FastFotoalbum review: snelste leverancier uit onze fotoalbum test 2017

FastFotoalbum review: snelste leverancier van Nederland

Vorig jaar stond Fast Fotoalbum (ook wel Fotoboeknu.nl genoemd) voor het eerst in onze fotoboek vergelijking.
Fastfotoalbum recensie
Fast Fotoalbum viel vorig jaar om twee redenen op. Ten eerste leverde men inderdaad zeer snel. Men deed haar naam eer aan.

Helaas bracht dat mogelijk ook met zich mee dat de kwaliteit sterk verminderd was. Men was kwalitatief een van de minste aanbieders in de test (bekijk Fast Fotoalbum review  van vorig jaar). Maar dat was vorig jaar. Iedere aanbieder krijgt ieder jaar een nieuwe kans en dus zijn we zeer benieuwd naar de prestaties van FastFotoalbum in 2017.

 

Website FastFotoalbumFastfotoalbum fotoboek

De website van FastFotoalbum mag wel een nieuw likje verf krijgen. Deze lijkt wat af te steken bij de strakke websites van de meeste andere aanbieders.

De fotoboeken zijn gelukkig gewoon goed te vinden via het menu. Het is snel duidelijk welke formaten en afwerkingsmogelijkheden men biedt. Wat we handig vinden is dat we op 1 plek alle informatie vinden over alle formaten en extra kosten (bijvoorbeeld per extra bladzijden).

 

FastFotoalbum review: prijzen fotoboeken

Het aantal fotoboek formaten van FastFotoalbum valt met 8 stuks niet tegen. Toch zijn van de gangbare formaten (21×21, 30×30, A4 staand/liggend en XXL staand/liggend) maar 3 formaten beschikbaar.Fastfotoalbum recensie

Qua prijs vallen deze fotoboeken prima te betalen. Over het algemeen staat men altijd wel in de top 10.

 

FastFotoalbum review: Software

Het pakket (Taopix) van FastFotoalbum is beschikbaar voor Windows en Mac en wordt door meerdere aanbieders in deze test gebruikt. Deze software is qua opties niet verkeerd. Maar over het geheel gezien is het niet een van de meest uitgebreide of gebruiksvriendelijke pakketten in de test. Om te voorkomen dat we in herhaling vallen (zie ook review Fotoboeken.nl) willen we het hier bij laten.

 

FastFotoalbum recensie: bestellen en levertijd

Het bestellen bij FastFotoalbum gaat snel en goed. Je kan betalen via Ideal, Credit Card, Incasso en overboeking. Waar we uiteraard het meest benieuwd naar zijn is de levertijd. En ook daar maakt FastFotoalbum dit jaar weer indruk.Fastfotoalbum recensie
Men presteert het om binnen 2 werkdagen het fotoboek bij ons thuis afgeleverd te krijgen en is daarmee de snelste aanbieder uit onze test.

 

Kwaliteit fotoboek FastFotoalbum

Het boek van Fastfotoalbum wordt afgeleverd in een kartonnen verpakking en is niet voorzien van andere bescherming. Het boek is onbeschadigd en dus zijn we op het eerste gezicht tevreden. Wat we tevens prettig vinden is dat er geen logo of streepjescodes op de achterzijde te vinden is.

Ons panel heeft het fotoalbum ook beoordeeld en kwam op een 6,5 als eindcijfer. Dit maakt dat FastFotoalbum een van de mindere fotoboeken levert. Over het geheel gezien is het boek gewoon “net niet”. Het binnenwerk is wel netjes, maar het binnenwerk van het boek lijkt gewoon te ruim voor de kaft. Bovendien zie je heel duidelijk het lijm/naaiwerk. Ook zijn de kleuren niet heel bijzonder, zeker als je naar huidskleuren kijkt.

 

Service FastFotoalbum

De klantenservice van FastFotoalbum presteert prima. Men reageert snel op vragen.Fastfotoalbum review Ook is men een van de weinige aanbieders die een afhaalservice (in Eindhoven) biedt.

Dat betekent dat je in sommige gevallen je fotoboek dezelfde dag al kan ophalen! Superknap dat een bedrijf dit zo weet te organiseren.

 

Conclusie van onze review

Door het relatief smalle aanbod, de (slechts) redelijke kwaliteit en redelijk goede prijzen behaalt FastFotoalbum niet genoeg pluspunten om hoog in onze test te eindigen. We vinden Fastfotoalbum dan ook rond de 20e positie terug.

[yasr_multiset setid=0]

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

FastFotoalbum fotoboek
Average rating:  
 0 reviews

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.