. Wat gebruiksgemak betreft, zijn er misschien maar één of twee aanbieders die echt matige software hebben. Dat geldt zeker niet voor Photobox. De software werkt eenvoudig en is erg compleet qua opties. Zo is er integratie met social media en staan we niet voor verrassingen rondom de prijs van het fotoboek. Deze is namelijk direct zichtbaar. Het zou fijn zijn als er een optie zou zijn om paginanummers toe te voegen.

 

Levertijd

Het bestellen van het fotoboek gaat eenvoudig op de website van Photobox. Wanneer je wacht op een goede aanbieding kan dit ook nog eens aanzienlijk schelen in de prijs. Wij wachten daar niet op, omdat we alle fotoboeken tegelijk willen bestellen. Het duurt na bestellen 7 dagen voordat we het thuis ontvangen.

 

Photobox fotoboek test: kwaliteit

Ons panel heeft ook de kwaliteit van het Photobox album beoordeeld op meerdere criteria. Daarbij vielen een aantal dingen op. Zo is de reclame op de kaft dermate groot, dat dit afbreuk doet aan het fotoboek. Dat is eigenlijk wel jammer, want het boek an sich is helemaal niet verkeerd. De zwarte binnenkant geeft het boek een luxe uitstraling.

Het boek is weliswaar niet 100% recht ingelijmd, maar dat is nauwelijks zichtbaar en wordt dus ook niet zwaar aangerekend. De kleuren van het album en ook de foto’s op de kaft zijn prima, ook als het panel meerdere boeken naast elkaar legt.

 

Service

Photobox is een aanbieder die mee denkt met haar klanten. Men biedt een aantal service opties die we maar bij enkele andere aanbieders zien. Zo kan je een bewaarbox bestellen bij je fotoboek, kan je jouw fotoboek laten inpakken in cadeaupapier en kan je jouw boek met spoed laten leveren. Dit laatste is misschien een pre, maar het zou nog mooier zijn wanneer men standaard snel zou leveren. De klantenservice van Photobox reageert niet supersnel. Gemiddeld duurt het bijna 2 dagen voordat we een reactie krijgen.

 

Conclusie Photobox fotoalbum test:

Photobox levert een fotoboek dat op zich prima is van kwaliteit. Het is alleen jammer dat men hoge prijzen hanteert en dat de levering relatief lang duurt. Waren de prijzen lager geweest, dan had men waarschijnlijk een top 10 notering in onze fotoboek vergelijking behaald. Nu eindigt men een stuk lager.

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Photobox fotoboek
Average rating:  
 0 reviews
  • Kwaliteit 72,4% 72,4%
  • Prijs 60% 60%
  • Software 83% 83%
  • Levertijd 80% 80%
  • Service 67% 67%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.