Canvas foto vergelijk: Yoursurprise

Yoursurprise is een aanbieder met een groot palet aan fotocadeau’s, waaronder canvasfotos. Wij testten Yoursurprise en waren onder de indruk van de prijs en levertijd. De kwaliteit viel ons echter tegen.

Formaten canvas

Yoursurprise levert 12 soorten foto op canvas. Hiermee is men niet een van de aanbieders met het grootste aanbod, maar valt het zeker niet tegen.

Levertijd in werkdagen

Op dinsdagmiddag bestelden wij ons foto op canvasdoek. Vrijdagmorgen werd deze afgeleverd door de postbezorger. Drie werkdagen is zeker goed.

Kwaliteit van de afdruk

De afdrukkwaliteit van Yoursurprise viel ons tegen. Canvas Foto Vergelijk AfrikaWij lieten een van onze vakantiefoto’s in het zwart-wit afdrukken op een 50×50 canvasdoek. Hiernaast het origineel in kleur.
Het resultaat ziet er op een afstand best goed uit, maar wanneer we dichterbij kijken zijn er een aantal opvallende punten.

Canvas foto vergelijk yoursurprise

Ten eerste bleek dat wijzelf een fout hadden gemaakt bij het opladen op de site van Yoursurprise. Wij hadden de foto niet helemaal goed uitgesneden, waardoor er aan de rechterbovenzijde een witte streep zichtbaar is. Na controle op de site van Yoursurprise bleek dat wij hier inderdaad een melding van hadden gehad. Een tweede punt dat ons opviel was de afwerking. Het frame waar het canvasdoek opgeniet is, is wat aan de smalle kant. Daarnaast is het snijwerk aan de boven en onderkant wat slordig. Het is net alsof het doek met een stanleymes is afgesneden, maar men van de lijntjes is afgeweken. Hierdoor is de rand haast golvend.

Het doek is van matige kwaliteit. Het voelt een beetje goedkoop “plastic” aan. De kleuren op de foto zijn op zich mooi, maar het geheel oogt goedkoop. We hadden zelf iets meer contrast verwacht, waardoor het zwart-wit beter uitkwam. Dit bleek niet het geval. Dezelfde foto hebben we afgedrukt bij Fotogeschenk (zie onder: links Fotogeschenk, rechts Yoursurprise). Deze kwaliteit is vele malen beter.

Canvas foto vergelijk

Service

Om een beeld te vormen over de kwaliteit van de klantenservice hebben wij iedere aanbieder een email gestuurd. Omdat wij in eerste instantie veronderstelden dat men bij het opspannen een fout had gemaakt vroegen wij aan Yoursurprise of dit was foutgegaan. Men reageerde na een paar uurtjes met een inhoudelijk antwoord, waarin aangegeven werd dat de fout aan onze zijde zat. Het antwoord was prettig geformuleerd en duidelijk. Het was natuurlijk helemaal service geweest als men voor aanlevering contact opgenomen had over deze fout, maar van de andere kant hebben wij inderdaad een melding gehad.

Gemiddelde prijsstelling ten opzichte van concurrentie

Yoursurprise is een zeer goedkope aanbieder. Bij vrijwel alle formaten foto op canvas doek is men de goedkoopste, of een van de goedkoopste aanbieders. Wat prijs betreft zit je dus zeker goed bij Yoursurprise

Afwerkmogelijkheden foto op canvas

Bij iedere aanbieder hebben we gekeken of we het doek ook in een 2, 3 of 4 luik konden bestellen en of het mogelijk is om een 4cm frame te nemen in plaats van de standaard van 2 cm. Een 4cm frame kan je bij Yoursurprise bestellen, maar een meerluik behoort niet tot de mogelijkheden.

Fotobewerkingsmogelijkheden

Bij iedere aanbieder in deze foto op canvas test hebben we gekeken naar de mogelijkheden om de foto nog te bewerken wanneer we deze hadden opgeladen.

 • Kleuren aanpassen:
  Bij Yoursurprise kan je de foto omzetten naar zowel zwart-wit als sepia.
 • Foto spiegelen:
  Spiegelen kan handig zijn wanneer je jouw herinnering op linnen in de      kamer wilt hangen en vergelijkbaar wilt opmaken als eventuele andere      foto’s. Deze opties wordt je bij de software van Yoursurprise echter niet      geboden.
 • Kaders en achtergronden toevoegen:
  In sommige gevallen kan het leuk zijn om een foto in een leuk kader te      plaatsen en op te leuken met een achtergrond. Beide mogelijkheden worden   door Yoursurprise geboden.
 • Tekst toevoegen:
  Veel mensen willen op een foto op canvas ook een kleine tekst plaatsen,      bijvoorbeeld het jaar waarin de foto genomen is. Bij Yoursurprise is dit mogelijk.
 • Uitsnede maken:
  Wij vinden het maken van een fotouitsnede een van de belangrijkste      functionaliteiten die een aanbieder moet hebben. Yoursurprise biedt je deze mogelijkheid.

Bezoek de website van Yoursurprise.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Yoursurprise canvas
Average rating:  
 0 reviews

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.