Blokker fotoalbum test: op alle fronten een middenmotor

 

 

Blokker fotoalbum test: redelijk goed, maar niet top

Blokker is nu al enkele jaren in onze test te vinden. Het is één van de aanbieders die haar fotoalbums laat afdrukken bij MyPhotofun (Gigaprint) in Almere. Vorig jaar eindigde Blokker op een 10e plek en dat kwam met name door de prima prijzen. Wel waren er de nodige aandachtspunten op kwaliteitsgebied.


We zijn uiteraard benieuwd hoe Blokker het er dit jaar vanaf brengt in de fotoalbum test 2017.

Website Blokker

Blokker heeft een overzichtelijke website waar de fotoboeken prominent te vinden zijn. De informatie wordt per boek duidelijk vastgelegd. In totaal kan je kiezen uit 9 verschillende formaten fotoalbums. Ieder formaat boek heeft zijn afwerkingsmogelijkheden. Denk hierbij aan een hardcover kaft, versus softcover of spiraal.

 

Prijzen van de Blokker fotoalbums

Vorig jaar was Blokker één van de goedkopere aanbieders uit de test. Dat is dit jaar niet het geval. Blokker is in verhouding tot de andere aanbieders iets duurder geworden en dat leidt er toe dat er ruim 10 aanbieders zijn die goedkopere boeken aanbieden. Blokker wordt iets goedkoper ten opzichte van andere aanbieders wanneer je een extra dik boek maakt.

 

Software

De software die Blokker gebruikt is gelijk aan die van MyPhotofun. Niet vreemd, want daar worden de fotoboeken ook afgedrukt. Deze software is op zich gebruiksvriendelijk, maar heeft toch wel wat minder opties als de CEWE software en de software van Albelli en Fotogoed.

 

Bestellen en levering fotoalbum Blokker

Het Blokker fotoalbum kan je eenvoudig bestellen via het programma. Dit werkt iets minder handig dan bijvoorbeeld Albelli, maar dat is een detail. Je kan betalen via Paypal of Creditcard en wachten totdat de bestelling geleverd wordt. In ons geval duurt het vier werkdagen voordat het fotoalbum op de deurmat valt.

 

Blokker fotoalbum test: kwaliteit

Het boek zit in een kartonnen verpakking die er voor moet zorgen dat deze tijdens de levering niet beschadigd. Dat is gelukt. Verder is het fotoalbum niet apart ingepakt bij bijvoorbeeld plastic. Iets waar andere aanbieders wel voor kiezen.

We geven het fotoalbum van Blokker mee met ons panel die alle fotoboeken beoordeeld. Het panel is duidelijk over het fotoboek. De afwezigheid van een barcode op de kaft wordt gewaardeerd. Verder is het boek niet slecht, maar zeker ook niet goed. Zo is de binding van het fotoboek niet netjes, valt de afwerking aan de binnenkant tegen. Zijn de kleuren op de kaft wat aan de donkere kant en zijn de foto’s net iets minder van kwaliteit als in andere boeken. Wat het panel betreft levert Blokker geen slecht boek, maar zeker ook geen goed boek. Gemiddeld komt het panel uit op een 6,5.

 

Service

Net als bij alle aanbieders hebben we ook de service beoordeeld op diverse criteria. Een daarvan is hoe snel en volledig deze reageert op klantvragen. Qua snelheid hebben we hier weinig op aan te merken, want dat was prima. Inhoudelijk hebben we wel een opmerking. Want we krijgen vanuit Blokker de reactie om voor onze vraag zelf maar even contact te zoeken met MyPhotofun.

 

Conclusies

Blokker is een aanbieder die in de middenmoot van onze test eindigt. Men scoort redelijk op zowel prijs, levertijd, kwaliteit, software en service.

[yasr_multiset setid=0]

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Blokker fotoboek
Average rating:  
 0 reviews

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.