Fotoalbum Test 2017

Fotoboeken vergelijken? Lees onze fotoalbum test 2017

Fijn dat je onze fotoalbum test 2017 komt bekijken! Maar weet je dat we de fotoalbum test 2018 ook al hebben gepubliceerd? Bekijk deze test hier. We zijn trots op onze test en de resultaten en delen deze graag met je. banner fotogoedNa het lezen van deze pagina weet je dus waar je het beste fotoboek maken kan en waar je volgens ons beter geen fotoalbum kan samenstellen. Vergelijk fotoboeken van 33 aanbieders en bepaal door middel van de criteria welke aanbieder voor jou het beste is.

Fotoalbum test 2017

1: Fotofabriek

icon_calulatorGoedkoop (2e uit 33)

icon_camera_altUitstekende kwaliteit (2e uit 33)

icon_driveZeer complete software

prijs fotoboek3 dagen levertijd

icon_headphonesUitstekende service (1 uit 30)

Bezoek de website

Bekijk de complete beoordeling

2: Fotogoed

icon_calulatorGoedkoop (4e uit 33)

icon_camera_altZeer goede kwaliteit (6e uit 33)

icon_driveZeer complete software

prijs fotoboek5 dagen levertijd

icon_headphonesUitstekende service (2 uit 30)

Bezoek de website

Bekijk de complete beoordeling

3: Kruidvat

icon_calulatorRedelijk geprijsd (8e uit 33)

icon_camera_altRedelijk goede kwaliteit (13e uit 33)

icon_driveZeer complete software

prijs fotoboek4 dagen levertijd

icon_headphonesGoede service (6 uit 30)

Bezoek de website

Bekijk de complete beoordeling

Top 3 fotoalbum test: Fotofabriek, Fotogoed en Kruidvat

We hebben 8 nieuwe aanbieders toegevoegd aan de fotoalbum test 2017. Dat maakt het natuurlijk spannend hoe de verhoudingen zijn en welke wijzigingen plaatsvinden. Zeker omdat niet iedereen altijd een constante kwaliteit levert. Het blijkt wederom dat een aantal partijen zeer stabiel zijn, terwijl anderen toch behoorlijk van positie zijn gewijzigd. Enerzijds heeft dat met de verschillende nieuwe criteria te maken, anderzijds omdat aanbieders ook prijzen en opties aanpassen.

Toch zien we op de eerste twee plekken van de fotoalbum test 2017 een aantal oude bekenden, namelijk Fotofabriek en Fotogoed. Nummer 3 is een verrassing, namelijk Kruidvat. Conclusie: Albelli staat dit keer niet op het podium van de fotoalbum test 2017.

Lees de resultaten van de volledige fotoalbum test 2017:

Voor het 10e jaar op rij hebben we onze, inmiddels bekende, fotoboek vergelijking gedaan. Dit jaar opnieuw uitgebreider dan ooit en met meer aanbieders dan ooit. Ten opzichte van vorig jaar hebben we 8 nieuwe aanbieders toegevoegd. Alle boeken zijn beoordeeld op ruim 120 criteria. Ben jij benieuwd naar onze fotoboek test criteria en de natuurlijk naar de volledige uitslag van onze test? Lees dan deze pagina en de verschillende beoordeling van de betreffende aanbieders.

Onze test hebben wij net als andere jaren weer uitgevoerd met behulp van een panel van bezoekers van onze website. Om te voorkomen dat de testresultaten beïnvloed worden, hebben we ieder panellid gescreend.

 

120 testcriteria

We hebben de 33 aanbieders uit onze test beoordeeld op meer dan 120 verschillende punten. Niet alle punten wegen uiteraard even zwaar. fotoboek-makenWij hebben voor het fotoboeken vergelijken een handige tabel opgenomen. In deze tabel kan je alle aanbieders en alle criteria naast elkaar zien. Door op onderstaande afbeelding te klikken kan je de totale fotoboek vergelijking bekijken. Klik vervolgens nogmaals op de afbeelding op de totale fotoalbum maken vergelijking beter zichtbaar te maken.

Fotoalbum-test-2017

 

Als je onze fotoboek review per aanbieder wilt lezen, dan kan je achter de aanbieder op review klikken en daarmee de individuele fotoboek beoordelingen lezen.  Wil je de aanbieders onderling vergelijken op prijs, kwaliteit en bijvoorbeeld softwaremogelijkheden? Klik dan op de hierboven genoemde categorieën

 

1:FotofabriekFotoalbum-makenBekijk onze review
2:Fotogoedfotoboek-maken-vergelijkenBekijk onze review
3:Kruidvatfotoalbum-test-2017Bekijk onze review
4:Albellifotoalbum-test-2017Bekijk onze review
5:Fotoboeken.nlHema fotoalbum vergelijkenBekijk onze review
6:HEMA Hema fotoalbum vergelijkenBekijk onze review
7:Aldi Fotofotoboek-makenBekijk onze review
8:CEWE fotoboek-makenBekijk onze review
9:Pixum fotoboek-makenBekijk onze review
10:Saal Digitalbeste fotoboekBekijk onze review
11:Foto Quellefotoboek maken vergelijkenBekijk onze review
12:AH Fotofotoboek test 2017Bekijk onze review
13:Fotogeschenkfotoboek makenBekijk onze review
14:MyPhotofunfotoalbum makenBekijk onze review
15:Hetfotoalbumfotoalbum makenBekijk onze review
16:Webprintfotoalbum makenBekijk onze review
17:Pixbookfotoboek-vergelijking-fotoalbum.nlBekijk onze review
18:Vistaprintblurb fotoboek vergelijkenBekijk onze review
19:Lidlfotoalbum testBekijk onze review
20:Photoboxfotoboeken vergelijkenBekijk onze review
21:Blokkerfotoboeken vergelijkenBekijk onze review
22:TicTacPhotofotoboeken vergelijkenBekijk onze review
23:Blurbfotoboek makenBekijk onze review
24:Fastfotoalbumfotoboek makenBekijk onze review
25:myphotobookfotoboek makenBekijk onze review
26:Poster XXLwaar kan ik het beste fotoboek makenBekijk onze review
27:Top Fotoalbumfotoboek maken vergelijkenBekijk onze review
28:Foto.comfotoboeken vergelijkenBekijk onze review
29:Applefotoboek makenBekijk onze review
30:Henzo Your Photo’sfotoalbum testBekijk onze review
32:Resnap fotoalbum testBekijk onze review
32:Big Freddy fotoalbum testBekijk onze review
33:Artscow fotoalbum testBekijk onze review

Net als andere jaren hebben wij onze fotoalbum test opgebouwd uit diverse onderdelen, te weten:

Fotoboek Test 2017: uitleg en totstandkoming

Omdat we regelmatig vragen krijgen over onze testwijze lees je hieronder een korte omschrijving van de testwijze. Wij bestellen bij alle aanbieders hun standaard fotoboek. Dit kan bij de ene aanbieder een boek zijn op platliggend fotopapier en bij de andere “standaard papier”. Vervolgens beoordelen wij een fotoboek op meer dan 120 verschillende criteria.

Net zoals de afgelopen jaren hechten wij er veel waarde aan om echt een onafhankelijke fotoalbum test uit te voeren. Om dit te kunnen doen, kiezen wij voor het grootste deel uit neutraal te meten criteria. Voor de criteria waar sprake is van enige subjectiviteit, zoals fotoboek kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van de software maken wij gebruik van een panel van bezoekers van onze site. Immers: onze mening is ook maar onze mening.

 

Prijs:

Dit jaar hebben wij voor het onderdeel fotoalbum prijzen een zestal formaten fotoboeken bekeken. Bij ieder boek hebben wij vervolgens de prijs berekend, inclusief verzend- en verwerkingskosten en een fotocover. En dit vervolgens voor een viertal verschillende afwerkingen (36 pagina’s, 60 pagina’s, 36 pagina’s met glanspapier en 36 pagina’s met lay-flat binding). Door de prijzen op deze wijze te beoordelen zijn wij in staat om een goed beeld te schetsen ten aanzien van de prijsverhouding tussen de diverse aanbieders.

 

Kwaliteit:

Het belangrijkste criterium in onze test en dat merken we ook aan de vragen die we van onze bezoekers krijgen is de kwaliteit van het fotoboek. Deze wordt bepaald door alle 33 fotoboeken te laten beoordelen door ons panel. Ieder panellid krijgt alle fotoboeken thuis en beoordeelt deze. Zij hanteren een aantal vooraf gedefinieerde criteria bij de fotoboek beoordeling en geven vervolgens per criterium een cijfer van 1-10. Dat maakt dat we een representatief beeld krijgen van de fotoalbum kwaliteit. Daarmee hebben we dus een goede graadmeter voor de fotoalbum test 2017.

 

Service:

Een ander belangrijk onderdeel in onze test is de service van de betreffende aanbieder. Dit is misschien niet het meest belangrijke criterium. Maar als je met vragen zit of tegen een probleem aan loopt, wil je wel weten of een aanbieder je verder kan helpen.

Dit testen wij op verschillende manieren. Zo bekijken wij in de fotoalbum test onder andere hoe snel aanbieders reageren op vragen die we stellen per email. Daarnaast bellen we de klantenservice en, waar mogelijk testen we de chat. Uiteraard niet alleen op snelheid, maar ook op inhoud en klantvriendelijkheid. Ook bekijken we in hoeverre een aanbieder ook achter haar service staat, door bijvoorbeeld een webshop keurmerk toe te voegen.

 

Software:

Ook de software die je gebruikt om een fotoboek te maken moet goed zijn. Niet alleen qua gebruiksvriendelijkheid, maar ook qua opties. Wij nemen daarbij in totaal meer dan 30 verschillende opties en criteria in beschouwing.  Zo vinden wij het fijn wanneer je eenvoudig foto’s kan wisselen tussen kaders.

Ook is het prettig wanneer je een fotoboek maken kan op de iPad.

Wanneer we software aantreffen voor Mac, Windows en Online testen we primair de Windows variant, omdat deze over het algemeen completer is. Wel bekijken we afzonderlijk ook de Mac en Online software, om zeker te zijn dat we geen criteria missen of zaken vergeten.

Eindscore

De totaal score per onderdeel hebben wij vervolgens bij elkaar opgeteld, waarbij niet ieder onderdeel even zwaar weegt. Zo is kwaliteit van het fotoboek, belangrijker dan prijs en is software weer iets minder belangrijk dan prijs. Waar kan je het beste fotoboek maken? Bekijk onze test 🙂 Ben je benieuwd naar de fotoalbum test van vorig jaar? Bekijk dan deze pagina.

[yasr_visitor_votes size=”medium”]

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.