Goedkoop fotoalbum maken bij Foto.com

Goedkoop fotoalbum maken bij Foto.com

Foto.com scoort dit jaar iets minder in onze fotoalbum vergelijking, dan in de fotoalbum test van 2012. Dit heeft niet zozeer te maken met de prijs, want
bij Foto.com kan je nog steeds verreweg het goedkoopste fotoalbum maken van alle aanbieders uit onze fotoboek test 2013. Wat wel meespeelt bij de iets mindere beoordeling is de ontwikkeling van naaste concurrenten zoals Webprint. Zij scoren over het geheel, met name op softwaremogelijkheden en op kwaliteit wat beter, waardoor Foto.com dus een plaatsje zakt ten opzichte van vorig jaar.

Foto.com: groot door goedkoop te blijven

Wij kunnen niet ontkennen dat het fotoalbum maken bij Foto.com een stuk goedkoper is dan bij menig ander aanbieder. Waar je bijvoorbeeld bij Foto.com €28,83 betaalt voor een 30×21 hardcover fotoboek van 36 pagina’s, betaal je bij een Albellial snel een dikke €38,-. Nogal een prijsverschil. Vraag is echter of het prijsverschil de mindere kwaliteit van het fotoboek en de aanzienlijk mindere softwaremogelijkheden compenseert.

Software voor het fotoalbum maken

Foto.com is een van de aanbieders die ervoor gekozen heeft om haar software niet via een download aan haar klanten te geven, maar een online versie ter beschikking stelt. Wat voor bijna alle online software geldt (en dus ook voor Foto.com) is dat deze online software niet de gebruiksmogelijkheden heeft die aanbieders met downloadbare software wel kunnen bieden. Wij zijn dan ook niet heel blij met de mogelijkheden bij Foto.com. Van alle partijen die wij getest hebben is deze software het meest uitgekleed en kan je feitelijk niet veel meer dan achtergronden en layout instellen en je foto’s in het juiste vakje slepen, om vervolgens te starten met het fotoboek bestellen.

Kwaliteit fotoboek maken bij Foto.com

Wat levertijd betreft ontloopt men de meeste andere aanbieders niet. Na 6 werkdagen hebben wij ons fotoalbum in huis. Wat kwaliteit van het fotoboek betreft doet Foto.com het ook niet slecht. Natuurlijk is het wel zo dat de spot goedkope fotoboeken van Foto.com op kwaliteitsvlak wat moeten inleveren ten opzichte van de meeste andere aanbieders. Toch zijn wij niet ontevreden over de afdrukkwaliteit van het fotoalbum. De kleuren zijn goed en de afwerking ook.

Al met al kunnen wij Foto.com aanraden aan een ieder die niet te hoge eisen stelt aan de software en met name een goedkoop fotoalbum maken wil. Als je daarbij accepteert dan de kwaliteit ietwat minder is, dan sluit je bij Foto.com een goede deal.  Let wel evene op. De fotoboeken van Foto.com gaan maar tot maximaal 60 pagina’s.

Wil je ook andere fotoalbum beoordelingen lezen? Kijk dan verder op deze pagina.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Foto.com
Average rating:  
 3 reviews
by Anonymous on Foto.com

In de afgelopen 3 jaar herhaaldelijk produkten bij foto.com besteld. Super kwaliteit, snelle service, goede prijs! Top!

by Anonymous on Foto.com

Product nooit geleverd, telefonisch niet bereikbaar, geen antwoord op mails.

by Anonymous on Foto.com

Ik heb na weken en herhaaldelijk mailen 0 antwoord gehad.Telefonisch niet bereikbaar.waarschijnlijk mijn fotoboek waar ik metontzettend veel tijd aan heb gewerkt kwijt.bedankt foto.com!

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.