Software tips deel 3: een eigen foto als achtergrond

Wellicht heb je onze reeks met tips voor het maken van een leuk fotoalbum al gevolgd. We gaan daarbij met name in op de software van de diverse aanbieders en schreven al over het slepen van foto’s binnen een fotoboek en over het foto’s bewerken in het softwarepakket van de aanbieder.

Vandaag gaan we het hebben over het toevoegen van een eigen foto als achtergrond aan een pagina in je fotoboek. De wijze waarop je dat kan doen verschilt behoorlijk per aanbieder. Bij de één gaat dit erg makkelijk, bij de ander vereist het toch wel wat extra werk.

Een eigen foto als achtergrond bij Henzo, Top fotoalbum en Big Freddy

Henzo, Top fotoalbum, Big Freddy, maar bijvoorbeeld ook Profotonet en Binqy maken gebruik van hetzelfde softwarepakket. Deze software is helaas niet zo gebruiksvriendelijk en vraagt als het gaat om het toevoegen van een eigen foto als achtergrond wellicht wat extra uitleg. Om een eigen foto als achtergrond in te stellen zijn er grofweg twee mogelijkheden. Als eerste kan je een foto op de pagina zetten en deze paginavullend maken door de foto uit te rekken. Vervolgens moet je handmatig extra foto’s er aan toevoegen om zo de eerste foto op de achtergrond te krijgen. Wil je echt een foto op de achtergrond zetten, dan moet je een aantal stappen nemen.

Ten eerste moet je onderin naar het tabblad “achtergrond” gaan. Klik rechtsonder op het ronde icoontje en kies “toevoegen”. Selecteer vervolgens één of meerdere foto’s en importeer ze. Je kan nu eigen foto’s als achtergrond toevoegen.

Henzo ea foto als achtergrond

 

Je eigen foto als achtergrond bij Albelli, Hema of Vistaprint

Het softwarepakket waarmee Albelli, Vistaprint en HEMA werkt is een stuk gebruiksvriendelijker dan bovengenoemd pakket. Als je een eigen foto als achtergrond bij een pagina wilt toevoegen dan kan je dat op twee manieren doen. Optie 1 is dat je een foto sleept naar de rand van een pagina. Het softwarepakket herkent dan dat je de foto als achtergrond wilt instellen en doet dat ook voor je. De tweede opties werkt net zo makkelijk. Klik op de pagina waar je de achtergrondfoto wilt toevoegen. Vervolgens ga je naar de gewenste foto, klikt op de rechtermuisknop en selecteert “invoegen als achtergrond”. Een kind kan de was doen 🙂
Albumprinter foto als achtergrond

 

 

In de CEWE software een eigen foto als achtergrond instellen

De immens populaire CEWE software wordt door talloze bedrijven en dus ook consumenten gebruikt. Aanbieders als PixumKruidvat en Fotoalbum.nl zweren al jaren bij deze software en dat kunnen wij wel begrijpen. Het pakket werkt gebruiksvriendelijk en heeft diverse goede opties. Wanneer je een eigen foto als achtergrond in een fotoboek wilt instellen, dan hoef je daar bij de CEWE software niet lang naar te zoeken. Het enige wat je hoeft te doen is met de rechtermuis te klikken op de foto die je als achtergrond wilt. Selecteer vervolgens aan welke kant je de foto wilt invoegen. Zo eenvoudig kan het zijn!
CEWE foto als achtergrond

 

 

Bij Fotogoed of Fotofabriek een eigen foto als achtergrond

De testwinnaar van dit jaar was Fotofabriek. Samen met Fotogoed gebruikt men hetzelfde softwarepakket. Een prima keus, want qua opties is er geen betere keus. Ook bij dit pakket stelt het toevoegen van een eigen foto als achtergrond in een fotoalbum niet veel voor. Er zijn twee mogelijkheden. Ga op een foto staan, klik op de rechtermuis en selecteer “plaats als achtergrond”. Indien gewenst kan je de foto nog uitsnijden en aangeven of je de foto op de linker, rechter, op beide of op alle pagina’s wil invoegen.

FF foto als achtergrond

 

MyPhotofun en Blokker

Bij het softwarepakket van MyPhotofun, dat Blokker ook gebruikt, kan je ook relatief eenvoudig een eigen foto op de achtergrond zetten. Selecteer de pagina waar je een achtergrond op wilt zetten. Klik op de rechtermuisknop en kies “Achtergrond”. Vervolgens kies je bovenin het schermpje voor “Eigen foto” en selecteer je deze. Indien gewenst kan je daarna nog een effect toevoegen.

 

MyPhotofun foto als achtergrond

 

Achtergrondfoto’s bij Webprint en Printthings

Webprint, Printthings en het Belgische Prentu maken gebruik van hetzelfde softwarepakket. Om hier een foto op de achtergrond te zetten moet je helaas wat meer handelingen doen. Als eerste kies je bij “Indeling” voor een fotokader met een foto op de hele pagina. Vervolgens kan je daar een foto op zetten. Wil je meer foto’s op de pagina plaatsen, dan kies je bovenin het scherm voor “Fotokader” en plaats je deze over de achtergrond foto heen.

Webprint foto als achtergrond

 

Foto op de achtergrond bij Photobox

Photobox heeft ook een online softwarepakket. De werkwijze voor het toevoegen van een foto als achtergrond is vrijwel gelijk als bij Webprint. Zet eerst een foto op de hele pagina en voeg daarna fotokaders toe om het idee van een achtergrond te houden.

 

Een achtergrondfoto gebruiken bij Foto.com

Bij de online software van Foto.com heeft men iets beter nagedacht over gebruiksvriendelijkheid. De stappen die je moet nemen zijn als volgt: voeg eerst een foto toe aan een pagina. Dat doen je door de foto te slepen. Vervolgens klik je rechtsboven op het ronde icoontje en kies je “Gebruik als achtergrond”. De foto staat vervolgens op de achtergrond.

Fotocom achtergrond

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.