Fotocom verpakkingFotoboek Foto.com: goede prijs, maar wel veel aandachtspunten

Met Foto.com hebben veel mensen een haat-liefde verhouding. Enerzijds biedt men een geweldige prijs, maar daartegenover staat dat we qua kwaliteit er niet al te veel van mogen verwachten. Tenminste, zo was het afgelopen jaren. Dit jaar scoort men niet heel slecht op kwaliteit, maar zijn er wel flinke verbeteringen mogelijk op de service, de levertijd en de software.

 

Prijs en assortiment

Het assortiment fotoboeken is bij Foto.com met 11 fotoboeken ruim. Qua hardcover boeken valt het alleen een beetje tegen. Zo kan je bijvoorbeeld de 30×36 staand en liggende boeken niet bestellen. Ook is een afwerking met een platliggend boek niet mogelijk.

Qua prijs blijft Foto.com zonder twijfel een van de goedkoopste aanbieders uit onze test. Je kan al snel een paar euro verdienen door je fotoboek te maken bij Foto.com. Sterker nog, op bijvoorbeeld een 30×30 fotoboek van 60 pagina’s kan je enkele tientjes verdienen…Fotocom molen

 

Software

Foto.com werkt al jaren met online software. Deze software werkt niet slecht, maar is gewoon wat minder uitgebreid dan een variant die je op de eigen pc hebt staan. Daarnaast is het niet handig wanneer je jouw foto’s in meerdere mappen hebt staan. Je moet deze dan map voor map opladen naar de website. Dat kost veel tijd. Verder vind je de meeste opties wel in het fotoprogramma. Alleen missen we de spellingscontrole op teksten en de optie om paginanummers toe te voegen.

 

Levertijd fotoboek Foto.com

De levertijd van het Foto.com fotoboek is lang. Fotocom coverWe hebben twee volle weken moeten wachten voordat we het fotoboek in huis ontvingen. Daarmee is men een van de bedrijven die de langste levertijd heeft. Heb je haast, dan kan je beter niet naar Foto.com gaan.

 

Kwaliteit fotoboek Foto.com

De kwaliteit van het Foto.com fotoalbum wordt dit jaar wat hoger aangeslagen dan voorgaande jaren. Zo is het boek redelijk netjes afgewerkt. Al zit op de laatste bladzijde het binnenwerk niet erg recht vastgelijmd aan de kaft. Daarnaast blijft het dunne papier het boek een wat goedkopere uitstraling geven. De kleuren zijn op zich wel redelijk goed. Niet zo netjes als bij de beste boeken in onze test, maar de vraag is ook of we dat mogen verwachten voor de prijs van het Foto.com fotoboek.

Service

Wat ons betreft is de klantenservice van Foto.com een aandachtspunt. Qua reacties op mails kunnen we kort zijn. Dit duurt echt te lang. We hebben Foto.com drie maal via mail benaderd en in alle gevallen duurde het meer dan een week voordat we reactie kregen. Niet alleen reageert men erg traag op e-mails, ook heeft men een aantal vreemde keuzes gemaakt. Wij vinden het bijvoorbeeld niet klantgericht dat je een klant niet benadert als het afleveradres niet compleet is. Fotocom bindingFoto.com besluit in dat geval om het fotoboek gewoon te vernietigen.

Conclusie:

Wij waarderen Foto.com dit jaar iets lager dan vorig jaar. Enerzijds presteert men beter op kwaliteit dan voorgaande jaren, anderzijds zijn er veel verbeterpunten op service, levertijd en software.

Heeft Foto.com voor jou voldoende voordelen? Maak dan nu een goedkoop fotoboek bij Foto.com

[yasr_multiset setid=0]

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.