Foto.com test 2019: zeer matige kwaliteit

Foto.com stelt wederom ontzettend teleur op het gebied van kwaliteit. Ook is men voor deze kwaliteit veel te duur. 

 

Foto.com is al diverse jaren een van de laagvliegers in onze test. Ieder jaar hopen we op verbetering, maar valt het helaas toch weer tegen. Zo ook dit jaar.

 

Foto.com test 2019: algemene informatie

Foto.com is een leverancier die zich richt op de gehele Europese markt, zo ook Nederland. net als enkele andere aanbieders noemt men zich marktleider. Men biedt 10 verschillende formaten fotoboeken, die je zowel met harde cover, zachte cover als met spiraal kan bestellen. Platliggende boeken zitten nog niet in het assortiment van Foto.com.

 

Software

Voor de software van Foto.com kan je kiezen tussen een online en een offline (download)variant. Het pakket functioneert prima, maar kan best een update gebruiken. We missen daarnaast enkele handige opties. Zo kan je geen foto over twee pagina’s als panorama afdrukken. Hele vreemd, want er is bijna geen enkele leverancier die deze optie niet heeft. Ook kan je geen afbeeldingen wisselen tussen twee kaders. De mogelijkheden om foto’s te bewerken zijn zeer summier.

 

Prijs van de fotoboeken:

Foto.com was een jaar of 5 geleden nog een echte prijsvechter, maar heeft hier afstand van genomen. Op zich een prima keuze, als zich dat vertaalt in een hogere kwaliteit (maar daarover later meer). Als we de prijzen van de diverse aanbieders vergelijken, dan zien we dat Foto.com niet bij de goedkoopste aanbieders hoort, maar zeker ook niet enorm duur is. 

 

Foto.com test 2019: kwaliteit en levertijd

De levertijd van het fotoboek is redelijk. Na 7 dagen wachten valt het boek op de deurmat. Het is prima ingepakt en onbeschadigd.

De kwaliteit van het fotoalbum valt enorm tegen. Het is samen met het boek van Artscow verreweg het minste boek uit de test. Op het eerste oog had ons panel op basis van de kaft best een goede verwachting. Maar wanneer we het boek open slaan begint de eerste teleurstelling. De afwerking van binnenwerk op kaft is slecht. Als we vervolgens kijken naar de kleuren van de foto’s dan zijn deze gewoon niet goed. De foto’s zijn donker, niet scherp afgedrukt en huidskleuren zijn ook zeer matig. Jammer…

 

Service

De klantenservice van Foto.com reageert wisselend op onze vragen. Het ene moment kan het zijn dat we binnen een halve dag reactie hebben, terwijl dit op andere momenten wel 4 dagen kan duren. De prijzen op de website zijn transparant. Prima. Kijken we naar andere services, dan is het aanbod gewoon erg beperkt. 

 

Conclusie Foto.com test 2019:

Foto.com valt op vrijwel alle testonderdelen tegen. De kwaliteit van Foto.com is niet om over naar huis te schrijven. De prijs is te hoog. Niet alleen in vergelijking met de geleverde kwaliteit, maar ook ten opzichte van andere leveranciers. 

  • Kwaliteit 63% 63%
  • Prijs 72% 72%
  • Software 75% 75%
  • Levertijd 80% 80%
  • Service 61% 61%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.