Webprint fotoalbum test 2016Webprint binding

 

Het Oldenzaalse Webprint heeft afgelopen jaar haar bekendheid behoorlijke verbeterd door hoofdsponsor te worden van FC Twente. Wij kenden Webprint al jaren en zagen haar in het verleden al eens als derde eindigen. Vorig jaar stond men wat lager in onze test. Dit jaar hebben wij, net als andere jaren, weer een fotoboek gemaakt en deze vergeleken met andere aanbieders. Natuurlijk hebben we niet alleen de kwaliteit van het fotoalbum getest, maar ook gekeken naar aspecten als: prijs van de fotoboeken, de service en levertijd van Webprint en de software.

 

Assortiment en prijzen fotoboeken

Webprint molenWebprint heeft een uitgebreid assortiment fotoboeken. Van heel klein (de Magini), tot redelijk groot (30x30cm). Wat opvalt is dat men de echt grote fotoboeken, 30×36 staand of liggend, niet kent. Dat is eigenlijk jammer, want daarmee kan men zich nog meer onderscheiden.

Webprint staat erom bekend goedkoop te zijn. Als we de prijzen van de fotoboeken vergelijken, dan valt op dat men voor de 20x20cm en de A4 staand en liggend fotoboeken goedkoop is. De 30×30 cm is wat minder gunstig geprijsd. Neem je een boek met hoogglans papier of met een platliggende binding, dan is men niet duur, maar zeker ook niet de goedkoopste aanbieder.

 

Webprint fotoalbum test: software

De software van Webprint werkt via Adobe Flash en gebruik je via de site van Webprint. Je maakt dus jouw fotoalbum online. Dat betekent in ons geval helaas dat we ieder apart mapje met foto’s afzonderlijk moeten opladen. Veel extra werk en helaas onhandig. De opties van de Webprint software zijn prima, maar iets minder compleet dan andere pakketten. Zo missen we bijvoorbeeld de mogelijkheid om foto’s vanaf social media te importeren, kunnen we geen paginanummers toevoegen, kunnen we niet eenvoudig foto’s van het ene kader naar het andere verplaatsen en is de fotobewerking ietwat beperkt.Webprint verpakking

 

Webprint fotoalbum test: levertijd

Webprint heeft ons in het verleden nooit tegengevallen als het gaat om de levertijd van het fotoboek. Ook dit jaar is dat niet het geval. We ontvangen ons fotoboek namelijk na 5 dagen in huis. Dat is prima, want er zijn slechts enkele aanbieders die sneller zijn.

 

Webprint fotoalbum test: kwaliteitWebprint lengte

Het belangrijkste criterium uit ons fotoalbum test 2016 is de kwaliteit van het fotoboek. Om hier een goed oordeel over te kunnen vellen, laten we een panel van 9 personen kijken naar de fotoboeken en deze onderling vergelijken. Bij Webprint komt men enkele bijzonderheden tegen. Vrijwel iedereen vind de extra fotopagina, die op het achterblad vastgeplakt zit, afbreuk doen aan de totaalaanblik van het fotoboek. Het papier dat Webprint in haar fotoboeken gebruikt is erg dun. De kleuren van veel foto’s in het fotoboek zijn een stuk donkerder dan bij andere aanbieders. Al met al maakt dit dat we het Webprint fotoboek toch wat minder waarderen dan andere fotoboeken.

Service

De service van Webprint is op meerdere punten beoordeeld. Zo namen we op diverse manieren contact op met de klantenservice en keken we naar opties zoals: betalingsmogelijkheden, cadeauverpakkingen en keurmerken. Webprint doet het op service prima. Men reageert uitermate snel op e-mails en is ook telefonisch correct. De betalingsmogelijkheden zijn uitgebreid. Waar men nog kan verbeteren is door cursussen toe te voegen aan het assortiment, de optie te bieden om producten af te halen op locatie en bijvoorbeeld cadeauverpakkingen toe te voegen.

 

Conclusie Webprint fotoalbum test

Webprint weet dankzij een goede score op service en dankzij de goede fotoalbum prijzen een prima 11e positie in onze test te behalen. Had men wat beter gepresteerd op kwaliteit, dan was een hogere positie niet uitgesloten geweest.

[yasr_multiset setid=0]

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.