Foto.com fotoalbum test 2018: kwalitatief niet goed

Men gooit geen hoge ogen dit jaar. Redenen? Kwalitatief niet goed, prijzen niet bijzonder, beperkte software en lange levertijd.

 

Foto.com fotoalbum test

Foto.com is een van de partijen die al zo ongeveer vanaf het begin van onze test, 11 jaar geleden, is opgenomen. Men heeft in het begin wel eens een top 5 notering gehaald, maar dat is de laatste jaren niet meer gebeurd.

 

Prijzen fotoboeken

Het aanbod van Foto.com is relatief beperkt. Zeker als we kijken naar hardcover boeken. Wel biedt men diverse spiraal- en softcover albums aan. Platliggende boeken in een hardcover variant zitten niet in het assortiment. De fotoboeken van Foto.com zijn redelijk goed geprijsd. Er zijn ongeveer 10 aanbieders die goedkoper zijn. Het 30x30cm fotoboek is in vergelijking met andere aanbieders het beste van prijs.

 

Software

De software van Foto.com is uitsluitend online beschikbaar. Hiervoor gebruikt men een pakket dat we ook bij een aantal andere aanbieders terug zien komen. De versie die door Foto.com gebruikt wordt is wel wat beperkt. We kunnen geen eigen pagina-sjabloon aanmaken en opslaan. De belangrijkste beperking is echter dat we geen foto als panorama over twee pagina’s kunnen afdrukken. Er is nagenoeg geen één aanbieder die deze optie niet heeft. Ook is het niet mogelijk om een foto in het midden van een pagina (dus over twee pagina’s) af te drukken.

 

Levertijd

Ons fotoalbum wordt evenals de andere boeken uit onze test in het weekend besteld. Onze postbode wordt de twee weken daarop helemaal gek van alle pakketjes. Het pakket van Foto.com zit na 6 weekdagen bij de stapel. Dat is iets langer dan dat de meeste andere leveranciers nodig hebben.

 

Foto.com fotoalbum test: kwaliteit

De kwaliteit van de fotoboeken van Foto.com is al enkele jaren voor verbetering vatbaar. Ook dit jaar is dat helaas weer aan de orde. Het grootste minpunt zit voor ons bij de afwerking van het fotoboek. Deze is heel slecht ingeplakt op de kaft. Bovendien is de kaft niet netjes omgeslagen, waardoor er een witte streep te zien is aan de bovenkant van ons fotoboek. Ook zijn huidskleuren niet heel mooi geprint.

Ons panel heeft over de overige kleuren in het fotoalbum geen echte bijzonderheden. Ze zijn gewoon voldoende, maar ook niet meer dan dat.

 

Service

De klantenservice van Foto.com reageert supersnel op e-mails. In 1 geval zelfs binnen 2 minuten!
Wat andere service-opties betreft heeft Foto.com niet heel veel extra’s. We kunnen tegen betaling het logo op de kaft verwijderen, maar daarmee hebben we ook alles gehad.

 

Conclusie over ons Foto.com fotoalbum

De kwaliteit van Foto.com is echt onvoldoende. Neem daarbij mee dat men gemiddelde prijzen hanteert, relatief lang doet over levering en een beperkt softwarepakket heeft. Daarmee gooi je geen hoge ogen en dat maakt ook dat men dus als 32e eindigt in onze fotoalbum test.

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Foto.com fotoalbum
Average rating:  
 0 reviews
  • Kwaliteit 57,3% 57,3%
  • Prijs 82% 82%
  • Software 76% 76%
  • Levertijd 82,9% 82,9%
  • Service 62% 62%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.