Pixbook test 2019: uitstekende kwaliteit

Pixbook levert dit jaar een fotoboek dat behoort bij de allerbeste 3 boeken uit onze test. 

 

Op deze pagina vind je de Pixbook test 2019. Pixbook eindige vorig jaar op een enigzins teleurstellende 20e positie. Dat had niets te maken met de kwaliteit van de fotoboeken, maar wel met de prijs en software. We waren dan ook erg benieuwd of hier gedurende 2018 en 2019 iets in veranderd zou zijn. 

 

Fotoboek maken bij Pixbook: algemene informatie

Pixbook is gevestigd in België en levert fotoproducten voor zowel de Belgische als Nederlandse markt. De website van Pixbook is behoorlijk verouderd en mag om eerlijk te zijn wel een facelift krijgen. 

 

Pixbook test 2019: Software

Voor menig klant is de software voor het maken van een fotoboek een belangrijk criterium. Kies je voor Pixbook, dan kon de software wel eens flink tegenvallen. Het programma is beschikbaar voor Mac en Windows, maar oogt sterk verouderd. Wel biedt men als een van de weinige partijen de mogelijkheid om een fotoboek in pdf aan te leveren. 

De opties is het pakket zijn echt minimaal en dat is erg jammer. Simpele functies als knippen en plakken of transparant maken zijn er niet. Ook kan je bijvoorbeeld geen foto’s wisselen tussen twee kaders. Het gaat dat al te ver om te hopen op themaboeken. Die blijken er ook niet te zijn. 

 

Prijs van de fotoboeken:

De fotoboeken van Pixbook zijn behoorlijk aan de prijs. Wanneer je het houdt bij een basisboek van 24 pagina’s, dan valt dat op zich nog mee. Maar zo gauw je besluit om extra pagina’s toe te voegen, dan loopt de prijs fors op. Ook speelt mee dat de verzendkosten soms flink oplopen als je het boek dikker maakt. Opvallend is dat het BTW percentage voor de fotoboeken in de eerste week van januari nog verkeerd staat (6% i.p.v. 9%). 

 

Kwaliteit en levertijd

De levertijd van Pixbook is enkele dagen langer dan bij de meeste partijen uit de fotoalbum test 2019. We ontvangen ons fotoalbum na 8 dagen. 

De kwaliteit van het Pixum fotoboek is indrukwekkend. Het door ons bestelde boek is platliggend (standaard papier is niet mogelijk bij een A4 liggend). Ons panel is zeer te spreken over de kleuren en scherpte van de foto’s in het boek. Ook het platliggende papier wordt goed gewaardeerd. Ook de kaft is prachtig van kleur en valt positief op tussen een groot aantal andere boeken. De afwerking van het fotoboek is redelijk goed, maar niet perfect, want heel iets scheef. Hoewel men werkt met een barcode op de kaft en binnenzijde is deze zeer subtiel weggewerkt. 

 

Service

De prijzen op de website van Pixbook zijn transparant. Het is wel even zoeken, omdat de transportkosten toenemen naarmate het boek dikker wordt. De klantenservice van Pixbook reageert snel op vragen via e-mail. Binnen twee uur hebben we antwoord. Op servicegebied kan er nog wel wat verbetert worden, want wij missen bijvoorbeeld de optie om een boek met spoed te bestellen. Ook is een cadeauverpakking niet mogelijk. 

Conclusie over Pixbook:

Een van de beste fotoboeken uit de fotoalbum test 2019 wordt geleverd door Pixbook. Het is dat de software op zijn zachts gezegd matig is en de prijzen relatief hoog, anders had men zo maar in de top 3 kunnen staan. 

  • Kwaliteit 81% 81%
  • Prijs 72% 72%
  • Software 67% 67%
  • Levertijd 77% 77%
  • Service 65% 65%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.