Photobox fotoalbum beoordeling 2016Photobox binnenkant

 

Photobox is een aanbieder die het traditioneel prima doet in onze test. Men levert eigenlijk altijd goede kwaliteit, maar verliest terrein op een aantal andere criteria waardoor men telkens niet bij de hoogste posities in onze test eindigt. Ook dit jaar is dit weer het geval.

 

Prijs en assortiment

Het assortiment van Photobox is iets minder uitgebreid dan we bij sommige andere aanbieders zien, maar zeker meer dan voldoende om een goede keus uit te kunnen maken. Een van de belangrijkste aandachtspunten en tevens verbeterpunten van Photobox is de prijs. Men is gewoon wat te duur in vergelijking met andere aanbieders. Voor een fotoalbum van 24 pagina’s betaal je al snel €5 tot €10 (afhankelijk van het formaat fotoalbum) meer dan bij aanbieders die vergelijkbare kwaliteit leveren.

 

Software

De software van Photobox vind je online. Wat ons opvat is de vele leuke thea’s waar je uit kan kiezen. De opties die we echt nodig hebben in het programma zijn aanwezig. Wel valt op dat de bewerkingsopties voor foto’s en tekst wat beperkt zijn. Ook kan je bijvoorbeeld geen paginanummers toevoegen.

 

Levertijd Photobox fotoalbumPhotobox verpakking

De levertijd van Photobox is net als bij alle andere aanbieder getest door in één weekend een fotoalbum te bestellen. Dit fotoalbum had dus evenveel tijd om afgeleverd te kunnen worden als bij alle andere partijen. In het geval van Photobox duurde het slechts 4 werkdagen voordat het boek werd afgeleverd. Prima, want daarmee is men een van de snelste aanbieders.

 

Photobox fotoalbum: kwaliteit

De kwaliteit van Photobox was voorgaande jaren meestal goed, maar dit jaar valt dat een beetje tegen.Photobox molenHet zwarte schutblad blijft, evenals voorgaande jaren een belangrijk pluspunt en zorgt ervoor dat het boek een fraaie uitstraling krijgt. Het papier is echter vrij dun en oogt minder dan in andere boeken. Ook is de hoeveelheid reclame in het boek storend. Niet alleen op de cover, waardoor we geen foto op de gehele pagina kunnen plaatsen, maar ook op de laatste bladzijde in het boek, waardoor we ook daar fotoruimte verliezen. De fotoafdrukken zijn van wisselende kwaliteit en lijken soms niet scherp genoeg, terwijl dezelfde foto’s in andere boeken wel mooi zijn. Ook bij het Photobox fotoalbum is er niet voldoende aandacht geschonken aan het inlijmen van het binnenwerk op de kaft. Op de binnenzijde van de voorkant zit dit helaas scheef.

Service

De service van Photobox is op zich prima. De chatfunctie is goed bereikbaar en men reageert snel en vriendelijk. Daarnaast zijn er extra opties zoals cadeauverpakkingen en spoedbestellingen. Wel enkele aandachtspunten. Zo duurde het in sommige gevallen best lang (5 dagen) voordat we een reactie kregen. Wel was de mail netjes voorzien van een excuus.

 

Conclusie Photobox fotoalbum

Wij zijn er van overtuigd dat Photobox in de toekomst een belangrijkere rol kan spelen in onze test, maar daarvoor moeten er wel een aantal zaken verbeteren. Zo viel de kwaliteit dit jaar een beetje tegen en presteerde de klantenservice ook wat minder dan voorgaande jaren. De prijs van Photobox blijft aan de hoge kant. Daardoor eindigt men dit jaar op een teleurstellende 23e plek. Toch kan het de moeite lonen om een fotoboek te maken bij Photobox. Men heeft regelmatig zeer goede kortingsacties.  Klik hier om naar de site van Photobox te gaan

[yasr_multiset setid=0]

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.