Blokker fotoboek test

Blokker is één van de drie partijen in onze fotoalbum test 2016 die haar boeken laat afdrukken bij Gigaprint in Almere. Gigaprint is het moederbedrijf achter MyPhotofun. Blokker binnenkant Blokker heeft het al eens uitstekend gedaan in onze test en dus zijn onze verwachtingen weer hooggespannen.

 

Assortiment en fotoboek prijzen

Het assortiment fotoboeken van Blokker is ruim. Er worden 10 verschillende formaten aangeboden. De formaten in het assortiment wijken af van de meeste andere aanbieders. De boeken zijn namelijk bijna allemaal iets groter. Wat we jammer vinden is dat de grootste formaten fotoboeken (36x30cm staand en liggend) niet aangeboden worden.Blokker dorpje

De prijzen van de Blokker fotoboeken zijn goed. Als je eenmaal alles uitgezocht hebt, dan kom je erachter dat men een van de goedkoopste aanbieders in de test. Wel is het zo dat de partijen die goedkoper zijn (o.a. MyPhotofun en Hetfotoalbum) eigenlijk hetzelfde product leveren. Dat betekent dus ook dat je net zo goed de boeken bij deze twee partijen kan bestellen. Tenzij je ervoor kiest om geen fotocover te plaatsen, wat dan bespaar je minimaal €3 per boek.

 

Software

De software van Blokker is, niet verrassend, precies hetzelfde als MyPhotofun. Blokker molenDat betekent dat je een pakket krijgt dat alleen beschikbaar is op Windows. Je kan dus geen fotoboek maken online of op een Mac (tenzij je daar weer Windows op draait). Het pakket zelf is best uitgebreid. Al zouden we best nog wat meer achtergronden of lay-out opties willen zien. Wat wij erg lastig vonden is dat Blokker op een of andere manier een bug heeft zitten in de software. Dat maakt het moeilijk om een boek te bestellen met een fotocover.

 

Levertijd Blokker fotoboek

Blokker heeft, net als MyPhotofun en Hetfotoalbum, een prima levertijd. Na 5 dagen wachten krijgen we namelijk het Blokker fotoboek in huis. Dat is op zich netjes, want veel aanbieders doen er langer over dan Blokker.

 

Kwaliteit Blokker fotoboekBlokker binding

Wat ons opvalt aan het Blokker fotoboek is dat men met hetzelfde kwaaltje kampt als de andere Gigaprint boeken. Het lijmen van het binnenwerk aan de kaft gaat namelijk niet helemaal goed. Het binnenwerk laat los aan de bovenkant van het boek. De kleuren van het fotoalbum zijn niet zo mooi als dat we bij veel andere boeken zien. In sommige gevallen zijn de foto’s veel te licht. Toch is het reviewpanel wel verdeeld, want Blokker krijgt ook een aantal goede beoordelingen.

 

Service

Blokker reageert supersnel op de verstuurde e-mails. Wat ons opvalt is dat Blokker niet geheimzinnig doet over wie de fotoboeken afdrukt. In het e-mailverkeer met Blokker wordt voor antwoord op vragen gewoon verwezen naar MyPhotofun. Toch is dit wel een beetje vreemd, want we krijgen in die gevallen dus geen antwoord op onze vraag.

De service van Blokker is verder een beetje beperkt. Er worden geen cursussen aangeboden, de foto-ontwerpservice van MyPhotofun is geen optie bij Blokker en men kent slechts 2 betalingsmogelijkheden (creditcard en Ideal). Jammer.

Conclusie Blokker fotoalbum test:

Het Blokker fotoalbum eindigt op een 10e plek in onze fotoalbum test 2016. Dat komt met name door de goedkope fotoboeken. Op kwaliteit is er nog wel wat verbetering mogelijk. Maak nu je fotoboek bij Blokker

[yasr_multiset setid=0]

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.