Smartphoto fotoalbum test

Smartphoto is een partij die al jarenlang in onze fotoboek vergelijking meegenomen wordt. Vorig jaar eindigde men op de 12e plek. Qua levertijd was men erg goed en qua service ook. De kwaliteit bleek destijds redelijk.

Dit jaar maakten wij een A4 staand fotoboek. Dit boek werd door ons na ontvangst beoordeeld. Natuurlijk namen we daarbij ook de prijzen van de Smartphoto  fotoboeken, de levertijd en de software mee. Smartphoto 1Tenslotte keken we naar een aantal serviceaspecten, zoals de klantenservice.

Prijs voor een Smartphoto fotoalbum

Het eerste onderdeel waar wij naar gekeken hebben is de prijs voor een Smartphoto fotoalbum. Daarbij hebben wij een 5 tal formaten hardcover fotoboeken vergeleken. Daarbij hebben de volgende varianten bekeken: een 36 pagina’s hardcover boek, een 60 pagina’s hardcover boek, een 36 pagina’s hardcover boek met hoogglans papier en een 36 pagina’s hardcover boek met platliggende binding. In totaal 20 verschillende prijzen dus.

Wat opvalt bij Smartphoto  is dat de fotoboeken redelijk goed geprijsd zijn. Als we namelijk de diverse formaten vergelijken, dan zien we dat men bij 16 van de 20 prijzen goedkoper is dan de gemiddelde prijs van alle aanbieders. Dat scheelt in de meeste gevallen enkele euro’s, maar in sommige gevallen zelfs wel €10. Er zijn aanbieders die nog goedkoper zijn, maar dan zijn er maar een handvol.

Smartphoto software online

De tweede stap in onze test is het beoordelen van alle fotoalbum aanbieders op de software die men aanbiedt voor het maken van een fotoboek. De software van Smartphoto staat al jaren online en is dus eenvoudig te benaderen voor zowel de Mac, als de Windows gebruiker. Je hebt alleen een browser nodig. Wat wij zelf jammer vinden aan online software is dat je eerst alle foto’s moet opladen naar de site. Een fotoboek maken is bij ons vaak een proces van keuzes maken en het prettigst werkt het voor ons wanneer we in eerste instantie nog alle foto’s ter beschikking hebben. Natuurlijk kan dit ook bij Smartphoto, maar je moet wel wachten totdat alles is opgeladen.

De software van Smartphoto  is redelijk compleet te noemen. Het werkt eenvoudig en er zijn handige opties, zoals het wisselen van pagina’s van plek en foto’s wisselen van plek. De achtergronden, fotokaders, cliparts en layouts zijn erg uitgebreid. Wat helaas mist in de software in vergelijking tot sommige andere aanbieders is het transparant maken van foto’s, het toevoegen van paginanummers en tussentijds wijzigen van het boekformaat.

Levertijd

Nadat we het boek hadden samengesteld, hebben we deze via internet besteld. Zowel het bestellen
als het betalen werkt erg eenvoudig. Het fotoboek werd na 5 dagen afgeleverd. In vergelijking met andere aanbieders prima.

Kwaliteit

Een van de belangrijkste criteria in onze test is de kwaliteit van het fotoboek. Wij scoren het boek voor wat betreft kwaliteit op een aantal aspecten en hebben dit laten beoordelen door een panel met daarin diverse bezoekers van onze site. Zij vonden afzonderlijk van elkaar en unaniem het fotoboek van Smartphoto dit jaar een van de mindere boeken in de test. Dit kwam niet zozeer door de kleuren van de foto’s in het boek, maar met name door de afwerking. De binding van het boek is namelijk niet fraai afgewerkt.

Service

Als laatste hebben we gekeken naar de service van Smartphoto . Daarbij zijn diverse criteria meegenomen. Smartphoto serviceWat opvalt is dat Smartphoto weinig extra service biedt voor haar klanten. Inpakken in cadeaupapier is niet mogelijk, ook kan je geen spoedbestelling doen (al is de levertijd van Smartphoto al best snel) en kan je alleen via mail of brief contact zoeken met de klantenservice (hoewel er een mevrouw met een headset op de site staat?). De klantenservice van Smartphoto reageert op emails redelijk snel, maar niet zo snel als veel andere aanbieder. Gemiddeld duurt het ongeveer 3 dagen voordat je antwoord hebt op je vragen.

Eindoordeel

Dit jaar zijn we wat minder enthousiast over Smartphoto . Hoewel de prijzen en levertijd prima zijn, valt de kwaliteit van het boek en ook de service wat tegen. Dit maakt dat men op een plek net onder de middenmoot eindigt.

[yasr_multiset setid=0]

Ook een beoordeling achterlaten over Smartphoto? Doe dat dan hieronder.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Smartphoto
Average rating:  
 0 reviews

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.