Een van de beste aanbieders uit onze canvas foto vergelijking blijkt de HEMA te zijn. De HEMA is misschien niet de goedkoopste aanbieder, maar levert kwaliteit. Wanneer we alle criteria naast elkaar zetten, dan scoort HEMA zeker in onze top 3.

Formaten canvas

HEMA heeft in totaal twaalf verschillende formaten foto op canvas doek. Als je een herinnering op linnen bestellen wilt, dan kan je dus prima terecht bij HEMA. Zeker als het gaat om de gangbare maten.

Levertijd in werkdagen

De levertijd van HEMA is redelijk goed, maar iets langer dan veel andere aanbieders. Wij bestelden onze foto op canvas doek op dinsdagmiddag en ontvingen deze exact een week later.

Kwaliteit van de afdruk

Toen wij onze foto op canvas doek bestelden wisten we niet goed wat we van de HEMA moesten verwachten. In 2008 scoorde men ooit al eens prima in een canvas vergelijking van het televisieprogramma Kassa, maar dat is natuurlijk al 3 jaar geleden.

Wij bestelden de volgende vakantiefoto. Foto op canvas vergelijkenDit is een foto genomen tijdens een rondreis Zuid Afrika.

Wij kregen als gezegd onze bestelling relatief snel in de bus. Wat ons opviel aan de ontvangen foto op canvasdoek is de zorgvuldigheid waarmee het geheel is ingepakt, alsmede op het eerste gezicht de kwaliteit. Wij zijn eigenlijk heel tevreden over het doek, maar iets minder over de kleuren. Deze zijn namelijk net wat donkerder en hebben een iets andere tint dan hetgeen in de oorspronkelijke foto zat. De achterzijde van de foto op canvas doek is prima afgewerkt. We ontvangen een ophangsysteem gratis bij het doek.

foto op canvas HEMA 2 foto op canvas HEMA

 

Service

Om een beeld te vormen over de kwaliteit van de klantenservice hebben wij iedere aanbieder een email gestuurd met daarin een vraag over een van hun producten. HEMA reageert na iets meer dan 1 werkdag op de door ons gestelde vraag.

Gemiddelde prijsstelling ten opzichte van concurrentie

HEMA zit qua prijs ongeveer in het midden. Men is goedkoper dan sommige andere partijen, maar weer duurder dan een deel van de concurrentie. Meer informatie kan je vinden op de pagina met de prijzen per formaat doek.

Afwerkmogelijkheden foto op canvas

Bij iedere aanbieder hebben we gekeken of we het doek ook in een 2, 3 of 4 luik konden bestellen en of het mogelijk is om een 4cm frame te nemen in plaats van de standaard van 2 cm. HEMA is erg compleet in haar aanbod en geeft je de mogelijkheid om zowel het 4cm frame als een meerluik te maken.

Fotobewerkingsmogelijkheden

Bij iedere aanbieder in deze foto op canvas test hebben we gekeken naar de mogelijkheden om de foto nog te bewerken wanneer we deze hadden opgeladen. HEMA heeft een uitgebreid online programma, waarmee je relatief veel kan wijzigen.

 • Kleuren aanpassen:
  Bij HEMA kan je de foto omzetten naar zowel Sepia, olieverf en zwart wit.      Hiermee kan je jouw foto op canvas een extra mooie uitstraling geven.
 • Foto spiegelen: het spiegelen van een foto ten behoeve van de afdruk wordt door HEMA niet ondersteund.
 • Kaders en tekst toevoegen: in sommige gevallen kan het leuk zijn om een foto in een leuk kader te plaatsen of jouw foto op canvas te voorzien van een extra tekst. Bij HEMA zal je deze opties echter niet vinden.
 • Achtergrondkleur instellen:
  Het instellen van een achtergrondkleur kan je bij HEMA eenvoudig doen.
 • Uitsnede maken:
  Een van de belangrijkste dingen die je moet kunnen aanpassen is de      uitsnede van een foto. HEMA snapt dit en biedt je deze mogelijkheid.

Bezoek de website van HEMA.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HEMA canvas
Average rating:  
 0 reviews

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.