Foto.com: eindigt aan de lage kant in de fotoalbum test

Slechts een 28e plek voor Foto.com

Foto.com was er al bij tijdens onze allereerste fotoalbum test, 10 jaar geleden. We hebben gedurende de jaren zeer verschillende resultaten gezien van Foto.com. Was men het ene jaar nog spotgoedkoop, het andere jaar viel men weer tegen. Op het gebied van kwaliteit is men altijd constant geweest, gewoon redelijk. Nooit echt slecht, maar ook nooit echt goed.

 

Website Foto.com

De website van Foto.com is al enkele jaren ongeveer hetzelfde. De fotoboeken zijn goed te vinden, al is het soms wat verwarrend welk type fotoboek nu exact wat is. Voor de hardcover boeken met een fotokaft moet je kiezen voor de prestige fotoboeken of voor het premium fotoboek (voor een platliggende variant). Het overzicht met fotoboeken is duidelijk en je kan simpel zien wat je kwijt bent voor extra opties.

 

Prijzen fotoboeken van Foto.com

De fotoboeken van Foto.com zijn redelijk goed geprijsd. Dat wil zeggen, men is niet duur, maar zeker ook niet spotgoedkoop. Het goedkoopste fotoboek in vergelijking met de concurrentie is de 30x30cm variant. Toch zijn er ook dan nog partijen die goedkoper zijn (o.a. Hetfotoalbum).

 

Foto.com test: Software

De software van Foto.com kan je openen in de browser. Het pakket is gebruiksvriendelijk en werkt simpel. Qua mogelijkheden houdt het echter niet over. Zo kan je niet een eigen pagina opmaak opslaan of foto’s wisselen tussen twee fotokaders. Ook knippen en plakken, paginanummers toevoegen en foto’s (uitgebreid) bewerken is geen optie. Kortom: het pakket is een van de mindere in onze test. Geef je niets om uitgebreide opties, dan zal je de gebruiksvriendelijkheid waarschijnlijk gewoon aanstaan en is het een goede optie.

 

Bestellen en leveren

Ook bij Foto.com gaat het bestellen makkelijk. De betaalopties zijn erg uitgebreid, want je kan betalen met Paypal, Ideal, Skrill (achteraf betalen) en Credit Card. Nadat we onze bestelling hebben geplaatst moeten we liefst 9 werkdagen wachten op de ontvangst van ons fotoboek.

 

Kwaliteit Foto.com fotoalbum

Het fotoboek van Foto.com is gepakt in een stevige plastic verpakking. Het nadeel hiervan is dat het niet eenvoudig door de brievenbus kan. Het voordeel dat de kans op beschadigingen nihil is.

Als we ons boeken laten beoordelen door ons panel, dan vallen diverse zaken op. We krijgen onder andere terug van meerdere panelleden dat de kleuren niet erg mooi zijn. Daarnaast staat de barcode zowel op de achterkant, als op de binnenkant. Dat lijkt overdreven, maar zal voor productiedoeleinden vast noodzakelijk zijn. Het belangrijkste aandachtspunt is echter de afwerking aan de binnenzijde. Het boek is erg scheef ingeplakt op de kaft en lijkt daardoor slordig.

Uiteindelijk krijgt het boek van Foto.com van ons panel een 6,5.

 

Service Foto.com

Foto.com is een van de snelst reagerende aanbieders uit onze test. In sommige gevallen krijgen we al binnen een half uur een reactie. Op andere serviceaspecten komt Foto.com wat minder uit de verf.Er zijn geen cursussen en geen chat. Er kan geen spoedbestelling geplaatst worden en maatwerk is geen optie bij deze aanbieder. Op servicegebied valt men dus iets tegen.

 

Conclusie Foto.com test

Foto.com is geen hoogvlieger in onze test. Men levert een fotoboek dat niet slecht is, maar ook zeker geen topper. Qua prijs zit men te hoog en ook de software, de levertijd en de service is niet goed genoeg. Dus kunnen we niet anders dan Foto.com in de onderste regionen van onze test te plaatsen.

[yasr_multiset setid=0]

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Foto.com fotoboek
Average rating:  
 0 reviews

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.