Blokker fotoboek test 2019: prijsvechter

Blokker is een echte prijsvechter in de fotoboek markt. Men levert goedkope boeken met een redelijke kwaliteit. 

 

Blokker eindige in onze vorige test op een 16e positie. Dat was op zich niet slecht, maar had hoger gekund wanneer de kwaliteit wat beter was geweest. 

 

Blokker fotoboek test: algemene informatie

Blokker is een bedrijf dat afgelopen jaar veel in het nieuws is geweest. Men worstelt met haar bestaansrecht. Gelukkig biedt men nog steeds een fotoservice. Hiervoor heeft men een samenwerking met drukkerij Gigaprint uit Almere. Gigaprint is tevens het bedrijf achter de merken MyPhotofun en hetFotoalbum. Gigaprint heeft afgelopen jaar geïnvesteerd in een nieuwe printer voor het drukken van de fotoboeken. Daarmee zou de kwaliteit verder moeten verbeteren.

 

Software

Blokker biedt software die zowel online beschikbaar is, als ook te downloaden valt. De online software is gebruiksvriendelijker. Beide softwarepakketten werken prima, maar zijn ietwat beperkt qua mogelijkheden. Een van de zaken die we dit jaar voor het eerst getest hebben is of je een themaboek kan kiezen. Deze optie wordt door Blokker niet geboden. 

 

Prijs van de fotoboeken:

Blokker behoort tot de goedkoopste aanbieders in onze test. vrijwel alle formaten die aangeboden worden, zijn ten opzichte van aanbieders als Albelli een stuk goedkoper. In tegenstelling tot HEMA en Albert Heijn is het niet mogelijk om het fotoboek in een winkel te laten afleveren. Daarmee had je nog iets meer kosten kunnen besparen.

 

Kwaliteit en levertijd

De levertijd van het Blokker fotoboek is prima. We krijgen het pakketje met het fotoboek na 5 dagen thuis afgeleverd. In het pakket zit een extra toelichting over de nieuwe printinstallatie van de fotoboek leverancier. 

We zijn uiteraard benieuwd of deze nieuwe printer ook een positief effect heeft op de beoordeling van ons testpanel. En dat valt toch enigszins tegen. Met name de kaft is behoorlijk donker als we deze vergelijken met de andere fotoboeken. Ook is de afwerking van het boek niet helemaal netjes. Het binnenwerk is iets scheef ingeplakt. De kleuren van de foto’s binnen in het boek zijn zeker niet slecht en ook de scherpte is meer dan voldoende. Maar dankzij de kaft en de afwerking eindigt Blokker toch in de onderste regionen op het gebied van kwaliteit.

 

Blokker fotoboek test: Service

De Blokker klantenservice reageert erg snel op de vragen die wij per mail stellen. Compliment daarvoor. Wanneer we kijken naar onze andere testcriteria op het gebied van service, dan scoort Blokker helaas niet veel punten. Gelukkig heeft men wel transparantie prijzen op de website staan. 

 

Conclusie over Blokker:

Blokker eindigt op een prima 10e positie. Men levert een relatief goedkoop product, dat dit jaar kwalitatief niet tot de beste boeken behoort, maar zeker niet slecht is. 

  • Kwaliteit 70% 70%
  • Prijs 84% 84%
  • Software 79% 79%
  • Levertijd 86% 86%
  • Service 70% 70%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.