myphotobook fotoboek test

myphotobook levert kwalitatief een redelijk goed boek tegen redelijke prijzen. Bij een mooie aanbieding een interessante aanbieder

myphotobook fotoboek test

myphotobook is een Duitse leverancier die we nu voor het derde jaar op rij hebben toegevoegd aan onze fotoalbum vergelijking. Vorig jaar eindigde men als 24e. Dat kwam met name omdat myphotobook niet behoort tot de goedkoopste leveranciers en men ook geen superieure kwaliteit fotoboeken levert.

 

Prijzen myphotobook:

Gedurende het jaar kan er natuurlijk veel gebeuren, zeker op het gebied van prijs. We waren dus benieuwd of er het afgelopen jaar veranderingen zijn doorgevoerd, waardoor myphotobook concurrerend is geworden.

Na vergelijking van alle prijzen, verschillende fotoboek diktes en afwerkingsmogelijkheden komen wij tot de conclusie dat myphotobook geen dure leverancier is. Men is echter ook niet goedkoop. De goedkoopste fotoboeken zijn de A4 staand en A4 liggend formaten. Maar ook dan zijn er nog minimaal 10 leveranciers goedkoper. Het 30x30cm boek is verhoudingsgewijs het duurst.

 

Software

Ook myphotobook maakt gebruik van de Taopix software die we bij veel leveranciers terugzien. Zeker de leveranciers die oorspronkelijk uit Duitsland komen lijken hier een patent op te hebben. Dit pakket is gebruiksvriendelijk en heeft meer dan voldoende opties. Toch zijn er verschillen in de pakketten. Zo kan je bij het pakket van myphotobook geen eigen paginasjabloon opslaan en is het bij een standaard boek niet mogelijk om een foto in het midden van een dubbele pagina te plaatsen.

 

Levertijd

Het fotoalbum van myphotobook werd 6 weekdagen na bestelling bij ons afgeleverd. Op zich niet verkeerd, al zijn er meer dan genoeg aanbieders die hier minder lang voor nodig hebben.

 

Kwaliteit

Op het gebied van kwaliteit is ons panel positief over myphotobook. De foto’s zijn goed van kleur en dat geldt ook voor foto’s met huidstinten. Deze willen soms wel eens te rood of geel worden afgedrukt, maar daarvan is bij myphotobook geen sprake.

Er zijn wel een paar kleine puntjes. Zo is het boek niet helemaal recht en evenwijdig ingelijmd op de kaft. Het valt niet erg op, maar het is wel zichtbaar. Als we de kaft van myphotobook vergelijken met meerdere andere fotoboeken, dan valt op dat deze niet zo fraai is als bij sommige andere boeken. Kwalitatief gezien levert myphotobook een boek dat een ruime voldoende krijgt, maar niet tot de absolute top in onze fotoalbum test behoort

 

Service

Als laatste onderdeel gaan we in op service. Men biedt weinig extra opties voor haar klanten. Zo kunnen we bijvoorbeeld reclame niet verwijderen uit het fotoboek. De klantenservice is ook door ons getest. Daarbij valt het op dat men niet heel constant is in snel reageren. In 1 geval krijgen we pas na 3 dagen een reactie. De meeste andere leveranciers reageren binnen enkele uren.

 

Conclusie myphotobook test:

Kwalitatief slaat myphotobook helemaal geen slecht figuur. Maar omdat men niet echt goedkoop is, relatief lang nodig heeft om te reageren op klantvragen en ook niet heel snel is met leveren, eindigt men niet in de top 10 van onze test.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

myphotobook fotoboek
Average rating:  
 0 reviews

  • Kwaliteit 71,7% 71,7%
  • Prijs 71% 71%
  • Software 80% 80%
  • Levertijd 82,9% 82,9%
  • Service 56% 56%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.