Fotoboeknu test: goede levertijd voor een matig boek

Fotoboeknu stelt teleur in onze test. Hoewel men uiterst snel levert is de kwaliteit niet goed genoeg

 

Fotoboeknu was de laatste jaren onder een andere naam opgenomen in onze fotoalbum test. Als Fastfotoalbum eindigde men steevast bij de minste partijen uit onze test. Dat is best jammer, want qua levertijd is men echt supersnel. Alleen viel de prijs-kwaliteitsverhouding vaak tegen.

 

Fotoboek maken bij Fotoboeknu: algemene informatie

Fotoboeknu is gevestigd in Zierikzee is is een merk van LNO Drukkerij. Men drukt haar fotoboeken zelf en levert 8 verschillende formaten fotoboeken. De boeken zijn leverbaar met zowel standaard papier als op platliggend papier.

 

Software

Ook deze leverancier maakt gebruik van dezelfde software als bijvoorbeeld Profotonet, Hetfotoalbum, MyPhotofun, Henzo en Fotogeschenk. Dit pakket is nogal verouderd en is alleen beschikbaar voor Mac en Windows. Er missen behoorlijk wat functies, waarbij de beperkte fotobewerkingsmogelijkheden het meest in het oog springen.

 

Prijs van de fotoboeken:

De fotoboeken van Fotoboeknu zijn op zich niet slecht geprijsd. Toch zijn er minstens 5-10 partijen die gewoon goedkoper zijn. De prijs is voor ons dus geen directe reden om een boek bij deze aanbieder te gaan maken.

 

Kwaliteit en levertijd Fotoboeknu

Fotoboeknu is een van de snelste leveranciers uit onze test. Na 4 dagen ontvangen wij ons fotoboek thuis. Deze is prima ingepakt in een stevige doos.

De kwaliteit van het fotoboek is uiteraard bekeken door ons testpanel. De resultaten vallen net als voorgaande jaren (bij Fastfotoalbum) nogal tegen. Zo is de kaft niet mooi van kleur, is het binnenwerk scheef ingelijmd op de kaft en scheurt het binnenwerk al uit. Ook de kleuren van de foto’s zijn niet goed. Veel te donker en in veel gevallen te overdreven fel. Zoals een van onze panelleden zei: “de kleuren zijn gewoon echt heel slecht”.

 

Service

De klantenservice reageert snel op vragen per e-mail. We kregen binnen 2 uur reactie. Dit jaar hebben we extra gelet op transparantie van prijzen op de website. Dat is niet goed bij deze aanbieder. Zo kunnen we nergens de verzendkosten vinden en wordt niet vermeld wat het kost om het fotoboek uit te breiden met extra pagina’s.

Conclusie over Fotoboeknu:

We vinden het heel vervelend voor Fotoboeknu, maar men is echt een van de mindere goden in onze test. De kwaliteit is maar net voldoende en de prijzen rechtvaardigen geen lagere afdrukkwaliteit .

  • Kwaliteit 67% 67%
  • Prijs 75% 75%
  • Software 73% 73%
  • Levertijd 88,6% 88,6%
  • Service 67% 67%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.