FastFotoalbum test 2018: snelle levering, maar zeer matige kwaliteit

Het fotoboek van FastFotoalbum is een van de minste boeken die wij dit jaar hebben ontvangen.

 

Fastfotoalbum fotoalbum test

Fastfotoalbum opereert ook wel onder de naam fotoboek.nu in de markt. Deze aanbieder is een van de snelste leveranciers van Nederland. Dat hebben ze de afgelopen jaren in onze fotoalbum test in ieder geval laten zien. Wat kwaliteit betreft waren we andere jaren minder tevreden. Hopelijk is dat dit jaar beter.

 

Prijzen

FastFotoalbum heeft een relatief beperkt assortiment fotoboeken. Zo kan je bijvoorbeeld geen hardcover 21x21cm fotoboek bestellen en heeft men ook geen A3 staand of liggend formaten. Foto’s afdrukken op hoogglans (foto) papier is ook niet mogelijk. De platliggende boeken zijn alleen in A4 liggend en 30x30cm beschikbaar.

De formaten fotoalbums die deze aanbieder wel aanbiedt zijn prima van prijs. In onze test vinden we een aantal aanbieders die goedkoper zijn, maar er zijn er veel meer die hogere prijzen hanteren.

 

Software

De software van Fastfotoalbum is een wat verouderde versie van de Taopix software. Ook Profotonet en Fotoboeken.nl gebruiken dit pakket. Het pakket zelf is gebruiksvriendelijk, maar FastFotoalbum heeft niet veel energie gestoken in het bieden van extra’s in de vorm van achtergronden en pagina-sjablonen. We kunnen het fotoboekformaat tussentijds niet wijzigen en een integratie met social media is er ook nog niet.

 

Levertijd

Het sterkste punt van FastFotoalbum is de snelle levering. Dat geldt ook dit jaar weer. 3 weekdagen nadat wij onze bestelling plaatsten is het boek bij ons thuis.

 

Kwaliteit

Ook dit jaar blijkt kwaliteit weer het grootste aandachtspunt van FastFotoalbum. Het fotoboek is gewoon echt niet goed. Er zitten lijmresten aan de bovenkant van het boek, de kaft oogt te groot voor het binnenwerk en dit binnenwerk is ook nog eens scheef ingeplakt. Het papier is erg dun. De kleuren van het boek zijn voldoende, maar zeker niet goed.

Bovendien lopen er strepen van de printer(wieljes) over de pagina’s. De kaft is ronduit donker en valt echt uit de toon bij de andere boeken. Daarnaast zijn er pagina’s die verkeerd zijn afgesneden, waardoor er hoogteverschillen ontstaan. Heel vreemd.

Positief is dat er geen reclame op de kaft of het binnenwerk te zien is, maar dat is niet voldoende om de negatieve ervaring weg te nemen. Ons panel kan niet anders dan concluderen dat dit een van de slechtste boeken is dat men dit jaar in handen krijgt.

 

Service

Over de klantenservice van Fastfotoalbum zijn we absoluut tevreden. Men reageert erg snel op de vragen die wij stellen. Men biedt een online fotoalbum cursus en daarnaast ook de mogelijkheid om een fotoboek af te halen op locatie. Daarmee is men een van de weinige aanbieders in Nederland.

 

Conclusie:

De zeer matige kwaliteit van het fotoalbum, gecombineerd met een beperkt assortiment en relatief beperkte software zorgt ervoor dat FastFotoalbum niet verder komt dan de 30e positie in onze test. Wil je een fotoboek maken, dan kan je dat wat ons betreft dus beter ergens anders doen.

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Fastfotoalbum fotoboek
Average rating:  
 0 reviews
  • Kwaliteit 56,3% 56,3%
  • Prijs 83% 83%
  • Software 77% 77%
  • Levertijd 91,4% 91,4%
  • Service 64% 64%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.