Printsy fotoalbum test: supersnel, maar net geen top 10

Printsy levert binnen 2 dagen een boek met redelijk goede foto’s. We missen alleen een fotocover en een uitgebreider fotoboeken aanbod. De prijs is zeer goed!

 

Printsy hebben we vorig jaar voor het eerst opgenomen in onze test. Het was tegelijkertijd een van de grootste verrassingen. Men eindigde op een 7e positie en viel op door de prima kwaliteit en goede prijs. Dit jaar zit een 7e positie er helaas niet in, maar toch is een knappe xx plek geen slechte prestatie. 

 

Printsy Fotoalbum maken: algemene informatie

Printsy is een merk van Smikhouse een drukkerij uit Sittard. Men biedt een grote verscheidenheid aan fotoproducten en cadeau-artikelen. In die zin lijkt men een beetje op Yoursurprise. Het aanbod fotoboeken van Printsy is helaas wel wat beperkt en dat heeft zijn effect op de testuitslag. Daarover hieronder meer. 

 

Software

Printsy maakt gebruik van een online softwarepakket dat wel wat weg heeft van de offline versie van de software die bijvoorbeeld door hetFotoalbum en Profotonet gebruikt wordt. In de basis is het programma gebruiksvriendelijk. Toch missen wij wel een aantal opties die je in de meeste pakketten van andere aanbieders wel vindt. Denk hierbij aan Cliparts om je fotoboek op te leuken, fotobewerkingsmogelijkheden (enorm beperkt) en kaders. Wil je een themaboek maken, dan zal je bij Printsy niet vinden wat je zoekt. Deze optie is er namelijk niet. 

 

Prijs van de fotoboeken:

Printsy biedt slechts drie formaten fotoboeken, de liggende variant van een A5, A4 en A3 fotoboek. Er is geen mogelijkheid om het boek met een hoogglans of platliggende binding af te werken. Ook is er geen optie om een foto op de kaft te plaatsen. Enerzijds onderscheid Prinsty zich daarmee van andere aanbieders, maar van de andere kant is dit wat ons betreft toch wel een “verplichte” optie. 

De boeken van Printsy zijn dus alleen beschikbaar als regulier hardcover boek, maar wel goed geprijsd. Men is ietsjes duurder dan hetFotoalbum, maar goedkoper dan Fotogoed en Fotofabriek. 

 

Kwaliteit en levertijd

De levertijd van Printsy is de allerbeste uit onze test. Na 2 weekdagen ligt het boek al op de deurmat. 

Vorig jaar werd het fotoboek van Printsy opvallend goed beoordeeld op het gebied van kwaliteit. Dit jaar is de score van het Printsy fotoalbum iets lager. Dat komt door verschillende meningen binnen ons panel over de kaft, waar geen foto op staat. Ook worden de kleuren en scherpte van de foto’s dit jaar lager aangeslagen dan bij een groot aantal andere aanbieders. 

 

Service

Voor klantenservice van Printsy hebben wij een groot compliment. Er is geen enkel bedrijf uit onze test die zo snel reageert op onze e-mails als Printsy. In alle gevallen binnen een uur. Men hanteert transparante prijzen. We worden niet verrast door onverwachte meerkosten.

Toch valt er op het gebied van extra service opties nog wel wat te verbeteren. Al is dat wel enigszins discutabel. Zo vinden wij een chatfunctie mogelijk een toegevoegde waarde, maar als je zo snel reageert als Printsy is dat eigenlijk overbodig. Ook vinden wij in onze fotoalbum test een spoedbestelling een meerwaarde, maar als je binnen 2 dagen levert is ook dat onnodig. We kunnen ons fotoboek niet laten inpakken in cadeaupapier. 

Conclusie over Printsy:

Printsy eindigt iets lager dan vorig jaar in onze test, maar nog steeds op een zeer respectabele positie. Als men het aanbod iets zou uitbreiden en ook een fotocover beschikbaar zou maken is een plek in de top 10 absoluut weer binnen handbereik.

  • Kwaliteit 67% 67%
  • Prijs 90% 90%
  • Software 71% 71%
  • Levertijd 94% 94%
  • Service 69% 69%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.